Marshelikopter Ingenuity van NASA stuurt allerlaatste bericht naar aarde

Het Mars-helikoptertje Ingenuity heeft zijn laatste bericht naar de aarde gestuurd. Vanaf nu dient het toestel als een vaste eenheid voor het verzamelen van gegevens op het oppervlak van Mars, dat maakt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA bekend. 

Meer krantenkoppen in België

Belgen zitten vast op luchthavens door wereldwijde computerstoring: “Ze hebben ons aan ons lot overgelaten”

Verschillende luchtvaartmaatschappijen ondervonden hinder door de storing van gisteren die werd veroorzaakt door de mislukte software-update van het cybersecuritybedrijf CrowdStrike. Reizigers strandden op verschillende plaatsen wereldwijd. Heel wat Belgische passagiers zaten vast in onder meer Napels en Boedapest. Door de chaos moesten veel Belgen zelf op zoek naar oplossingen. “Ze hebben ons aan ons lot overgelaten. We zitten hier al

Lees meer »

G20 spreekt af te gaan werken aan belasting voor superrijken

De landen van de G20 hebben in het Braziliaanse Rio de Janeiro afgesproken om samen te werken aan de introductie voor een belasting voor de superrijken. Maar ze hebben geen minimum percentage afgesproken, zoals gastheer president Luiz Inácio Lula da Silva, de president van Brazilië, had gehoopt.

Lees meer »

Belgian Cats sluiten voorbereiding op Olympische Spelen ongeslagen af met nieuwe zege tegen Japan

De Belgian Cats hebben zondagmiddag in het Franse Reims ook hun zesde en laatste voorbereidingsmatch met het oog op de nakende Olympische Spelen in Parijs (26 juli-11 augustus) gewonnen. Tegen Japan won België met 75-65 (rust: 41-25).
The post Belgian Cats sluiten voorbereiding op Olympische Spelen ongeslagen af met nieuwe zege tegen Japan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kamala Harris zoekt running mate die belichaamt wat ze zelf mist, 3 gouverneurs en oud-astronaut voorlopig grootste kanshebbers

Kamala Harris zoekt een running mate die belichaamt wat ze zelf niet voldoende heeft. Als vrouw van middelbare leeftijd met zwarte en Aziatische roots en bestuurservaring als procureur-generaal en vicepresident, tikt ze zelf al heel wat vakjes aan die haar kansen vergroten om verkozen te geraken. We wikken en wegen de strategische overwegingen en de kanshebbers om haar running mate

Lees meer »

Recordaantal GAS-boetes in Genk voor zwerfvuil en sluikstorten

In Genk zijn vorig jaar 915 GAS-boetes uitgeschreven voor zwerfvuil en sluikstorten, een recordaantal. Dat schrijft Het Belang van Limburg en de stad bevestigt het nieuws. Het gaat om boetes voor zowel het wegwerpen van sigarettenpeuken als om grotere gevallen van sluikstorten. De stad heeft extra ingezet op de pakkans van sluikstorters. Genk schat dat het per jaar 2 miljoen

Lees meer »

Reddersfestival Mira d’Or in Oostende aan tweede editie toe: “Hopen op zo’n 1.500 bezoekers”

Na het succes van vorig jaar organiseert de Reddersclub een nieuwe editie van Mira d’Or. “We zorgen voor een echte festivalsfeer”, benadrukt voorzitter Jente Vanhauwaert. Afspraak op zaterdag 27 juli vanaf 17 uur op de site van Duin & Zee op Oosteroever in Oostende.
The post Reddersfestival Mira d’Or in Oostende aan tweede editie toe: “Hopen op zo’n 1.500

Lees meer »

Traiteur Goût voortaan ook aanwezig in Assebroek: “We bereiken hier nieuw publiek”

De bereide gerechten van traiteur Goût uit Sijsele zijn voortaan ook te verkrijgen in Assebroek. “In een pand in de ‘s-Heer Boudewijnsbrug waar tot voor kort een slagerij zat, hebben we een automatenshop met een uitgebreid assortiment gerechten geïnstalleerd”, zegt zaakvoerder Charles Geeraert.
The post Traiteur Goût voortaan ook aanwezig in Assebroek: “We bereiken hier nieuw publiek” appeared first

Lees meer »