Mark Rutte, topkandidaat voor NAVO, vindt Poetin “geen sterke vent”

De aftredende Nederlandse premier Mark Rutte, tevens topkandidaat om de volgende NAVO-baas te worden, vindt de Russische president Vladimir Poetin geen “sterke man”. Dat heeft Rutte dinsdagavond gezegd in een debat in de Nederlandse Tweede Kamer, toen het ging over volhardendheid van Poetin in de oorlog in Oekraïne. 

Meer krantenkoppen in België

Line (2) verliest strijd tegen zeldzame ziekte: “Ons liefste prinsesje is nu een sterretje aan de hemel”

Line Van Houtven (2), het dappere meisje uit Lier dat aan het ongeneeslijke en zeldzame GNA01-syndroom leed, is overleden. Een maand voor haar derde verjaardag verloor ze de strijd met de ziekte en moesten haar ouders Joke en Vincent afscheid nemen van hun dochtertje. “Jij hebt zo dapper gestreden, tot aan je allerlaatste zucht, mijn kusjes aan jou gaan nu

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Leger Israël vindt lichaam gijzelaar in Gaza – Netanyahu in VS: “Voor Israël is elke dode burger een tragedie, voor Hamas een strategie”

Benjamin Netanyahu heeft bij zijn aankomst in het Capitool een staande ovatie gekregen. Daarna hield de Israëlische premier een opvallende toespraak. “Pro-Palestijnse betogers zouden zich moeten schamen”, klonk het onder meer. Hij had ook een boodschap voor alle betogers die op dit moment buiten het gebouw hun afkeer laten horen. “Jullie zijn de nuttige idioten van Iran geworden.” Volg de

Lees meer »

Kom op tegen Kanker vraagt structurele financiering voor sociaal tolken

Kom op tegen Kanker (KOTK) vraagt, met de steun van een tiental zorgorganisaties, de Vlaamse onderhandelaars om een structurele financiering voor sociaal tolken in ziekenhuizen en de eerstelijnszorg. Om kosteloos een tolk te laten inzetten bij complexe, medische gesprekken in de somatische zorg, zal jaarlijks goed een half miljoen euro vrijgemaakt moeten worden, schat KOTK.

Lees meer »

Oudste zoon van drugsbaron Ridouan Taghi in grootste geheim vanuit Dubai naar Nederland gevlogen

Faissal Taghi (23), de oudste zoon van drugsbaron Ridouan Taghi, is een jaar na zijn arrestatie in Dubai alsnog uitgeleverd aan Nederland. Het Nederlandse gerecht beschouwt hem als een sleutelspeler in de organisatie van zijn vader. Faissal Taghi, die volgens goed geïnformeerde bronnen vrijdag is aangekomen in Nederland, wordt onder andere in verband gebracht met het witwassen van het familievermogen.

Lees meer »