Mark Rutte, topkandidaat voor NAVO, vindt Poetin “geen sterke vent”

De aftredende Nederlandse premier Mark Rutte, tevens topkandidaat om de volgende NAVO-baas te worden, vindt de Russische president Vladimir Poetin geen “sterke man”. Dat heeft Rutte dinsdagavond gezegd in een debat in de Nederlandse Tweede Kamer, toen het ging over volhardendheid van Poetin in de oorlog in Oekraïne. 

Meer krantenkoppen in België

Wellington wordt opnieuw fandorp voor Rode Duivels

De vaderlandse voetbalcompetitie is nog niet eens afgelopen of de echte diehards tellen al af naar het Europees kampioenschap van volgende maand in Duitsland. Onze nationale ploeg aanvuren kan straks opnieuw in de Aceg Wellington Hippodroom.
The post Wellington wordt opnieuw fandorp voor Rode Duivels appeared first on KW.be.

Lees meer »

Neergeschoten Slowaakse premier Fico na tweede operatie gestabiliseerd

De toestand van de bij een aanslag levensgevaarlijk gewond geraakte Slovaakse premier Robert Fico is gestabiliseerd, maar blijft ernstig. Dat maakte minister van Gezondheid Zuzana Dolinkova zaterdag bekend aan het ziekenhuis in Banska Bystrica waar Fico opgenomen werd. Een tweede operatie, vrijdag, geeft reden tot optimisme, voegde vicepremier en minister van Defensie Robert Kalinak toe.

Lees meer »

Donorcentrum van Rode Kruis krijgt stek aan K in Kortrijk

Na 14 jaar verhuist het Donorcentrum van Rode Kruis Vlaanderen Kortrijk van de Doorniksewijk naar een gloednieuwe locatie in het centrum van de stad: het winkelcentrum K-Kortrijk. Met de betere ligging hoopt Rode Kruis op een stijging van 10 procent van de donors. Op dit moment is er vooral een tekort aan plasma.
The post Donorcentrum van Rode Kruis

Lees meer »

Opnieuw recordaantal mensen op de vlucht in eigen land

De conflicten in Soedan, de Gazastrook en Congo hebben het aantal mensen die in eigen land op de vlucht zijn opnieuw naar een record geduwd. Eind 2023 waren wereldwijd 75,9 miljoen mensen intern ontheemd, blijkt uit cijfers van het Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC). Op vijf jaar tijd is hun aantal met 50 procent toegenomen, blijkt dinsdag uit het jaarrapport.

Lees meer »

Politie onderzoekt schermutseling met Israëlische man aan station Brugge

Aan het station van Brugge zijn een Israëlische man en zijn dochter maandag betrokken geraakt bij een schermutseling. Dat bevestigt de lokale politiezone Brugge. In het station deed zich later nog een tweede incident voor.
The post Politie onderzoekt schermutseling met Israëlische man aan station Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie maanden na brand bij Koekelaars gemeenteraadslid: “We krijgen maar geen gehoor van de verzekering”

Het huis van Carole Himpens en haar man Roeland de Grande werd op 5 februari onbewoonbaar verklaard na een brand. Nog altijd wachten ze op groen licht van de verzekering voor de heropbouw, dit terwijl de bouwvakantie nadert. “Een stand van zaken? Daar hebben we het raden naar.”
The post Drie maanden na brand bij Koekelaars gemeenteraadslid: “We krijgen

Lees meer »