Linter en Glabbeek vragen om betere gsm- en internetverbinding: “Lijkt alsof je hier door een tunnel rijdt”

In Linter en Glabbeek willen de burgemeesters een beter gsm-signaal en een betere internetverbinding. Volgens Marc Wijnants (CD&V) en Peter Reekmans (Dorpspartij) zijn er veel plaatsen waar de verbinding telkens wegvalt. Ze vragen aan leveranciers Proximus en Orange om iets te doen aan het probleem. 

Meer krantenkoppen in België

Alle remmen los tijdens titelviering City: Doku en ploegmaats behoeden Grealish van val van open bus

Ondanks het verlies in de FA Cup tegen Manchester United een dag eerder, toch feest bij Manchester City gisteren. De vierde landstitel op rij – uniek in de Engelse voetbalgeschiedenis – moest gevierd worden. En dan treedt Jack Grealish natuurlijk op het voorplan. Feestvierder bij uitstek. Gelukkig was er onder meer Jérémy Doku, ironisch genoeg de speler die hem het

Lees meer »

Wijkcomité zet zich al tien jaar in voor Becelaeres Hof

Het wijkcomité van Becelaeres Hof viert het tienjarig bestaan met een aperitief, barbecue en optreden van cabaretier Karel Declercq. Wat begon als een bescheiden groep met leden Guy Daenens, Norbert Decin, Bernard Despiere, Dirk Ostyn, Luc De Moor, Eddy Wastyn en Jean Claude Coelembier in 2015, is uitgegroeid tot een centraal onderdeel van het buurtleven.
The post Wijkcomité zet

Lees meer »

ONZE OPINIE. “Vlaams Belang zit in een ongemakkelijke spreidstand op het vlak van holebirechten”

“Vlaams Belang wil niet raken aan verworven rechten voor holebi’s. Het is te zeggen: het is géén prioriteit. Want er is geen meerderheid voor. Wel, er is ook geen meerderheid in de politiek voor het uitroepen van een onafhankelijk Vlaanderen via het kookwekkertje van de bomma en dat draagt de partij met verve uit”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den

Lees meer »

Unizo vindt dat werknemers te veel beschermd zijn: dit zijn de 26 regels waardoor je niet ontslagen mag worden

Dé beschermmaatregel tegen ontslag die momenteel over de tongen gaat: een plaatsje op de lijst bij de sociale verkiezingen. Maar er zijn nog 25 regels waarop u zich als werknemer kan beroepen tegen ontslag. Te veel, volgens ondernemersorganisatie Unizo. “Afgedankte werknemers kunnen de bijhorende ontslagvergoedingen bovendien ‘opstapelen’”, hekelt topman Danny Van Assche bij HLN. Wij sommen alle 26 regels op

Lees meer »

Leerlingen De Varens behalen goud met hun ‘Warrior House’

Vijf laatstejaarsleerlingen van de afdeling hoeklassen van De Varens, school voor buitengewoon secundair onderwijs in Sint-Andries, behaalden een schitterend resultaat in de gerenommeerde nationale sculptuurwedstrijd ‘Steel Warriors’, waaraan 24 scholen en 300 scholieren deelnamen. In de categorie ‘esthetiek’ kaapten ze met hun ‘Warrior House’ de eerste prijs weg.
The post Leerlingen De Varens behalen goud met hun ‘Warrior House’

Lees meer »

LIVEBLOG. De beker gaat de lucht in op Jan Breydel: volg hier de festiviteiten van kampioen Club Brugge op de voet!

Wát een ontknoping! Club Brugge heeft zich voor de 19de keer tot landskampioen gekroond. In een kolkend Jan Breydel had blauw-zwart genoeg aan een 0-0-gelijkspel tegen stadsrivaal Cercle, maar in het slot ontsnapte Club nog aan de ultieme deceptie door een wel heel discutabele fase. Alle feestelijkheden en reacties na de Brugse titel kan u op de voet volgen in

Lees meer »

Twintiger mild gestraft na trap op hoofd in uitgaanscafé in Oostduinkerke

Een 21-jarige jongeman heeft de gunst van de opschorting gekregen na zinloos geweld aan danscafé De Viking in Oostduinkerke. G.G. schopte daarbij zijn slachtoffer in de rug en zelfs op het hoofd. Hij moet nu voorwaarden volgen.
The post Twintiger mild gestraft na trap op hoofd in uitgaanscafé in Oostduinkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »