Linter en Glabbeek vragen om betere gsm- en internetverbinding: “Lijkt alsof je hier door een tunnel rijdt”

In Linter en Glabbeek willen de burgemeesters een beter gsm-signaal en een betere internetverbinding. Volgens Marc Wijnants (CD&V) en Peter Reekmans (Dorpspartij) zijn er veel plaatsen waar de verbinding telkens wegvalt. Ze vragen aan leveranciers Proximus en Orange om iets te doen aan het probleem. 

Meer krantenkoppen in België

Finland verdenkt Russisch schip van schending territoriale wateren

Finland verdenkt een Russisch schip ervan vrijdagmiddag de Finse territoriale wateren te zijn binnengevaren. In een verklaring van het Finse ministerie van Defensie staat dat de kustwacht het incident onderzoekt en dat verdere informatie in de loop van het onderzoek vrijgegeven zal worden. Het incident vond plaats in het oostelijke deel van de Finse Golf.

Lees meer »

Johan Van Overtveldt (N-VA) weer voorzitter begrotingscommissie Europees Parlement

Johan Van Overtveldt (N-VA) is herverkozen tot voorzitter van de begrotingscommissie in het Europees Parlement. De conservatief-nationalistische fractie ECR had Van Overtveldt gepresenteerd als kandidaat voor het voorzitterschap van de begrotingscommissie. Bij de stemmingen over de leiding van de verschillende commissies pasten de pro-Europese fracties opnieuw een cordon sanitaire tegen uiterst rechts toe.

Lees meer »

“Hij doet dit niét voor het geld”: Jean-Marie Pfaff wil dat WK-truitje van Maradona, dat hem ruim 1 miljoen euro kan opleveren, “verder leeft”

Eenmaal, andermaal… Het shirt dat Diego Maradona droeg in de halve finale van het WK 1986 tegen de Rode Duivels wordt geveild. De waarde wordt tot zo’n 1,1 miljoen euro geschat en opvallend: het is Jean-Marie Pfaff die het unieke stuk van de hand doet. “Hij wil dat het shirt verder leeft”, zegt dochter Kelly.

Lees meer »

Australische toeriste schuilt na vermeende groepsverkrachting in Parijse kebabzaak. En dan duikt ook aanvaller op om ‘bestelling’ te plaatsen

Slechts enkele dagen voor de Olympische Spelen in Parijs van start gaan, is de Franse hoofdstad opgeschrikt door een huiveringwekkend incident. Een Australische toeriste zou aangevallen en verkracht geweest zijn door vijf mannen, waarna ze om hulp smeekte in een kebabzaak. Bewakingsbeelden laten zien dat wat later ook een van de vermeende verkrachters de zaak binnenstapt om een ‘bestelling’ te

Lees meer »