Leuvense Universiteitshal wordt klaargestoomd voor toekomt en voor viering 600 jaar KU Leuven

In Leuven wordt de buitengevel van de Universiteitshal aan de Naamsestraat gerenoveerd. Ook het Rectoraat krijgt een grondige renovatie. De werken moeten het iconische gebouw beschermen tegen de tand des tijds en aanpassen aan de huidige normen inzake duurzaamheid. Tegen 2025 moeten de werken klaar zijn, het jaar waarin de KU Leuven haar 600e verjaardag viert. 

Meer krantenkoppen in België

Nemen we binnenkort gewoon een gelletje tegen een kater?

Hoopgevend nieuws voor wie zich na een stevige avond aan de toog weleens belabberd voelt: Zwitserse wetenschappers hebben een gel ontwikkeld die katers na alcohol uit de wereld kan helpen. Hoe werkt zo’n gelletje dan? Word je dan ook niet meer dronken? En hoe snel kan dit op de markt komen?

Lees meer »

Na 500 jaar opheldering over het landschap op Leonardo Da Vinci’s Mona Lisa

Meer dan 500 jaar nadat Leonardo Da Vinci zijn befaamde Mona Lisa schilderde, lijkt er opklaring over het landschap op het schilderij. Volgens Ann Pizzorusso, een Italiaanse geologe en kunsthistorica, haalde de schilder zijn inspiratie uit Lecco, een pittoresk stadje aan het Comomeer. “De gelijkenissen zijn onbetwistbaar. Ik ben hier echt enthousiast over, het lijkt een match.”

Lees meer »

Harelbeke zoekt uitbater voor het café van CC Het Spoor

Vanaf 1 oktober dit jaar komt het Cultuurcafé van cultureel centrum Het Spoor vrij. De stad Harelbeke gaat dus op zoek naar een enthousiaste uitbater. Inschrijven kan tot en met 23 juni om 11 uur.
The post Harelbeke zoekt uitbater voor het café van CC Het Spoor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Recordaantal klachten over foute EPC-attesten: “Koper dreigt het slachtoffer te worden bij fraude”

Nooit eerder werden in Vlaanderen zoveel klachten ingediend over energieprestatiecertificaten (EPC’s) als vorig jaar. Het EPC bepaalt het energielabel van een woning en heeft verregaande financiële gevolgen, zowel voor eigenaars als huurders, maar wordt lang niet altijd correct opgesteld. Wordt er nu vaker gesjoemeld? Welke gevolgen heeft dat? En wat kan je eraan doen? Hier moet je op letten.

Lees meer »

SCHATTIG! Fidel (14 maanden) is jongste deelnemer aan de iconische Kattenstoet: “Hij sliep ‘s nachts als een roosje”

Duizenden mensen uit alle hoeken van België en ver daarbuiten kwamen op zondag 12 mei samen in Ieper om deel te nemen aan de iconische Kattenstoet. Er waren maar liefst 55.000 toeschouwers die de straten vulden om het unieke eerbetoon aan de katachtige te vieren. De jongste deelnemer aan de Kattenstoet was de 14 maanden oude Ieperling Fidel Vandenberghe.

Lees meer »

KIJK. Israëlische Songfestivalkandidate drijft de spot met boegeroep tijdens voorbereiding finale

Het belooft een zeer controversiële songfestivalfinale te worden in het Zweedse Malmö. Tijdens de laatste repetities was het boegeroep duidelijk te horen wanneer de Israëlische Songfestivalkandidaat Eden Golan het podium op kwam om haar nummer ‘Hurricane’ te oefenen. Tijdens haar optreden lijkt ze zich er niets van aan te trekken, maar achter de schermen drijft ze er de spot mee.

Lees meer »

Smakeloos of net heel trendy? ABBA verklapt waarom z’n kozen voor extravagante podiumoutfits

Niet alleen de muziek van de Zweedse groep ABBA zit in het collectieve geheugen, ook hun opvallende podiumoutfits zijn legendarisch in popgeschiedenis. Waarom koos de band voor die opvallende kostuums op het podium? Daarop biedt de documentaire ‘ABBA Against The Odds’ een antwoord. Het is dit jaar exact vijftig jaar geleden dat ABBA het Eurovisiesongfestival won met ‘Waterloo’.

Lees meer »

Oeps: hond doet autoruit naar beneden tijdens carwash

Hondje Brooklyn uit Mexico heeft zijn baasje erg kwaad gemaakt woensdag. De viervoeter opende plots het autoraam toen de wagen gewassen werd in de carwash. Al het water en schuim kwam hierdoor naar binnen waardoor de binnenkant doorweekt was. En Brooklyn die durfde zijn baasje niet meer aan te kijken.

Lees meer »

“Bij zo’n drastische ingreep kan men zich geen fouten veroorloven”: voormalige EBU-topman reageert op chaos tijdens Songfestival

“Deze editie was zeer omstreden. De formule moet dringend worden bijgeschaafd.” Voormalig EBU-topman Jeroen Depraetere blikt verbaasd terug op de brokkeneditie, maar: “deze heisa betekent zeker niet het einde van het Eurovisiesongfestival.” Hij stelt wel enkele broodnodige aanpassingen voor. “Er zijn in het verleden wel meer pogingen tot inmenging geweest, maar nooit zo erg als nu.”

Lees meer »

“Ga terug naar Moeskroen, kleine lul”: hoe de laatste Anderlecht-titel in eigen huis tegen Club 11 jaar later nog niet door iedereen verteerd is

“We zijn enorm, enorm gedegouteerd.” Vincent Mannaert kon er niet van slapen, toenmalige Club Brugge-spelers Thomas Meunier, Jonathan Blondel en Michael Almebäck waren er wekenlang ziek van. Wij blikten met hen terug op de titelmatch van 2012 in het Astridpark, die tot op vandaag een trauma is gebleven voor de blauw-zwarte familie: “Het gevoel was afgrijselijk. Alsof we net overvallen

Lees meer »