Lesage brengt eerste album onder eigen naam in De Schaduw in Ardooie: “Voor mij is dit een thuismatch”

Peter Lesage (50) is een naam die wel een belletje doet rinkelen in de muziekwereld. Zo is hij als pianist al jaren actief bij Filip Kowlier en maakt hij deel uit van de band Ertebrekers. In het verleden ging Lesage ook al solo en ook nu gaat hij opnieuw die richting uit. Deze keer wel onder zijn eigen naam: Lesage.

Peter Lesage is afkomstig uit Ardooie, maar woont ondertussen in Mariakerke bij Gent. Hij studeerde jazzpiano aan het Koninklijk Conservatorium Gent, waar hij intussen ook lesgeeft. Daar geeft hij verschillende vakken, maar is hij vooral te vinden bij de opleidingen jazz, pop en muziekproductie. De meeste kenbaarheid heeft Lesage wellicht verworven als muzikant en zanger. Zo is hij reeds jaren actief als pianist bij Filip Kowlier. En hij maakt ook deel uit van de band Ertebrekers, samen met Filip Kowlier en Jeffrey Jefferson.

Daarnaast is Lesage ook een producer en produceerde hij naast zijn solo albums onder meer het debuutalbum van Baloji, Hotel Impala. Zo’n 25 jaar geleden was hij ook de frontman en bezieler van de band Moiano. Bakken aan ervaring dus. En dus besloot de muzikant om een nieuw soloproject te beginnen, deze keer onder zijn eigen naam: Lesage. “Dat is een bewuste keuze. De muziek die ik maak, ligt heel dicht bij mezelf. Uiteraard zorgt dit op één of andere manier wel voor wat druk, omdat je hoopt dat de mensen de weg vinden naar je muziek. Dat is misschien wel de grootste uitdaging, maar ergens had ik het gevoel dat ik er intussen wel klaar voor was om onder mijn eigen naam iets te maken.”

“De nummers gaan zowel over de mooie als de minder mooie kanten van het mens zijn”

Om dit album tot stand te brengen, nam Lesage een sabbatjaar. “Mijn werk op het Conservatorium zorgde ervoor dat ik qua tijd te beperkt was om een plaat te maken. Daarom besloot ik twee jaar geleden om een sabbatjaar te nemen en me volledig op het creatieve te focussen.”

‘Human’

(Lees verder onder de video)

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op “Cookie-instellingen” te klikken.”

En dat creatieve werd uiteindelijk het album ‘Human’, met in totaal negen nummers. “Eigenlijk is die titel er pas achteraf gekomen”, gaat Lesage verder. “Eerst heb ik alle nummers geschreven en als ik alles op een rijtje zette, viel het me op dat de meeste nummers echt wel gaan over het mens zijn. Dit zowel over de mooie als de minder mooie kanten ervan. Ik zou zelfs durven stellen dat het uiteindelijk een redelijk filosofische plaat is geworden. Het gaat richting de stijl van een popplaat, maar met heel veel verschillende invloeden vanuit jazz, funk en soul. Al hoop ik natuurlijk dat ik ergens wel een eigen stijl heb ontwikkeld. Het is ook een plaat voor iemand die graag met muziek bezig is, graag naar muziek luistert en voor iemand die graag de diepere lagen in muziek ontdekt.”

Thuishaven- en thuismatch

Ondertussen is het album online al te beluisteren op de gekende kanalen. Donderdag- en vrijdagavond staan dan de eerste releaseconcerten op het programma. Dan brengt Peter Lesage met een vijfkoppige band voor het eerste live zijn volledige album. “Donderdag beginnen we er om 21.30 uur aan in de Charlatan in Gent, wat voor mij als een thuishaven is. Toen ik in Gent kwam studeren, was dat de eerste plek waar ik naartoe ging om te repeteren en uiteindelijk ook in de jaren ’90 mijn eerste concert te geven. Het is wel leuk dat het dan net daar kan beginnen. Het is ook niet zo’n grote zaal en dat vind ik goed. Zo kan ik bij wijze van spreken klein beginnen en zie ik wel waar we uitkomen. Vrijdag om 20.30 uur is er dan het concert in Ardooie, in Cultuurkapel De Schaduw. Daar heb ik al vaak gespeeld met Kowlier en Ertebrekers. Ik zie dat concert meer als een thuismatch. Ik verwacht wel wat familie, vrienden en misschien zelfs oude klasgenoten. Daar kijk ik dus ook heel hard naar uit. Ik heb ook het gevoel dat voor beide concerten de ticketverkoop wel vlot ging.”

Spannende tijden dus voor Lesage. “Ik hoop nu vooral om veel te mogen spelen met Lesage. Er staan intussen ook al heel wat data op het programma, dus dat ziet er wel goed uit. Daarnaast ben ik ook nog bezig met Ertebrekers, waarmee we ook wel nog iets in petto hebben”, besluit de muzikant.

Meer info over Lesage via https://linktr.ee/lesagemusique. Meer info over het concert in Ardooie via www.deschaduw.be.

The post Lesage brengt eerste album onder eigen naam in De Schaduw in Ardooie: “Voor mij is dit een thuismatch” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Plaatsing buste Cowboy Henk op rondpunt bij E17-afrit opnieuw uitgesteld

Er komt een nieuwe pop art versie van de zes meter hoge buste van Cowboy Henk op het rondpunt bij de E17-afrit in Kortrijk. Hoewel de plaatsing voorzien was in de week 13 mei, moet die genoodzaakt opnieuw aangepast worden. “Door de uitzonderlijke grootte van het beeld is er onvoorzien meer tijd nodig voor het beeldhouwen en het afwerken van

Lees meer »

Vrouw uit Menen slaat partner met bierflesje op het hoofd: “Hij bleef maar duwen en slaan”

Een ex-koppel uit Menen riskeert tot 1 jaar cel voor wederzijdse slagen aan elkaar. Als reactie op onophoudelijk slaan en duwen van haar partner sloeg de 52-jarige vrouw met een bierflesje op zijn hoofd. “Wettige zelfverdediging”, vond haar advocaat.
The post Vrouw uit Menen slaat partner met bierflesje op het hoofd: “Hij bleef maar duwen en slaan” appeared first

Lees meer »

Kwijlend kijkt Tom Van Grieken naar Den Haag

De reactie van Tom Van Grieken op het voorlopig regeerakkoord in Nederland liegt er niet om: “Na een klinkende overwinning van Geert Wilders konden andere partijen er niet meer omheen.” En nog: “Indien de Vlaming het Vlaams Belang de grootste partij maakt, zal het hier anders uitdraaien.” Volgens de peilingen zal de Vlaming het Vlaams Belang effectief de grootste partij

Lees meer »

Steeds meer Vlamingen gaan met elektrische auto op reis

Bijna een op de twee Vlamingen gaat deze zomer met de auto op reis. En 4,2 procent doet dat met een elektrische wagen. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, zo blijkt uit een zomerenquête die mobiliteitsorganisatie VAB deed bij meer dan 2.000 Vlamingen.

Lees meer »

Voorwaardelijke celstraf voor man die toenmalige vriendin in haar borsten beet

“Over één zaak kan iedereen het eens zijn: hij kampt met een agressieprobleem en bijt telkens letterlijk van zich af.” Een 38-jarige man uit Waregem die verschillende vrouwen klappen gaf, komt er met een volledig voorwaardelijke celstraf van 16 maanden vanaf. Op voorwaarde dat hij enkele strikte regels volgt. Hij moet ook ruim 6.000 euro schadevergoeding betalen.
The post

Lees meer »

“Toen die journalist mijn dochter benaderde, trok ik de stop eruit”: Bert uit ‘The Voice’ legt uit waarom hij uit spotlights verdween

Het was even met de ogen knipperen voor de juryleden in ‘Sing Again’, maar het was wel degelijk Bert Voordeckers (58) die voor hen stond. Zijn stem blijft zeer herkenbaar, maar sinds hij derde werd in het allereerste seizoen van ‘The Voice van Vlaanderen’ verloor hij maar liefst 60 kilo. Om medische redenen, vertelt hij in een uitgebreid interview. Hij

Lees meer »

Naar elkaar zwaaien, nummers uitwisselen en twerkcompetities: rechtstreeks portaal tussen New York en Dublin is ware trekpleister (maar soms loopt het ook mis)

24 uur per dag live in contact staan met mensen die 5.000 kilometer verderop leven. Dat is het concept van The Portal, een technologisch kunstwerk dat Dublin en New York met elkaar verbindt. Toevallige voorbijgangers krijgen de kans om naar elkaar te zwaaien, meer flirterige types twerken en wisselen nummers uit. In een mum van tijd is de spitsvondige creatie

Lees meer »

NIEUW. Met 1 account inloggen op 5 nieuwsmerken

Sinds vandaag is jouw GVA-account een Mediahuis-account. Dit betekent dat je voortaan met 1 e-mailadres en wachtwoord kan inloggen bij alle nieuwsmerken van Mediahuis: Gazet van Antwerpen, het Nieuwsblad, De Standaard, Het Belang van Limburg en De Gentenaar.

Lees meer »

Fiats in beslag genomen om sticker met Italiaanse vlag

De Italiaanse autoriteiten hebben Fiat Topolino’s in beslag genomen omdat er een Italiaans vlaggetje op de wagens is geplakt, maar eigenlijk zijn ze in Marokko in elkaar gezet. Die auto’s werden geblokkeerd in de haven van Livorno vanwege mogelijke overtredingen van de ‘Made in Italy’-wet, waardoor moederbedrijf Stellantis zelfs zijn sportwagen Alfa Romeo Milano moest omdopen tot Junior.

Lees meer »

België zakt naar derde plaats op Europese ranking van LGBTI+-rechten

België zakt opnieuw naar de derde plaats in de jaarlijkse Rainbow Map van ILGA-Europe, de koepel van Europese LGBTI+-organisaties. Staatssecretaris voor Gelijke Kansen, Gendergelijkheid en Diversiteit Marie-Colline Leroy (Ecolo) prijst de Belgische plek in de top drie, maar onderstreept dat er nog hiaten zijn om op te vullen.

Lees meer »

“Omarm jullie rol als huisvrouw”: NFL-ster choqueert met vrouwonvriendelijke speech over ‘duivelse leugens’ op proclamatie

Een staande ovatie viel hem te beurt op de proclamatie. Maar de speech die de Amerikaanse Football (NFL)-speler Harrison Butker (28) gaf aan de afgestudeerden van het Benedictine College – een katholieke en kunstgerichte privéschool even ten noorden van Kansas City-, deint vooral na. Met enkele opvallende uitspraken gaf de kicker van de Kansas City Chiefs, die dit jaar voor

Lees meer »

Discriminatie tijdens sollicitatie bij lokale besturen? “Leeftijd en etniciteit maken amper verschil, medische achtergrond speelt mogelijk wel een rol”

Lokale besturen leggen nauwelijks verschil aan de dag bij de behandeling van sollicitatiebrieven. Onderzoek in opdracht van de Vlaamse regering toont geen aanwijzingen voor een ongelijke behandeling van kandidaten op basis van etniciteit of leeftijd. Mogelijk is er wel sprake van discriminatie van kandidaten met een voorgeschiedenis van depressie, al ontbreken harde bewijzen daarvoor.

Lees meer »