Kunstjeugdbeweging Bazart strijkt vanaf oktober ook in Hasselt neer

Vanaf oktober heeft Hasselt er een nieuwe jeugdbeweging bij: kunstjeugdbeweging Bazart. Die werkt als elke andere jeugdbeweging, maar de activiteiten vertrekken steeds vanuit kunst, cultuur en erfgoed. Bazart zal elke zaterdagnamiddag tussen 14 en 17 uur het Stadsmus inpalmen. 

Meer krantenkoppen in België

Wat bestellen BV’s die alcohol hebben afgezworen? “Vroeger dronk ik écht te veel”

Daar is het zonnetje, daar is de frisse rosé, het schuimende pintje en de kleurrijke cocktail. Of toch niet? Steeds meer BV’s, zoals Evi Hanssen (45), Herman Brusselmans (66) en Cathérine Kools (43) promoten een alcoholvrij bestaan. Maar welk drankje belichaamt dan voor hen de zomer? In ‘Dag Allemaal’ delen ze hun ultieme tip. “Gefermenteerd bietensap met tijm en zwarte

Lees meer »

Milieumisdrijf vastgesteld op Tomorrowland door gebruik wegwerpbekers: festival riskeert boete van 2 miljoen euro

Milieutoezichthouders van het Departement Omgeving hebben afgelopen zaterdag een milieumisdrijf vastgesteld op Tomorrowland in Boom. Het festival gebruikt deze zomer als enige grootschalig muziekfestival een voorraad wegwerpbekers op, ondanks de wettelijke verplichting om herbruikbare bekers in te zetten. De organisatie riskeert daardoor een boete tot 2 miljoen euro.

Lees meer »

Gezocht: getuigenissen, anekdotes en fotomateriaal van ex-burgemeester van Geluveld Abdon Comyn.

Geluveld – Abdon Comyn, de eerste socialistische burgemeester van het arrondissement Ieper, sterft op 25 juli 1965. Hij was sinds 1 januari 1965 burgemeester van het om zijn politieke strijd gekende Geluveld. Het was de vader van oud –schepen van cultuur van Groot – Zonnebeke Robert Comyn.
The post Gezocht: getuigenissen, anekdotes en fotomateriaal van ex-burgemeester van Geluveld Abdon

Lees meer »

25.000 toeschouwers zien Girmay nat na-Tourcriterium Herentals winnen

Groene trui Biniam Girmay heeft in een overvol Herentals het na-Tourcriterium Herentals Fietst gewonnen. Bij de na-Tourcriteriums in Aalst en Roeselare stond hij al op het podium, maar in Herentals kwam hij als eerste over de meet. Het was gezellig druk in Herentals. "Het is vooral de ambiance. De wielrenners zijn mooi meegenomen."

Lees meer »