Kunstjeugdbeweging Bazart strijkt vanaf oktober ook in Hasselt neer

Vanaf oktober heeft Hasselt er een nieuwe jeugdbeweging bij: kunstjeugdbeweging Bazart. Die werkt als elke andere jeugdbeweging, maar de activiteiten vertrekken steeds vanuit kunst, cultuur en erfgoed. Bazart zal elke zaterdagnamiddag tussen 14 en 17 uur het Stadsmus inpalmen. 

Meer krantenkoppen in België

Samuel ‘Ego’o’: hij veegde ook Mourinho en De Bruyne de mantel uit, maar wie is Kameroens bondsvoorzitter die in de clinch ging met Brys?

Een erelijst van hier tot in Tokio en een ego dat op z’n minst even groot is: maak kennis met Samuel Eto’o (43), de bondsvoorzitter van Kameroen, met wie Marc Brys gisteren in de clinch ging. Slecht idee, want Eto’o is een trotse man die voor niets of niemand inbindt. Dat deed hij ook niet als voetballer. Vraag maar aan

Lees meer »

Nieuwe stemhokjes in Wevelgem

Zondag 9 juni gaan we verplicht stemmen voor het federaal, Vlaams en Europees parlement. Enkele maanden later op zondag 13 oktober zijn er dan gemeenteraadsverkiezingen en is er voor het eerst geen stemplicht meer. In Wevelgem en de deelgemeenten vinden de verkiezingen plaats in nieuwe stemhokjes. De kostprijs is geraamd op 41.967 euro. Rolstoelvriendelijk “De
The post Nieuwe stemhokjes

Lees meer »

HLN wint Belfius Persprijs voor podcast ‘Kinderen van de Kerk’

‘Kinderen van de Kerk’, de HLN-podcast over illegale adopties via kloosters en weeshuizen, wint de Belfius Persprijs voor Radio en Podcast. De reeks, die ook al een Belgian Podcast Award won, is een combinatie van onderzoeksjournalistiek en aangrijpende getuigenissen. Dankzij de reeks kwam het thema op de politieke agenda en bood de regering recent nog excuses aan aan de slachtoffers

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Glazen patatten

06:00 Kunt u zich op culinair gebied iets onsmakelijkers inbeelden dan een gratis warme maaltijd op school? Toen Kaaiman meer dan een halve eeuw geleden zijn middelbaar onderwijs probeerde te volbrengen, wa…

Lees meer »

Winst op BK acrogym voor Zeestern Immaculata

Op het BK acrogym in Breendonk behaalden Laurence Callens (18), Lara Madureira (14) en Lieselotte Verkest (18) van Turnclub Zeestern Immaculata de eerste plaats in de categorie B11-18. Eerder werden ze ook al Vlaams kampioen. Laurence en Lieselotte komen uit Oostduinkerke. Lara (midden op foto) woont in De Panne. Voor Laurence (links) en Lieselotte (rechts)
The post Winst op

Lees meer »

Melissa Debackere wint voor de zesde keer de ORC Rally

De zestiende editie van de ORC Rally verliep onder moeilijke omstandigheden voor de piloten. Enkele felle buien maakten de bandenkeuze zeer moeilijk en het was voor de deelnemers vooral zaak om zich niet te laten vangen. Favoriet Melissa Debackere slaagde daar wonderwel in en reed onbedreigd naar haar zesde zege in Oostrozebeke.
The post Melissa Debackere wint voor de

Lees meer »

KIJK. Auto ramt kinderwagen in Wervik, en gaat er dan vandoor: “Wij trilden op onze benen, terwijl die bestuurder het amusant leek te vinden”

“Dit was zoiets waarvan je denkt dat je het enkel op televisie ziet.” Maar er zijn ook beelden van wat Kylian (24) en zijn vrouw Melanie (22) donderdag overkwam in Wervik. Toen ze met hun zoontje Lyzio de straat wilden oversteken op het zebrapad in Wervik, werd hun buggy geraakt door een auto die van geen stoppen wilde weten. “Achter

Lees meer »

Opperrechter trekt zich niet terug uit rechtszaken over Capitoolbestorming na vlagincident

Een van de meest conservatieve rechters in het Amerikaanse Hooggerechtshof, Samuel Alito, heeft woensdag laten weten dat hij zich niet zal terugtrekken uit twee rechtszaken rond de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Dat was nochtans gevraagd door enkele Democratische parlementsleden omdat er bij zijn huizen vlaggen wapperden die in verband worden gebracht met Trump.

Lees meer »

LIVEBLOG TITELSTRIJD. Denen van Anderlecht arriveren op Neerpede, RSCA heeft nog waterkans – Volg de slotspeeldag op HLN!

D-Day in de bijzonder spannende titelontknoping. Met Club Brugge dat met de beste kaarten aan de slotspeeldag begint. Met een punt tegen Cercle is het áltijd kampioen. Of gaat de trofee toch nog richting Brussel, naar Union of Anderlecht? Een héle dag zit u bij HLN aan het juiste adres. Voor het laatste nieuws, de beste sfeerbeelden voor en na

Lees meer »

Onvrede over toelage toegekende restauratiepremies Kasteel Bossuit: “Getuigt van weinig goed bestuur”

Eind 2014 diende het Kasteel Bossuit twee restauratiepremies in bij de Vlaamse Overheid. Negen jaar na datum werden de premies toegekend door minister Diependaele. Maar dat heeft nu onverwachte financiële gevolgen voor de gemeente Avelgem.
The post Onvrede over toelage toegekende restauratiepremies Kasteel Bossuit: “Getuigt van weinig goed bestuur” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het streven van jeugddirecteur Rik Coucke: “Onze jeugd blijft voetballen op Schorre in KVO-kleuren”

Twaalf maanden na de degradatie uit de Jupiler Pro League verdwijnt KV Oostende ook uit de Challenger Pro League. Begin juni volgt het faillissement van de nv KV Oostende. Dit barslechte nieuws heeft ook zware gevolgen voor de honderden jeugdspelers van de kustploeg. Jeugddirecteur Rik Coucke is vast van plan om samen met andere mensen met een echt KVO-hart al

Lees meer »