Japanse sumo-legende Taro Akebono op 54-jarige leeftijd plots overleden

Taro Akebono, legende in het sumoworstelen, is op 54-jarige leeftijd plots overleden. De Japanner stierf eerder deze maand aan hartfalen, zo laat zijn familie weten. 

Meer krantenkoppen in België

Naaldcontainers in strijd tegen zwerfspuiten

Stad Oostende plaatst twee publieke naaldcontainers en gaat hiermee verder de strijd aan tegen zwerfspuiten – voor drugs of medicatie – op het openbaar domein.
The post Naaldcontainers in strijd tegen zwerfspuiten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Roeselaars Minivoetbal sluit seizoen af met hulde aan kampioenen, beker- en fairplaywinnaars

Het Koninklijk Roeselaars Minivoetbal sloot in de sporthal van Beveren het seizoen 2023-2024 af met de bekerfinales, huldiging van de kampioenen en fairplaywinnaars. De viering werd afgesloten met een uiterst gezellig samenzijn. Het motto van de vereniging met 1.500 recreanten werd eens te meer duidelijk in de verf gezet: fairplay, sportiviteit en kameraadschap hoog in
The post Roeselaars Minivoetbal

Lees meer »

20 KM DOOR BRUSSEL. Recordaantal deelnemers gaat van start

De Europese wijk bruist vandaag van de activiteit door de 44e editie van de 20 km door Brussel. Met een recordaantal van 45.000 deelnemers is het evenement groter dan ooit tevoren, en dat is te merken in de hoofdstad. De straten zijn gevuld met enthousiaste lopers, van jong tot oud, en zelfs wandelaars die de uitdaging aangaan.

Lees meer »

Maike Boerdam speelt hoofdrol Donna in ‘MAMMA MIA’: “Van zodra we met de repetities beginnen, kruip ik in mijn cocon”

Vanaf 22 maart 2025 zal het feestje losbarsten met Nathalie Meskens (Tanya), Els Dottermans (Rosie), Jan Schepens (Sam), Helle Vanderheyden (Sophie), Dorian Liveyns (Sky), Chris Van Tongelen (Harry), Maike Boerdam (Donna)… in de musical ‘MAMMA MIA’. Plaats van afspraken: de Stadsschouwburg in Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater in Hasselt.
The post Maike Boerdam speelt hoofdrol Donna in ‘MAMMA

Lees meer »

Lionel Richie opnieuw grootvader: dochter Sofia verwelkomt kindje en vernoemt haar naar personage uit ‘Bridgerton’

Lionel Richie (74) is opnieuw grootvader geworden. Hij had al twee kleinkinderen van zijn dochter Nicole Richie (42), maar daar is dus nu een derde aan toegevoegd. Op 20 mei verwelkomde zijn jongste dochter Sofia Richie (25) haar dochtertje. Dat nieuws deelt ze op Instagram, waar vooral de naam van het kindje de aandacht trekt. Eloise Samantha Grainge is namelijk

Lees meer »

“Die assistent heeft een zuurstoftekort gehad bij de geboorte”: diensthoofd zorgt voor angstcultuur in Ziekenhuis Geel

Een diensthoofd van het Ziekenhuis Geel zorgt voor een toxische werksfeer door constante vernederingen en scheldpartijen. Verpleegkundigen werken in angst. Dat vertellen (ex-)werknemers van drie verschillende afdelingen aan de HLN-onderzoekscel: “Die assistent kan zich maar beter ophangen, hij is toch voor niets goed.” De verpleegkundigen deden de voorbije jaren tientallen meldingen bij de directie, maar de man kon gewoon aan

Lees meer »

Openbaar onderzoek voor hervergunning drinkwaterwinning in golfterrein van Knokke-Heist

Het Autonoom Gemeentebedrijf voor Stadsontwikkeling Knokke-Heist heeft een aanvraag ingediend voor de vernieuwing van de omgevingsvergunning voor de uitbating van de openbare drinkwaterwinning door het gemeentelijk waterbedrijf gelegen in het golfterrein van Knokke-Heist. De huidige vergunning loopt af in 2025.
The post Openbaar onderzoek voor hervergunning drinkwaterwinning in golfterrein van Knokke-Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oktoberfest weert hit ‘L’Amour Toujours’ van Gigi D’Agostino na racistische incidenten: “Geen plaats voor die rechtse rotzooi”

De organisatie van het bierfestijn Oktoberfest in het Duitse München wil dit jaar het nummer ‘L’Amour Toujours’ van dj Gigi D’Agostino in de ban doen. Die beslissing volgt op het incident dat dateert van het Pinksterweekend, waarbij Duitse jongeren die feestvierden op het Waddeneiland Sylt, racistische leuzen zongen op de melodie van het lied en de Hitlergroet brachten.

Lees meer »

Voormalige Torhoutse schepen Rita Dewulf verlaat de gemeenteraad

Zoals ze enkele maanden geleden heeft aangekondigd, stopt Rita Dewulf (CD&V) met de politiek. De voormalige Torhoutse schepen diende maandagavond tijdens de gemeenteraad officieel haar ontslag in. Haar laatste dag als raadslid wordt vrijdag 31 mei.
The post Voormalige Torhoutse schepen Rita Dewulf verlaat de gemeenteraad appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee van de slimste tieners in Vlaanderen komen uit één en dezelfde klas: “Het zijn absoluut geen nerds voor wie enkel schoolwerk telt”

Twee van de slimste tieners van Vlaanderen zitten in dezelfde klas: het zesde jaar Latijn-Wiskunde van het College in het West-Vlaamse Avelgem. Floris Dewaele (17) won de nationale olympiade geografie, Quinten Missiaen (18) die van wiskunde. Ook straf: ze zijn allebei afkomstig van hetzelfde dorp: Otegem. “Ik heb hen al eens grappend gevraagd wat ze daar in het leidingwater serveren”,

Lees meer »

“Denk je dat ik dít in België kan doen?”: beelden van hallucinante ruzie tussen Marc Brys en Samuel Eto’o

Is dit nog houdbaar? De hetze rond de aanstelling van Marc Brys (62) als bondscoach van Kameroen lijkt zijn kookpunt te hebben bereikt. Een verhoopte verzoening met de bemoeizuchtige bondsvoorzitter Samuel Eto’o (43) in de bondsgebouwen draaide uit op een verhitte discussie. Eto’o trok fel van leer. “U beslist niet, ík ben de president. En zo praat u niet tegen

Lees meer »