“Hoogste niveaus van stress ooit”: onderzoekers zien extreme verbleking van koraalriffen in alle gebieden van het Groot Barrièrerif

Het Groot Barrièrerif voor de kust van Australië, het grootste koraalrif ter wereld, kampt met de ergste verbleking ooit gemeten. Dat meldt de Great Barrier Marine Park Authority, de overheidsinstantie die het rif beheert. Vorige maand al werd duidelijk dat het koraalrif kampt met de vijfde episode van verbleking sinds 2016. Nieuw onderzoek heeft nu de omvang van de verbleking duidelijk gemaakt. 

Meer krantenkoppen in België

Cafébazin uit Bilzen neemt heft in eigen handen om drugsdealers buiten te houden: “Ik neem ze zelf bij de kraag en ik gooi ze buiten”

Kristel Jehaes van café ‘Het Tribunaal’ in Bilzen werkt al anderhalf jaar enorm hard om haar café volledig drugsvrij te krijgen. Toen ze het café overnam, kreeg ze heel vaak te maken met drugs en agressie. "Met mijn eigen werkervaring in een gesloten psychiatrie en ondersteuning van de politie lukt het ons om drugsvrij te zijn", zegt de uitbaatster.

Lees meer »

Luchtdrukwapens, 800 XTC-pillen en kilo’s cocaïne: vriendin Luca Brecel maakte deel uit van drugsbende waarvan kopstukken vijf jaar cel riskeren

In april vorig jaar pakte snookerster Luca Brecel uit met zijn nieuwe liefde L.V. (25). Wat niemand wist is dat de Blankenbergse op dat moment voorwerp was van een gerechtelijk onderzoek naar een drugsbende die opereerde onder de naam ‘C-Team’. Die ‘C’ stond voor cocaïne, waarvan de bende kilo’s verkocht, naast tal van andere verdovende middelen. In september vorig jaar

Lees meer »

Eeuwelinge Nelly Balcaen (104) overleden in Wevelgem

In woonzorgcentrum Sint Camillus in Wevelgem is woensdag de 104-jarige Nelly Balcaen overleden. Ze woonde jarenlang in Lauwe. Nelly werd geboren in Aalbeke op 7 oktober 1919 en groeide op als enig kind.
The post Eeuwelinge Nelly Balcaen (104) overleden in Wevelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sinksen is een veilig stadsfestival: “Ondanks de vele bezoekers is alles vrij rustig en in goede sfeer verlopen”

Ondanks de volle pleinen op SINKSEN24 waren er geen zware incidenten. “Enkele kleine opstootjes konden rap bekoeld worden door kort op de bal te spelen. Onze mensen van Politiezone VLAS waren steeds dichtbij, vooral in de Burgemeester Reynaertstraat”, zegt woordvoerder Thomas Detavernier.
The post Sinksen is een veilig stadsfestival: “Ondanks de vele bezoekers is alles vrij rustig en in

Lees meer »

KIJK. Na verhitte discussie met Kelly Rowland: bewaker krijgt het opnieuw aan de stok met actrice op filmfestival in Cannes

Een bewaker op het filmfestival in Cannes is opnieuw verwikkeld in een conflict. Dit keer probeerde ze de Dominicaanse actrice Massiel Taveras (39) te verplaatsen, maar haar reactie was allesbehalve positief. Het is niet de eerste keer dat de bewakingsagente in een conflict belandt. Begin deze week ging ze de confrontatie niet uit de weg met zangeres Kelly Rowland (43).

Lees meer »

LIVEBLOG TITELSTRIJD. “Blijkbaar 0,0 stress bij spelers van Club”, Anderlecht verzamelt op Neerpede – Volg de slotspeeldag op HLN!

D-Day in de bijzonder spannende titelontknoping. Met Club Brugge dat met de beste kaarten aan de slotspeeldag begint. Met een punt tegen Cercle is het áltijd kampioen. Of gaat de trofee toch nog richting Brussel, naar Union of Anderlecht? Een héle dag zit u bij HLN aan het juiste adres. Voor het laatste nieuws, de beste sfeerbeelden voor en na

Lees meer »

Geen proces tegen chef Willem Hiele voor slagen en verwondingen naar werknemer na onderlinge schikking

Er zal dan toch geen verdere rechtszaak komen tegen chef Willem Hiele uit Oudenburg na opzettelijke slagen en verwondingen tegen een werknemer. Vorig jaar kwamen de feiten aan het licht en wilde het parket de chef voor de correctionele rechtbank brengen. De beide partijen kwamen onderling tot een schikking, waardoor dat niet meer zal gebeuren. Dat vertelde chef Hiele zelf

Lees meer »