Hoog bezoek in Luik: Davids, Del Piero en 24 andere voetballegendes spelen galamatch op Sclessin

Hoog bezoek in Luik. Onder meer Alessandro Del Piero en Edgar Davids, die fungeren als aanvoerders, treden op zondag 2 juni aan tijdens een galawedstrijd op Sclessin. Samen met nog 24 andere internationale voetballegendes nemen ze het tegen elkaar op tijdens de Circus Cup. 

Meer krantenkoppen in België

Brugge telt steeds minder souvenirshops en chocoladewinkels

“Welke plekken hebben de Bruggelingen nog binnen het moeras van wafelwinkels, frietkramen en toeristische shops?” Dat vroeg raadslid Raf Reuse dinsdagavond aan het stadsbestuur. Hij kreeg fikse politieke tegenwind: “Stop die stemmingmakerij en nestbevuiling.”
The post Brugge telt steeds minder souvenirshops en chocoladewinkels appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eeuwelinge Martha geniet volop in wzc ’t Ponton

Martha Markey werd op 15 mei 100 jaar. Het was een dag waar ze al lang naar uit keek. Ze vierde haar 100ste verjaardag samen met haar familie en medebewoners van het woonzorgcentrum ’t Ponton en kreeg bezoek van de burgemeester van Oostende Bart Tommelein en schepen Hina Bhatti.
The post Eeuwelinge Martha geniet volop in wzc ’t Ponton

Lees meer »

Word jij ook gek van menselijke (smak-)geluiden? “Naar schatting lijden 5 op de 100 mensen aan misofonie” 

Misofonie is een aandoening waarbij menselijke geluiden zoals smakken en ademen agressie opwekken bij de patiënt. "Naar schatting lijdt wereldwijd 5 op 100 mensen aan deze psychische aandoening", zegt psychiater Damiaan Denys. "Ook al is de aandoening nog niet officieel erkend, de psychiatrische behandeling wordt in België wel terugbetaald bij een arts, psycholoog of specialist", zegt Clara Vanmuysen van CM

Lees meer »

Schade opmeten na de titelmatch: Cercle-keeper Warleson omvergelopen door dronken fan, middenstip is spoorloos en dug-out kapot

Een groot feest laat altijd zijn sporen na. Ook in Brugge, waar na de derby een enorme veldbestorming plaatsvond. De middenstip van het Jan Breydelstadion is verdwenen, de schade aan de infrastructuur is groot. En tot overmaat van ramp werd Cercle-doelman Warleson omvergekegeld. Club nam intussen contact op met hun buren en alles is uitgeklaard.

Lees meer »

Vier arrestaties voor zonnepanelendiefstal met waarde van bijna 1,2 miljoen

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van Limburg heeft in een onderzoek naar mogelijke ladingdiefstallen met zonnepanelen de voorbije weken vier arrestaties verricht. De diefstallen vonden plaats in Nederland, onder meer in Schiphol en Oosterhout. De waarde van de totale buit zou minimaal 1.174.000 euro bedragen. Dat maakte het parket van Limburg bekend.

Lees meer »

Filmpje

Ik zag een filmpje van een schreeuwende vader die een baby zonder hoofd vasthoudt. In de ochtend heb ik therapie. Ik praat over mijn werk en de uitdagingen die me bezighouden. Over het belangrijke gesprek dat ik had dat voortborduurde op thema’s uit de vorige sessie. Ik vertel over lastige familiebanden en over toekomstwijfels. Positief rond ik de sessie af.

Lees meer »

Louisiana perkt toegang tot abortuspillen verder in

In de staat Louisiana, in het zuiden van de Verenigde Staten, heeft het congres donderdag een wet goedgekeurd die toegang tot abortuspillen verder inperkt. Binnenkort worden ze geclassificeerd als “gevaarlijke substanties”, waarmee ze alleen nog voorgeschreven mogen worden door specifieke artsen.

Lees meer »