Het Westen heeft te lang getreuzeld: de Oekraïense terugtrekking is begonnen

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Plopsaland en medewerker van ‘Mega Mindy jetski’ voor rechter na ongeval waarbij Christel (55) zwaargewond raakte: “Hij is er het hart van in”

Een 49-jarige man die de waterattractie ‘Mega Mindy jetski’ bedient in Plopsaland De Panne moet zich samen met zijn werkgever bij de rechter verantwoorden voor een ongeval vorig jaar. Daarbij belandde de 55-jarige Christel met haar kleinzoon (5) in het water en raakte ze zwaargewond aan de arm. “Ik was volledig in fout want ik vergat mijn inspectieronde”, geeft operator

Lees meer »

Voortaan moeten ouders zélf bewijzen dat leerling onterecht gebuisd werd: “We moeten af van ‘mijn kind, schoon kind’”

Omdat steeds meer ouders de beslissing van de school om een B- of een C-attest uit te reiken aanvochten, voert onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) vanaf nu het ‘vermoeden van deskundigheid’ in. Net zoals de vaststellingen van een politieagent voor waar moeten worden aangenomen, mag er niet langer worden getwijfeld aan het oordeel van de klassenraad. “Al blijven ouders best hun

Lees meer »

De beelden die fans Club nog deden huiveren: “Vreemd dat de videoref Lardot nog naar het scherm liet gaan”

De voet van Da Silva Lopes (rugnummer 22) nét buitenspel. Door scheidsrechter Lardot na een minutenlange interventie beoordeeld. Zeven minuten voor tijd leek de middenvelder er nochtans 0-1 van gemaakt te hebben voor Cercle Brugge. De bal net achter de lijn. Ongezien Brugs titelscenario. Maar uiteindelijk wel een volledig reglementair, zo luidt het oordeel van onze huisref Tim Pots: “Het

Lees meer »

“Hij vuurde verwijten en verbale agressie richting Eto’o af”: Kameroense bond ontslaat Brys en komt met bedenkelijk statement na confrontatie

Marc Brys (62) is geen bondscoach meer van Kameroen. Onze landgenoot werd aan de kant geschoven na een aanvaring met de bemoeizuchtige bondsvoorzitter Samuel Eto’o (43) in de bondsgebouwen. De Kameroense voetbalbond zegt in een statement dat Brys verbaal agressief was tegen Eto’o, hoewel het in werkelijkheid de bondsvoorzitter was die fel van leer trok in een hevige discussie. “Jij

Lees meer »

Hoe renners de pijn verbijten na een crash en waarom ze zo snel terugkeren: “Dat wordt er ingepompt, het zit in ons DNA”

Jenthe Biermans viel vorig weekend 25 meter diep in een ravijn in de Giro, maar moest gedwongen worden om uit de race te stappen. Wout van Aert rijdt de Ronde van Noorwegen hoewel hij nog altijd last heeft aan zijn zeven gebroken ribben. En ook Remco Evenepoel wil binnenkort weer koersen amper twee maanden nadat hij zijn schouderblad en sleutelbeen

Lees meer »

OPROEP. Ben jij een jonge moeder of vader en gestart met antidepressiva?

Jonge ouders starten vaker met antidepressiva dan anderen. Dat geldt voor moeders én vaders in de twaalf maanden na de bevalling. Ben je bereid daarover te getuigen in de krant, en te vertellen wat die eerste periode na het krijgen van een kind zo zwaar maakt, laat dan hier je gegevens na. Vermeld ook een telefoonnummer waarop we je vandaag

Lees meer »

EXCLUSIEVE ANALYSE. “Zolang Poetin het tempo bepaalt en het Westen alleen maar volgt, verandert er niets aan de oorlog in Oekraïne”

“Poetin geniet met volle teugen van zijn vermogen om ons steeds meer af te dreigen met nieuwe vormen van chantage”, schrijft oud-kolonel Roger Housen in een exclusieve analyse voor HLN na de vele escalaties van Rusland. Hij legt uit waarom het zo belangrijk is dat het Westen meer doet in de oorlog in Oekraïne dan enkel het spel van Poetin

Lees meer »

Charlotte Timmers onder de indruk van Niels Destadsbader tijdens eerste toonmoment ’14-18′: “Cute hoe je de cast aanmoedigt”

Zondag 2 juni wordt een hoogdag voor in de carrière van Charlotte Timmers (36) en Niels Destadsbader (35), want zij maken dan hun grote spektakel-musicaldebuut in ‘14-18′. In het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs wordt op dit moment de allerlaatste hand aan gelegd aan de herneming. Reporter Jarne mag in primeur het eerste kwartier volgen en strikt het duo

Lees meer »