Het Westen heeft te lang getreuzeld: de Oekraïense terugtrekking is begonnen

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

G20 spreekt af te gaan werken aan belasting voor superrijken

De landen van de G20 hebben in het Braziliaanse Rio de Janeiro afgesproken om samen te werken aan de introductie voor een belasting voor de superrijken. Maar ze hebben geen minimum percentage afgesproken, zoals gastheer president Luiz Inácio Lula da Silva, de president van Brazilië, had gehoopt.

Lees meer »

Junior Ylken Seynave (17) wint BK mountainbike en pakt zo haar derde Belgische titel van het seizoen

Bijzonder straffe prestatie van junior Ylken Seynave (17) uit de Moerput in Geluwe. Zondag won ze in Beringen het BK mountainbike, dit seizoen meteen al haar derde tricolore. In januari werd ze in Meulebeke verrassend Belgisch kampioen veldrijden bij de junioren. Later won ze ook het BK tijdrijden.
The post Junior Ylken Seynave (17) wint BK mountainbike en pakt

Lees meer »

Parket heropent na 31 jaar onderzoek naar moord op Tania Van Kerkhoven (17): “Nieuwe DNA-technieken kunnen meer duidelijkheid geven” 

Het parket van Antwerpen heropent na 31 jaar het onderzoek naar de moord op de 17-jarige Tania Van Kerkhoven. Ze werd in 1993 met verschillende messteken teruggevonden in een park in Berchem, nadat ze naar een fuif was geweest. Wat er precies gebeurde en wie haar vermoordde, is nooit aan het licht gekomen, maar met nieuwe moderne onderzoekstechnieken wil het

Lees meer »

Liveblog – Biden in eerste toespraak na terugtrekking: “Fakkel doorgeven zodat we democratie kunnen verdedigen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft voor het eerst een toespraak gehouden nadat hij heeft aangekondigd dat hij zich terugtrekt als kandidaat voor de presidentsverkiezingen. Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft dan weer zijn eerste verkiezingsmeeting gehouden sinds Biden zich heeft teruggetrokken. Volgt het nieuws over de race om het Witte Huis in deze liveblog.

Lees meer »

Elke dag 66 winkeldiefstallen, en dus neemt uitbater Werner (46) het heft in eigen handen: “150 euro betalen, of ik bel de politie”

Het aantal winkeldiefstallen in ons land piekt. Dat blijkt uit cijfers van de federale politie. Vorig jaar werden zo’n 66 winkeldiefstallen per dag aangegeven, het hoogste aantal in tien jaar. En opvallend: steeds meer winkeliers leggen een betrapte dief zelf een schadevergoeding op, zonder dat de politie tussenbeide komt. Hoe gaat dat in z’n werk? Is dat wel wettelijk? En

Lees meer »

Beste Nicky, laten we samen voor die tweede ster boven ons logo gaan

Altijd raak, vlijmscherp, maar fair. Zo tackelen onze huisanalisten Henk Vanhee (Club) en Roel Jacobus (Cercle) week na week de meest opvallende voetbalgebeurtenissen van het afgelopen weekend en werpen ze hun blik op hun volgende thuiswedstrijd. Stevig en zuiver op de bal, zoals een uitstekende tackle hoort te zijn.
The post Beste Nicky, laten we samen voor die tweede

Lees meer »

Mexico vernietigt 50 “monstertrucks” van drugskartels

In Mexico hebben de autoriteiten 50 zelfgemaakte gepantserde voertuigen van drugskartels vernietigd. De “monstertrucks” waren in beslag genomen bij 30 onderzoeken, zo maakte het openbaar ministerie bekend. De voertuigen werden vernietigd in de noordoostelijke stad Reynosa in de staat Tamaulipas, aan de grens met de VS.

Lees meer »

Dierenarts waarschuwt voor kattenziekte en roept op tot vaccinatie: “Zeer besmettelijk en blijft lang in de omgeving”

Na jaren afwezigheid is de kattenziekte opnieuw vastgesteld in ons land. Het gaat voorlopig om twee gevallen, maar AniCura, een Europees netwerk van dierenklinieken, roept katteneigenaars op om hun diertjes te laten vaccineren. “Het virus is zeer besmettelijk en blijft lang in de omgeving”, klinkt het. Eerder waren er ook al meldingen in Nederland.

Lees meer »

Amerikakenners wegen de kansen van Kamala Harris: “Ze is een moeilijkere tegenstander voor Trump dan Biden”

Amerikakenners Michiel Vos en Bart Kerremans wegen de kansen van Kamala Harris, nu ook politiek zwaargewicht Nancy Pelosi de kandidatuur van Kamala Harris als opvolger van president Joe Biden openlijk heeft gesteund. Daarmee lijkt het bijna zo goed als zeker dat Harris het in november zal moeten opnemen tegen presidentskandidaat Donald Trump. "Ze zal vooral de centrumkiezers een geloofwaardig alternatief

Lees meer »