“Het eiland van Pippi Langkous” is “van fenomenaal strategisch belang” om ons te beschermen tegen Rusland

Schattige stadjes, mooie natuur én de thuis van Pippi Langkous: het Zweedse eiland Gotland is misschien wel een populaire vakantiebestemming, voor Zweden en de NAVO is het vooral een strategische parel. Op zo’n 5 kilometer van Villa Kakelbont worden verschillende militaire gebouwen uit de grond gestampt. “Elke Russische beweging kan gevolgd en gecontroleerd worden.”

 

Meer krantenkoppen in België

“Altijd constructief geweest”: vennootschappen van Conway weerleggen verklaringen voorlopige bewindvoerder KV Oostende

De vennootschappen van Paul Conway, die aandelen bezitten in KV Oostende, betwisten “formeel” de verklaring “die onjuiste informatie bevat” van Werner Van Oosterwyck, de voorlopige bewindvoerder bij de tweedeklasser. Dat hebben ze woensdagavond in een persbericht gemeld.
The post “Altijd constructief geweest”: vennootschappen van Conway weerleggen verklaringen voorlopige bewindvoerder KV Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Open Vld wil dat Belgen ‘recht op vergissing’ krijgen: “Onbewuste fout in belastingaangifte niet langer straffen”

Burgers moeten het recht hebben om zich te vergissen, zo staat in het Nederlandse regeerakkoord dat gisteren is goedgekeurd. Mensen die per ongeluk een foutje maken als ze informatie aan de overheid doorgeven, mogen daar met andere woorden niet langer voor gestraft worden. Ook in ons land moet zoiets mogelijk zijn, vindt Open Vld. “Want vergissen is menselijk.”

Lees meer »

Jolo-rent verhuurt feestmateriaal: “We willen elk type feest op poten kunnen zetten”

Een feestje, maar het ontbreekt je aan enkele tafels? Of wil je meteen stevig uitpakken met een springkasteel en een eigen foodbar? Dankzij het net geopende Jolo-rent zijn alle denkbare scenario’s slechts een telefoontje verwijderd. “Van tenten tot catering: we hebben alles in huis.”
The post Jolo-rent verhuurt feestmateriaal: “We willen elk type feest op poten kunnen zetten” appeared

Lees meer »

Roger en Cecile vieren hun platina huwelijksjubileum

Het platina huwelijksjubileum van Roger Moreel en Cecile Verbeke kreeg een officieel tintje. Het echtpaar huwde 70 jaar terug op 7 mei 1954. Roger werd in Zwevegem geboren op 17 september 1931 en Cecile in Izegem op 21 oktober 1934. Hij werkte als onderhoudsmecanicien terwijl Cecile het huishouden deed. Ze hebben twee kinderen: Marianne en
The post Roger en

Lees meer »