Harelbeekse Emilie Vyncke (14) neemt deel aan ‘Junior Bake Off’: “Once in a lifetime ervaring”

Emilie (14) uit Harelbeke is een van de deelnemers van het nieuwe seizoen van ‘Junior Bake Off’. Daarin nemen acht jonge bakkers het tegen elkaar op en strijden ze voor de titel van beste jonge bakker van Vlaanderen. “Het was echt de zotste ervaring ooit”, glundert ze.

Emilie Vyncke komt oorspronkelijk uit Harelbeke, maar ze woont sinds oktober 2021 met haar familie in Singapore. “We zijn naar Singapore verhuisd voor het werk van mijn papa, omdat hij veel in Azië moet reizen. Dus zijn we met het hele gezin, met mijn drie broers en twee zussen, mee verhuisd”, vertelt Emilie.

Ze volgt les in de Canadian International School in Singapore, een internationale school waar iedereen Engels spreekt. “We werken hier met een heel ander schoolsysteem. We schrijven niet in boeken, maar hebben enkel een laptop en notitieboekje mee. Alles verloopt online en onze lessen zijn ook anders. We leren eigenlijk zonder alles te studeren. Aan de hand van research questions en essays verwerken we de leerstof op een actieve manier”, legt Emilie uit.

Realistische cakes

Al sinds haar derde heeft Emilie een grote passie voor alles wat met bakken te maken heeft. “Ik heb mij het meest verdiept in cakes, en meer specifiek in realistic cakes. Dat zijn cakes die eruitzien als een echt voorwerp. Wanneer je die opensnijdt, creëer je een wow-effect. Ik had zo’n cake eens ergens zien passeren en ik ben het ook gaan uitproberen. Sindsdien ben ik helemaal verkocht. Ik kan er al mijn creativiteit in kwijt”, vertelt Emilie.

Van een cake in de vorm van een hondenhoofd tot een cake die precies lijkt op een koffiezetapparaat, je kan het zo gek niet bedenken of Emilie kan het maken. “Ik vind het geweldig om te experimenteren en nieuwe dingen uit te proberen. Het liefst werk ik met fondant, omdat dat gemakkelijker te manipuleren is dan bijvoorbeeld glazuur. Ik werk soms ook met rijstpapier.”

Passie voor bakken

Nadat ze de vorige seizoenen van Junior Bake Off gebingewatched had, besloot Emilie zich in te schrijven voor het programma. En met succes, want ze werd geselecteerd voor het vierde seizoen. “Junior Bake Off was echt een unieke ervaring, een once in a lifetime experience. Ik zou het zo opnieuw willen doen. Ik heb niet alleen heel veel bijgeleerd over bakken, maar het was ook heel cool om bekende Vlamingen te ontmoeten”, vertelt Emilie.

“Het was ook leuk om eindelijk leeftijdsgenoten te ontmoeten die dezelfde passie voor bakken delen. Ik heb nog steeds contact met de andere deelnemers. Aangezien er zes uur tijdsverschil is tussen België en Singapore, is het niet zo gemakkelijk om te bellen. Daarom houden we elkaar op de hoogte via vlogjes op Snapchat.”

Toekomstplannen

In haar vrije tijd is Emilie graag creatief en sportief bezig. Ze bakt niet enkel, maar knutselt ook graag. “Ik werk graag met mijn handen. Dat doe ik bijvoorbeeld door te knutselen met karton. Sporten doe ik ook graag. Ik speel zowel tennis als hockey”, vertelt Emilie.

“Later wil ik niet per se van bakken mijn beroep maken. Als bakker maak je vaak dezelfde dingen, terwijl ik liever experimenteer met smaken en constructies. Later zie ik mezelf architect worden. Dan kan ik ook constructies maken en mijn creativiteit inzetten in de gebouwen die ik ontwerp. Ik wil wel graag verdergaan met

@emilievynckebakes, mijn eigen bedrijfje.”

Creatief zijn zit duidelijk in de familie, want ook haar tweelingzus Romane is een bezige bij. “We zijn allebei creatief, maar op een andere manier. Terwijl ik graag dingen maak en werk met mijn handen, is zij heel goed in drama en expressie”, legt Emilie uit. “Mijn papa is ook creatief bezig met tekenen en hout bewerken en mama kan erg goed koken. Ik denk dat mijn passie voor bakken een beetje een combinatie is van wat mijn ouders graag doen.”

Het nieuwe seizoen van ‘Junior Bake Off Vlaanderen’ is vanaf zaterdag 20 april te zien op Play4 en online via GoPlay.

The post Harelbeekse Emilie Vyncke (14) neemt deel aan ‘Junior Bake Off’: “Once in a lifetime ervaring” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Antwerpse politie verzegelt garage die wagens verhuurt aan drugscriminelen

Een garage in de Montignystraat die wagens verhuurt aan het drugsmilieu is verzegeld door de Antwerpse politie. De politie heeft ook de boekhouding van de garage in beslag genomen. "Er wordt ook gekeken of er sprake is van witwaspraktijken", zegt woordvoerder Kim Bastiaens. In april was er ook al een gelijkaardige controleactie in een garage in Aartselaar.

Lees meer »

Opmerkelijke beelden: beste golfer ter wereld in de boeien geslagen nadat hij in paniek agent “mishandelt”

Opmerkelijke beelden van de beste golfer ter wereld. Scottie Scheffler (27) werd in de boeien geslagen omdat hij na een dodelijk ongeval in paniek de file wilde omzeilen uit vrees niet tijdig op het belangrijke PGA Championship-toernooi te arriveren. De nummer één stopte daarbij niet voor een politieagent en sleurde hem zelfs een tiental meter mee. De arrestatie werd gefilmd.

Lees meer »

Bestuurder belandt met wagen in de berm van E403

Een bestuurder van een personenwagen verloor vrijdagavond omstreeks 22 uur langs de E403 in Ardooie de controle over het stuur van zijn voertuig. De wagen belandde in de berm naast de weg.
The post Bestuurder belandt met wagen in de berm van E403 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Betalen ruim 1,2 miljoen gezinnen te veel voor energie? “We hebben twijfels bij de cijfers en missen nuance”

Meer dan 1,2 miljoen gezinnen betalen tot 1.000 euro per jaar te veel voor elektriciteit en gas. Dat zegt de federale energieregulator CREG, die zijn internettoepassing vernieuwde waarmee consumenten kunnen nagaan of ze te veel betalen. De energieleveranciers zijn echter niet opgezet met deze boodschap. “We hebben twijfels bij de cijfers en missen nuance”, klinkt het.

Lees meer »

VVGA plant straffe kampioensreüniewedstrijd: “Op zoek naar nieuwe speelsters”

Het Butterblommetornooi vorig weekend van VVGA was succesvol voor de eerste ploeg dames. Zij spelen in tweede provinciale, maar konden met 2-1 winnen van de dames van SK Reningelst die in eerste provinciale spelen. Ook aanwezig was Alveringemnaar en oud-trainer Stefaan Vankemmelbeke. Hij plant op 17 augustus een kampioensreüniewedstrijd.
The post VVGA plant straffe kampioensreüniewedstrijd: “Op zoek naar nieuwe

Lees meer »