Godsdienstleraar vrijgesproken voor misbruik nichtje (9): “Geen objectieve bewijzen”

Een 59-jarige man uit Kortrijk is vrijgesproken voor seksueel misbruik van zijn 9-jarig nichtje. Volgens het meisje vergreep haar oom zich zowel in het Zuid-Franse Beausoleil als bij hem thuis in Kortrijk aan haar. De man is godsdienstleraar in het Franstalige onderwijs. De rechter achtte het niet bewezen.

Het meisje was samen met haar gezin en het gezin van haar oom Vincent N. in de zomer van 2018 op reis in Zuid-Frankrijk. “We keken naar een film en plots betastte hij me, onder meer aan de borsten”, zo klonk de klacht van het meisje. “Ook bij hem thuis in Kortrijk gebeurde hetzelfde en drong hij met zijn vinger in mijn vagina.”

Ontkend

Aanvankelijk durfde het meisje tegen niemand iets te zeggen. Uiteindelijk vertelde ze toch iets aan een vriendin en ging de bal aan het rollen. Ondertussen was ook al gebleken dat Vincent N. als leraar godsdienst en moraalfilosofie in Wallonië flirterige conversaties onderhield met enkele van zijn leerlingen. De man ontkende de beschuldigingen. “Die klachten zijn ingediend om mij schade toe te brengen tijdens mijn echtscheidingsprocedure”, aldus de man en zijn advocaat. “Ik zag of hoorde mijn zoon al sinds 2020 niet meer. Mijn ex nam hem mee naar Frankrijk.” De rechter achtte de aanklacht van verkrachting en aanranding niet bewezen en sprak N. vrij. (LSi)

The post Godsdienstleraar vrijgesproken voor misbruik nichtje (9): “Geen objectieve bewijzen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KKF&Co schenkt 6.500 euro aan Kinderkankerfonds in Tielt

Naar jaarlijkse gewoonte schonk KKF&Co in Tielt de opbrengst van het voorbije werkjaar aan het kinderkankerfonds. Dit keer wist de vereniging, die zich al 11 jaar inzet voor het fonds, een mooie 6.500 euro in te zamelen voor het goede doel.
The post KKF&Co schenkt 6.500 euro aan Kinderkankerfonds in Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Spitfire neergestort bij herdenking slag om Groot-Brittannië

Tijdens een herdenking van de luchtslag om Groot-Brittannië in 1940 is een historisch jachtvliegtuig van het type Supermarine Spitfire in de omgeving van de luchtmachtbasis Coningsby in het noordoosten van Engeland neergestort. Over het lot van de piloot is nog niets bekendgemaakt, aldus Britse media.

Lees meer »

Loods gevuld met auto’s in lichterlaaie in Zellik

De hulpdiensten hebben momenteel de handen vol met het bestrijden van een zware uitslaande brand in Zellik. Die woedt in een bedrijfsloods waarin volgens burgemeester Koen Van Elsen verschillende auto’s opgeslagen staan. Volgens de eerste berichten vielen er geen slachtoffers.

Lees meer »

KIJK – Man steelt op klaarlichte dag verlichting bij swingersclub Pourquoi Pas, uitbater deelt beelden op sociale media: “We zijn het beu”

Vorige week kreeg de Harelbeekse swingersclub Pourquoi Pas te maken met een wel erg bizarre diefstal. Een fietser hield er halt aan het grote spandoek en stal op klaarlichte dag de verlichting. De uitbaters plaatsten de beelden op sociale media, met een duidelijke boodschap. “We zijn het beu, geniet van je nieuwe faam!”
The post KIJK – Man steelt

Lees meer »

Frederic krijgt met V-Chocolatier ‘Handmade in Belgium’-label van Unizo: “Meer vertrouwen van onze klanten”

Frederik Debacker, zaakvoerder van V-Chocolatier by Sweertvaegher in de Korte Steenstraat 2 in Kortrijk, kreeg het HIB-label van Unizo, wat staat voor Handmade in Belgium. “Zo schrijven we verder aan het fascinerend verhaal van onze ambachtelijke chocolaterie”, zegt Frederik.
The post Frederic krijgt met V-Chocolatier ‘Handmade in Belgium’-label van Unizo: “Meer vertrouwen van onze klanten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jani Kazaltzis presenteert nieuw realityprogramma ‘Fboy Island’: “Een ongelooflijk psychologisch experiment”

Streamz pakt deze zomer uit met een gloednieuw realityprogramma: ‘Fboy Island’. In de reeks moeten drie vrouwen – die op zoek zijn naar de ware liefde – de ‘nice guys’ onderscheiden van de ‘Fboys’. Aan Jani Kazaltzis om het programma in goede banen te leiden. Hij krijgt op zijn beurt het gezelschap van de Nederlandse Gwen van Poorten.

Lees meer »

“Zo’n reis met het gezin die je maar één keer in je leven doet”: Littler kiest na topwinst voor… Disney World

Zijn eerste majortitel maakte wat los. Zeker omdat vriendin Eloise en z’n ouders vanop de eerste rij toekeken. Luke Littler werd emotioneel na zijn spectaculaire zege (11-7) in de finale van de Premier League darts, inclusief een geweldige ninedarter die de ganse O2 Arena in Londen deed ontploffen. Achteraf was het tranen verbijten. Vol ongeloof staarde hij voor zich uit.

Lees meer »

Baasje gezocht voor kleine Cas: “Hij wacht al meer dan een jaar”

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje, want niet alle huisdieren vinden makkelijk een nieuwe thuis. Deze week gingen we langs bij de Pandora Stichting. Zij zoeken een thuis voor Cas (1), een klein straathondje uit Roemenië dat maar niet geadopteerd geraakt.
The post Baasje gezocht voor kleine Cas: “Hij wacht

Lees meer »

Studente (23) oog in oog met haar verkrachter, die zes jaar cel riskeert: “Hij mag hier niet mee wegkomen, want ik kreeg levenslang”

Ze bood hem een slaapplaats na een ruzie met zijn lief, maar dat zou een Nederlandse studente zwaar bekopen. Naar eigen zeggen werd ze brutaal verkracht door Ahmed K., die nu zes jaar cel riskeert. “Ik was lief voor haar”, beweerde hij zelf.
The post Studente (23) oog in oog met haar verkrachter, die zes jaar cel riskeert: “Hij

Lees meer »

“Met Deila langs de lijn was het in die bewuste fase 0-1 geworden, met Hayen zat Club in een flow waarin alles meezat”

Club Brugge kroonde zich gisterenavond voor de negentiende keer tot landskampioen. Het had evenwel ook helemaal anders kunnen aflopen voor blauw-zwart, want het afgekeurde doelpunt van Leonardo Lopes Da Silva zorgde voor heel wat controverse. “Met Deila langs de lijn was het in die fase 0-1 geworden, met Hayen zat Club in een flow waarin alles meezat”, aldus onze huisanalist

Lees meer »