‘Glazen schietspoel’ van Picanol verrijst in Ieper: “Ons personeel krijgt het mooiste uitzicht”

Talloze ramen zijn geplaatst in de nieuwe schietspoel van Picanol om 450 medewerkers zicht te bieden op de Ieperse torens en Heuvellandse bergen. De werf zit op schema en tegen januari wordt het nieuwe hoofdkantoor in gebruik genomen.

Anderhalf jaar na de eerste paalfundering is het nieuwe hoofdkantoor verrezen op site van de Picanol Group. Het gebouw heeft de ovale vorm van een schietspoel en verwijst naar de geschiedenis van de wereldwijde weefmachineproducent met hoofdzetel in Ieper.

“De ramen zijn geplaatst en momenteel wordt verdiep per verdiep gewerkt aan de technieken, de binnenwanden en straks de vloeren.” Aan het woord: Jan Callemein. In Ieper is hij bekend als brandweerman en klaroener van de Last Post. Bij Picanol is hij bijna dertig jaar aan de slag: als bouwheer van het bedrijf coördineert hij mee de grote werf op de hoek van de Zuiderring en de Zillebekevoetweg.

Landmark

“Als facility coördinator bij Picanol ben ik verantwoordelijk voor de gebouwen en alles wat eraan hangt”, zegt Jan. “Deze bijna energieneutrale nieuwbouw is een verlengde van mijn functie en een once in a lifetime opportunity. Het is een prachtig project om op te volgen en het wordt een landmark in de streek. In 2022 begonnen de funderingswerken en het is de bedoeling om de medewerkers hier te laten starten tegen januari 2025.”

Glaswanden

Op de Ieperse site van Picanol werken ongeveer 1.400 mensen. “Het nieuwe hoofdkantoor zal plaats bieden aan 450 niet-productiegebonden functies”, aldus Jan. “We hebben ervoor gekozen om alles van sanitair, technieken en vergaderruimtes centraal in het gebouw onder te brengen, zodat we de medewerkers de beste plaatsen kunnen geven aan de glaswanden met het mooiste uitzicht. Zij zijn onze vips.”

Vanuit de ‘glazen schietspoel’ kan je kijken in alle windrichtingen: van het belfort en de kathedraal over Zillebekevijver tot de Kemmelberg. “De vergezichten gaan zelfs over de Heuvellandse bergen. Bij mooi weer kan je kijken tot Cassel in Noord-Frankrijk.” Ook binnen het gebouw worden barrières weggenomen. “We willen ‘eilanden’ doorbreken en via een open architectuur zoveel mogelijk connecties maken tussen de ruimtes. In deze nieuwbouw is er geen excuus om elkaar niet te ontmoeten.”

Dat kan ook in het nieuwe bedrijfsrestaurant. “Synergie tussen afdelingen stimuleren is een van de redenen om dit eerste bedrijfsrestaurant te installeren. Tijdens de lunch leren medewerkers mekaar eens kijken in een andere omgeving dan een vergadering of andere werkcontext. Het restaurant wordt ingericht op de top floor, de mooiste verdieping met dakterras.”

Fietserstunnel

De komende maanden wordt ook gewerkt in de nabije omgeving van het hoofdkantoor. De site wordt ontsloten via nieuwe routes met de Zuiderring, waar een fietserstunnel wordt ingericht. (TP)

The post ‘Glazen schietspoel’ van Picanol verrijst in Ieper: “Ons personeel krijgt het mooiste uitzicht” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Trump zegt dat Kamala Harris “nog makkelijker te verslaan is” en dat “niemand gelooft dat Biden echt Covid had”: “Moeten campagnegeld terugbetalen wegens fraude”

Donald Trump heeft uitgebreid gereageerd op de terugtrekking van Joe Biden als presidentskandidaat. Hij zegt onder meer dat huidig vicepresident Kamala Harris “nog makkelijker te verslaan” is, en dat niemand gelooft dat Biden echt Covid-19 had. “Moet de Republikeinse Partij niet terugbetaald worden wegens fraude?”

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. ‘Joost Klein’ trapt bloedhete dag twee op gang en meer dan 750 saxofoons weerklinken op Sint-Baafsplein

Dag twee van de Gentse Feesten! Die begon alvast met een potje yoga en we meenden zelfs Joost Klein gezien te hebben. Op het Sint-Baafsplein geeft Saxofolie een concert meer dan 750 saxofonisten. Volgens de officiële cijfers blijkt intussen dat de eerste dag meteen goed was voor 180.000 bezoekers, en dat belooft voor de nog resterende negen dagen. Het is

Lees meer »

Jeugdhuis ‘t Schipke uit Lauwe heeft een nieuwe vaste locatie: “Waaier van mogelijkheden in het leegstaande café De Sportwereld”

‘t Schipke is dood, lang leve ‘t Schipke! Na een noodgedwongen sluiting van meer dan een jaar, krijgt het iconische jeugdhuis uit Lauwe een doorstart. Pal op Lauweplaats zullen er vanaf 9 augustus opnieuw pinten worden getapt en zal de jeugd er een nieuwe uitvalsbasis hebben.
The post Jeugdhuis ‘t Schipke uit Lauwe heeft een nieuwe vaste locatie: “Waaier

Lees meer »

Rita en José vieren hun gouden bruiloft

José Gheldof werd geboren op 17 december 1952 in Westvleteren en heeft nog één broer. Rita Kino zag het levenslicht op 14 juni 1953 en groeide samen met haar drie zussen op in Westvleteren. Het koppel leerde elkaar kennen op een bal met Will Tura tijdens de Lovie feesten. Twee dagen na hun eerste kennismaking
The post Rita en

Lees meer »

Formateur De Wever in 21 juli-toespraak: “Drukke sportzomer geeft me luwte om met andere dingen bezig te zijn”

Bart De Wever heeft naar aanleiding van de nationale feestdag een speech gegeven bij een herdenkingsplechtigheid in het Antwerpse stadspark. Daarin focuste de burgemeester van Antwerpen op hoe sport ons samenbrengt. Dat de drukke sportzomer bovendien ook wat aandacht wegneemt van de regeringsonderhandelingen, is volgens De Wever weer mooi meegenomen. Daarnaast sprak De Wever ook kort over "het moeilijk decennium"

Lees meer »

Cruiseschip veroorzaakt sterke golf: twee strandgangers gewond

Een voorbijvarend cruiseschip heeft in het Griekse Mykonos voor heel wat ravage gezorgd op het strand. De kracht van de golf was zo sterk dat zonnebedden, glijbanen en parasols werden weggespoeld. Op de videobeelden die een strandganger maakte, is te zien hoe sommige mensen tegen de grond worden geslagen door het water. Twee mensen raakten gewond, één van hen heeft

Lees meer »

“Zeker 80 gewonden” na Israëlische luchtaanval op havenstad in Jemen, ook munitiedepots in Libanon getroffen

Het Israëlische leger heeft een luchtaanval uitgevoerd op doelwitten van de Houthirebellen in de havenstad Hodeida, in Jemen. Daarbij zijn volgens de Houthi’s zeker 80 gewonden gevallen. De aanval is een duidelijke reactie op de droneaanval op Tel Aviv van gisteren, zegt de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant. Ook 3 munitiedepots van Hezbollah in het zuiden van Libanon zouden

Lees meer »