‘Glazen schietspoel’ van Picanol verrijst in Ieper: “Ons personeel krijgt het mooiste uitzicht”

Talloze ramen zijn geplaatst in de nieuwe schietspoel van Picanol om 450 medewerkers zicht te bieden op de Ieperse torens en Heuvellandse bergen. De werf zit op schema en tegen januari wordt het nieuwe hoofdkantoor in gebruik genomen.

Anderhalf jaar na de eerste paalfundering is het nieuwe hoofdkantoor verrezen op site van de Picanol Group. Het gebouw heeft de ovale vorm van een schietspoel en verwijst naar de geschiedenis van de wereldwijde weefmachineproducent met hoofdzetel in Ieper.

“De ramen zijn geplaatst en momenteel wordt verdiep per verdiep gewerkt aan de technieken, de binnenwanden en straks de vloeren.” Aan het woord: Jan Callemein. In Ieper is hij bekend als brandweerman en klaroener van de Last Post. Bij Picanol is hij bijna dertig jaar aan de slag: als bouwheer van het bedrijf coördineert hij mee de grote werf op de hoek van de Zuiderring en de Zillebekevoetweg.

Landmark

“Als facility coördinator bij Picanol ben ik verantwoordelijk voor de gebouwen en alles wat eraan hangt”, zegt Jan. “Deze bijna energieneutrale nieuwbouw is een verlengde van mijn functie en een once in a lifetime opportunity. Het is een prachtig project om op te volgen en het wordt een landmark in de streek. In 2022 begonnen de funderingswerken en het is de bedoeling om de medewerkers hier te laten starten tegen januari 2025.”

Glaswanden

Op de Ieperse site van Picanol werken ongeveer 1.400 mensen. “Het nieuwe hoofdkantoor zal plaats bieden aan 450 niet-productiegebonden functies”, aldus Jan. “We hebben ervoor gekozen om alles van sanitair, technieken en vergaderruimtes centraal in het gebouw onder te brengen, zodat we de medewerkers de beste plaatsen kunnen geven aan de glaswanden met het mooiste uitzicht. Zij zijn onze vips.”

Vanuit de ‘glazen schietspoel’ kan je kijken in alle windrichtingen: van het belfort en de kathedraal over Zillebekevijver tot de Kemmelberg. “De vergezichten gaan zelfs over de Heuvellandse bergen. Bij mooi weer kan je kijken tot Cassel in Noord-Frankrijk.” Ook binnen het gebouw worden barrières weggenomen. “We willen ‘eilanden’ doorbreken en via een open architectuur zoveel mogelijk connecties maken tussen de ruimtes. In deze nieuwbouw is er geen excuus om elkaar niet te ontmoeten.”

Dat kan ook in het nieuwe bedrijfsrestaurant. “Synergie tussen afdelingen stimuleren is een van de redenen om dit eerste bedrijfsrestaurant te installeren. Tijdens de lunch leren medewerkers mekaar eens kijken in een andere omgeving dan een vergadering of andere werkcontext. Het restaurant wordt ingericht op de top floor, de mooiste verdieping met dakterras.”

Fietserstunnel

De komende maanden wordt ook gewerkt in de nabije omgeving van het hoofdkantoor. De site wordt ontsloten via nieuwe routes met de Zuiderring, waar een fietserstunnel wordt ingericht. (TP)

The post ‘Glazen schietspoel’ van Picanol verrijst in Ieper: “Ons personeel krijgt het mooiste uitzicht” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Broers met KM Torhout B naar derde provinciale

Het is KM Torhout B gelukt om al in zijn tweede bestaansjaar via de eindronde te promoveren naar de derde provinciale afdeling. Twee broers hadden een niet te onderschatten aandeel in het succes: Guillaume Vereecke en vooral zijn oudere broer Gaudric. Laatstgenoemde heeft alle matchen gespeeld.
The post Broers met KM Torhout B naar derde provinciale appeared first on

Lees meer »

Gino en Jeannine uit Zulte vieren gouden jubileum

De 74-jarige Gino Minjauw en de 72-jarige Jeannine Santens vierden hun gouden huwelijksjubileum tijdens de receptie op het gemeentehuis te Olsene. Gino werd geboren te Deinze en Jeannine te Waregem. Ze leerden elkaar kennen in het danscafé Steelple-Chase in Waregem. Op 22 maart 1974 gaven ze elkaar het jawoord in Wortegem-Petegem. Ze wonen nu in
The post Gino en

Lees meer »

Belg leent minder voor auto en renovatie: aantal consumentenkredieten op afbetaling op laagste niveau in 10 jaar

De Belg leent minder vaak op afbetaling voor de aankoop van een nieuwe wagen of voor de renovatie van zijn woning. Dat blijkt uit het aantal verstrekte consumentenkredieten op afbetaling, dat in het eerste kwartaal van dit jaar op het laagste niveau in tien jaar staat. Vooral het aantal leningen om een woning energiezuiniger te maken, is fors gedaald. Hoe

Lees meer »

Academiestudenten met expositie ‘Remake’ in Sint-Jozefskliniek Izegem

Naar jaarlijkse traditie stellen de volwassen leerlingen van de vierde graad van kunstacademie Art’iz domein beeld (tekenkunst, schilderkunst, model & figuur en productontwerp) tentoon in de Sint-Jozefskliniek. Tot midden juni kan je hun werk daar gaan bewonderen. “Onder de titel Remake gaan ze aan de slag met de kunstgeschiedenis. Iedere leerling kiest een werk uit
The post Academiestudenten met

Lees meer »