EXCLUSIEVE PEILING. 60% van de Vlamingen vindt dat bedrijfswagens afgeschaft mogen worden (maar in de politiek wil alleen Groen dat)

Fiscaal voordelige bedrijfswagens? Afschaffen die handel. Een rijbewijs met punten? Voer maar in. Geen druppel alcohol voor wie achter het stuur kruipt? Een goed idee. Althans: zo denkt een ruime meerderheid van de Vlamingen, zo blijkt uit een peiling van HLN en ‘VTM NIEUWS’. De meeste partijen hebben echter niet altijd de wil – of de durf – om dat ook door te voeren. Zo ver liggen de meningen van de burgers en de politici soms uit elkaar. 

Meer krantenkoppen in België

Openbaar onderzoek voor hervergunning drinkwaterwinning in golfterrein van Knokke-Heist

Het Autonoom Gemeentebedrijf voor Stadsontwikkeling Knokke-Heist heeft een aanvraag ingediend voor de vernieuwing van de omgevingsvergunning voor de uitbating van de openbare drinkwaterwinning door het gemeentelijk waterbedrijf gelegen in het golfterrein van Knokke-Heist. De huidige vergunning loopt af in 2025.
The post Openbaar onderzoek voor hervergunning drinkwaterwinning in golfterrein van Knokke-Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Binks organiseren smoefeltocht voor Kom op tegen Kanker

Op zondag 26 mei organiseren De Binks de derde editie van hun smoefeltocht ten voordele van Kom op tegen Kanker in Sint-Eloois-Winkel. De groep vrienden hoopt op zondag 16 maart terug aan de start te staan van de 100 kilometer run ten voordele van Kom op tegen Kanker.
The post De Binks organiseren smoefeltocht voor Kom op tegen Kanker

Lees meer »

Timing van nieuwe Brugse expohal zit op schema: BRUSK te bezichtigen op open wervendag

Burgemeester Dirk De fauw heeft vrijdagnamiddag ‘de meiboom’ geplaatst op de werf van de toekomstige expohal BRUSK aan de Garenmarkt in Brugge. “Het hoogste punt is bereikt, de eerste stalen constructie geplaatst. De timing van dit groot project verloopt naar wens. In mei 2026 kan BRUSK in gebruik worden genomen”, stelt de Brugse burgemeester. BRUSK is zondag een van de

Lees meer »

Parket wil Sven Pichal ook laten vervolgen voor verkoop van drugs, naast bezit en verspreiding van beelden van kindermisbruik

Ex-radiopresentator Sven Pichal verschijnt op 17 juni voor de raadkamer in Antwerpen. Het parket zal daar zijn doorverwijzing naar de correctionele rechtbank vragen in het dossier over beelden van seksueel kindermisbruik. Twee dagen later verschijnt hij al opnieuw voor de raadkamer, ditmaal voor verwijzing voor het bezit en verkoop van drugs. Dat bevestigen de advocaat van Sven Pichal en het

Lees meer »

Op ramkoers met Moskou

20:44 Het is een goede zaak dat België militaire steun levert aan Oekraïne. Maar het moet uitkijken niet in de val van de Russische president Vladimir Poetin te trappen.

Lees meer »