Emiraten droegen mogelijk zelf bij aan grote overstromingen: wat is ‘cloud seeding’, een techniek die ook China en VS gebruiken?

Een waterbom, vergelijkbaar met die in Verviers drie jaar geleden, heeft in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) immense watersnood veroorzaakt. Al heeft de regering daar mogelijk zelf toe bijgedragen door vliegtuigen de lucht in te sturen om het weer te beïnvloeden. ‘Cloud seeding’ heet die techniek, maar wat is het precies?

 

Meer krantenkoppen in België

“Zorgeloze Spelen zijn onmogelijk, dat is wellicht het gevoel waar de daders op uit zijn”

Terwijl elke vierkante centimeter van Parijs in de gaten wordt gehouden door 45.000 politieagenten, 10.000 militairen, drones en scherpschutters, hebben criminelen andere locaties uitgekozen om in alle rust de start van de Olympische Spelen te dwarsbomen. Bovendien heeft niet alleen wie op weg is naar de Spelen pech. Maar ook families die hun vakantie wilden inzetten.

Lees meer »

Familie Bonneure pakt uit met zomerbar ’t Hof van Verademing in Snellegem: “Kom verpozen tussen fruitbomen”

Nog tot 30 september kun je in de Bosweg 45 in Snellegem verpozen in zomerbar ’t Hof van Verademing. De zomerbar, met bijhorende foodtruck, staat opgesteld in de voortuin van Steve Bonneure (47) en Sara Hoppe (46). Het is een echte familiezaak want ook (schoon)ouders Gino Bonneure (69) en Valérie Pauwels (52) bedienen je er met de glimlach.
The

Lees meer »

Ze drijven de pleinen tot wanhoop, maar de nachtwinkels doen gouden zaken: “We werken zelfs met een portier om het volk te spreiden”

Er wordt te weinig gedronken tijdens de Gentse Feesten. Tenminste, aan de togen op de pleinen. Nachtwinkels doen intussen gouden zaken, maar daardoor krijgen de pleinen het moeilijk om de gratis optredens te financieren. Het einde van de Gentse Feesten dreigt, zeggen de organisatoren. “Maar wij hebben ook recht op onze broodwinning. Geloof me: we werken keihard.”

Lees meer »

Wat bestellen BV’s die alcohol hebben afgezworen? “Vroeger dronk ik écht te veel”

Daar is het zonnetje, daar is de frisse rosé, het schuimende pintje en de kleurrijke cocktail. Of toch niet? Steeds meer BV’s, zoals Evi Hanssen (45), Herman Brusselmans (66) en Cathérine Kools (43) promoten een alcoholvrij bestaan. Maar welk drankje belichaamt dan voor hen de zomer? In ‘Dag Allemaal’ delen ze hun ultieme tip. “Gefermenteerd bietensap met tijm en zwarte

Lees meer »

Dementiebeurs in Diksmuide lokt heel wat geïnteresseerden

In Ten Patershove werd er een dementiebeurs georganiseerd. Deze beurs stond open voor iedereen die op de een of andere manier met dementie te maken heeft zoals mantelzorgers, mensen die iemand van dichtbij kennen die aan dementie lijdt, maar ook voor mensen die meer willen weten over dementie.
The post Dementiebeurs in Diksmuide lokt heel wat geïnteresseerden appeared first

Lees meer »

Parket heropent na 31 jaar onderzoek naar moord op Tania Van Kerkhoven (17): “Nieuwe DNA-technieken kunnen meer duidelijkheid geven” 

Het parket van Antwerpen heropent na 31 jaar het onderzoek naar de moord op de 17-jarige Tania Van Kerkhoven. Ze werd in 1993 met verschillende messteken teruggevonden in een park in Berchem, nadat ze naar een fuif was geweest. Wat er precies gebeurde en wie haar vermoordde, is nooit aan het licht gekomen, maar met nieuwe moderne onderzoekstechnieken wil het

Lees meer »

Deze West-Vlamingen mogen zich voortaan barones of commandeur noemen

Ter gelegenheid van de nationale feestdag heeft het koningshuis enkele verdienstelijke landgenoten een adellijke titel of ereteken toegekend. Onder hen ook drie West-Vlamingen. Lieve Mostrey, voormalig ceo van Euroclear, mag zich voortaan barones noemen, Marc Michils (voorzitter Kom op tegen Kanker) is nu baron. Topdokter Réginald Moreels kreeg de titel van commandeur in de Kroonorde.
The post Deze West-Vlamingen

Lees meer »

Fietshappening ‘t Vijfde Wiel op donderdag 15 augustus: “Verwachten ruim 3.000 fietsers”

Landelijke Gilden West-Vlaanderen pakt voor de 29ste keer uit met ‘t Vijfde Wiel. De organisatie van deze gezinsvriendelijke fietshappening op donderdag 15 augustus is deze keer in handen van de Landelijke Gilden van Gistel, Eernegem-Bekegem en Ichtegem.
The post Fietshappening ‘t Vijfde Wiel op donderdag 15 augustus: “Verwachten ruim 3.000 fietsers” appeared first on KW.be.

Lees meer »