Elke dag 15 gevallen van agressie op trein en bus. Vier medewerkers getuigen: “Met stenen bekogeld door oudere mannen”

15 gevallen van agressie per dag. Dat is de harde realiteit voor het personeel van het openbaar vervoer. Vorig jaar ontvingen de openbaarvervoerbedrijven NMBS, De Lijn, MIVB en TEC in totaal 5.598 meldingen, 891 medewerkers waren afwezig als gevolg van agressie. Onaanvaardbaar, en daarom roepen ze in een campagne samen op tot respect. Twee treinbegeleidsters, een controleur en een trambestuurster getuigen. “De reizigers die zich tegen mij hadden gekeerd, stonden mij op te wachten aan de volgende halte. Ze hadden ondertussen stenen verzameld.” 

Meer krantenkoppen in België

Burgemeester Lieven Huys gelooft in fusiegemeente: “Ik engageer me totaal”

We staan acht maanden vóór de veelbesproken fusie tussen Ruiselede en Wingene: een uitgelezen moment om burgemeester Lieven Huys aan de tand te voelen over de huidige stand van zaken. Heeft Ruiselede na 1 januari 2025 nog iets te betekenen, welke voordelen mogen de inwoners verwachten en is er volgend jaar nog ruimte voor investeringen? En vooral: hoe fors stijgen

Lees meer »

Van Lieve tot Lily en Rosy

Met de geboorte van de tweeling Lily en Rosy Van De Maele op 14 maart in AZ Delta, campus Torhout werd een dubbel vrouwelijk viergeslacht gevormd. De trotse stammoeder is Lieve Dekempe (89). Ann De Vos (61) en Florien Gobeyn (37) vervolledigen dit dubbele klavertjevier. (gf)
The post Van Lieve tot Lily en Rosy appeared first on KW.be.

Lees meer »

Veurnse café-uitbaters breiden hun terrassen uit tot EK-dorp: “Alle matchen van de Rode Duivels zullen hier te zien zijn”

Over precies een maand gaat het EK voetbal van start. De uitbaters van de cafés De Kroon, De Botermand en Furna Pub op de Grote Markt van Veurne bundelen hun krachten om de wedstrijden van de Rode Duivels op een groot scherm te vertonen.
The post Veurnse café-uitbaters breiden hun terrassen uit tot EK-dorp: “Alle matchen van de Rode

Lees meer »

Beweging.net viert bedankt Eric Delzeyne voor zijn jarenlange inzet

Op donderdag 9 juni verzamelde beweging.net Roeselare voor de jaarlijkse Rerum Novarumviering. Tijdens de viering werd onder meer Eric Delzeyne in de bloemetjes gezet, voor zijn engagement van meer dan 60 jaar bij beweging.net.
The post Beweging.net viert bedankt Eric Delzeyne voor zijn jarenlange inzet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verschillende provincies in Canada gaan over tot evacuaties door oprukkende bosbranden

In verschillende delen van Canada worden steden en gemeenten bedreigd door naderende bosbranden en moeten duizenden mensen worden geëvacueerd. Dat is onder meer het geval in de provincie Alberta, in het zuidwesten van het land, waar de autoriteiten dinsdag plaatselijke tijd voor vier buitenwijken van de stad Fort McMurray een evacuatiebevel uitvaardigden als gevolg van een verder oprukkende brand die

Lees meer »