Eerst erkenning verloren, nu ook voor rechter gedaagd: dienstenchequebedrijf aangeklaagd voor fraude

Zowel het bedrijf ACC Dienstencheques als de bestuurders moeten zich voor de rechtbank verantwoorden op verdenking van fraude, dat zegt het Gentse arbeidsauditoraat. Dinsdag raakte al bekend dat het bedrijf ook zijn erkenning is verloren.

 

Meer krantenkoppen in België

Voorwaardelijke celstraf voor man die toenmalige vriendin in haar borsten beet

“Over één zaak kan iedereen het eens zijn: hij kampt met een agressieprobleem en bijt telkens letterlijk van zich af.” Een 38-jarige man uit Waregem die verschillende vrouwen klappen gaf, komt er met een volledig voorwaardelijke celstraf van 16 maanden vanaf. Op voorwaarde dat hij enkele strikte regels volgt. Hij moet ook ruim 6.000 euro schadevergoeding betalen.
The post

Lees meer »

Is de kritiek op “circusact” terecht? Duitse spelers vernemen EK-selectie op heel originele wijze, wellicht ook goed nieuws voor Deniz Undav

Een droge opsomming van de EK-kern? Niet zo bij Duitsland. Niclas Füllkrug hoorde van zijn selectie vandaag via de ochtendradioshow live op WDR1, de Duitse dakbewerkster en influencer Chiara gaf maandag Manuel Neuer vrij en de 93-jarige ‘Oma Lotti’ onthulde Jonathan Tah via een taart. Volgens Bild is ex-Unionspits Deniz Undav de volgende in de rij.

Lees meer »

Fikse celstraf voor Bruggelinge die vriendjes pluimde met nepreisjes en tickets voor Tomorrowland: “Haar financiële honger is onstilbaar”

Al sinds 2014 licht Kimberly C. (33) non-stop mensen op, onder andere via tweedehandswebsites. Na drie eerdere veroordelingen kreeg de Bruggelinge maandag opnieuw veertig maanden cel omdat ze meerdere vriendjes en hun familie geld aftroggelde met luxereisjes en viptickets voor Tomorrowland. De Brugse rechtbank beval haar onmiddellijke aanhouding.
The post Fikse celstraf voor Bruggelinge die vriendjes pluimde met nepreisjes

Lees meer »

Lychee Garden opent de deuren in voormalig pand van ’t Vosken in Roeselare: “Geen traditioneel Chinees restaurant”

Vrijdagavond opent Lychee Garden de deuren langs de Meensesteenweg 578 in Roeselare. Sheng Long en Lidan Ju (allebei 46) vestigen zich met hun Chinees restaurant op een bekende locatie in Roeselare, namelijk het voormalige pand van restaurant ’t Vosken.
The post Lychee Garden opent de deuren in voormalig pand van ’t Vosken in Roeselare: “Geen traditioneel Chinees restaurant” appeared

Lees meer »

WEERBERICHT. Ook morgen nog code geel voor neerslag in Limburg. Wat te verwachten van pinksterweekend? “Maandag wordt de beste dag”

Een grote storing speelt ons land vandaag en morgen parten. Het KMI heeft code geel afgekondigd voor zware regenval van vrijdagmiddag tot zaterdagochtend in de provincie Limburg. Gaat dit kwakkelweer nog lang duren en hoe zit het met het pinksterweekend? “Zaterdag komt er wat verspreide regen en buien in de voormiddag en na de middag wordt het beter”, zegt onze

Lees meer »

20 procent minder kans op hartaanval dankzij Ozempic, Pedro Brugada legt uit waarom

Het populaire afslankmiddel Ozempic verkleint het risico op een hartaanval met 20 procent. Dat blijkt uit een nieuwe grootschalige studie in een toongevend Brits medisch tijdschrift. Topcardioloog Pedro Brugada spreekt over een revolutie in de geneeskunde. Wat is het effect van Ozempic op hartaandoeningen exact? En blijft een gezonde levensstijl niet het allerbelangrijkste? “Dit noem ik een wondermiddel.”

Lees meer »

Geen puppy’s of dansjes meer: 2 op de 10 jongeren zien online zelfmoordfilmpjes voorbijkomen

Wat doen kinderen en jongeren godganse dagen op hun gsm? Gamen, chatten, foto’s maken en door TikTok-video’s scrollen. Dát wist u al. Maar ze krijgen ook “enge”, “vieze” en “schadelijke” beelden te zien, van zelfverwonding en zelfmoord. Eén op de tien zelfs meerdere keren per week. Dat toont nieuw grootschalig onderzoek bij meer dan 5.000 scholieren. Hoe ernstig is dat?

Lees meer »