Een opkikker: Wout van Aert maakt eerste ritje buiten na zware val

Dat zal deugd hebben gedaan. Wout van Aert (29) heeft drie weken na zijn zware val in Dwars door Vlaanderen een eerste fietstochtje buiten afgewerkt. Weliswaar slechts dertig kilometer op de mountainbike, maar wel een nieuw stapje in z’n revalidatie. 

Meer krantenkoppen in België

In Europees water zit veel hardnekkig PFAS-afbraakproduct

Een afbraakproduct van PFAS werd in tien Europese landen in aanzienlijke hoeveelheden in zowel grond- als oppervlaktewater aangetroffen. In België ook in een Waals riviertje. Het is een hardnekkige stof, die er amper uit te zuiveren valt. De Europese ngo Pesticide Action Network (PAN) vraagt een verbod.

Lees meer »

Actrice Cathérine Kools woont nu aan de kust: “Veel mensen dragen ‘Wittekerke’ hier nog altijd in hun hart”

Verrassing van jewelste voor de ‘Familie’-fans, want maandagavond wandelde Leen Van den Bossche plots het beeld in. Na zes jaar keert het personage terug uit Afrika, en dus hervat Cathérine Kools (42) haar rol. “Zowel Leen als ik hebben de voorbije jaren dingen gedaan waarvan we voelden dat ze moesten gebeuren”, vertelt de actrice over haar comeback en hoe haar

Lees meer »

Florian Vermeersch, de renner die aan politiek doet: “Wielrenners vinden bijna allemaal dat ze te veel belastingen betalen”

“We willen onze schouders zetten onder deze nieuwe gemeente, en als het even kan vanuit de leiderspositie.” Met deze slogan onthulde Open Vld in Lochristi-Wachtebeke zijn kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Op die lijst: profwielrenner Florian Vermeersch (25) van Lotto -Dstny. Hoe hard leven de verkiezingen in het peloton? “De meeste Belgische renners menen dat ze te veel belastingen moeten betalen,

Lees meer »

Assisen Spuikommoord – Dochter van Emmy getuigt: “Ze had een hart van goud”

Op het assisenproces tegen Khaldoon Al-Baghdadi (42) heeft de jongste dochter van het slachtoffer haar getuigenis afgelegd. Emmy Geboers (67) werd vooral als zorgzaam, sportief en optimistisch bestempeld. De manier waarop de beschuldigde zich van haar lichaam ontdeed, werd door Alain Remue van de Cel Vermiste Personen ongezien genoemd.
The post Assisen Spuikommoord – Dochter van Emmy getuigt: “Ze

Lees meer »

Jelle De Beule en Sylvia onthullen geheim van hun huwelijk: “Hij maakte indruk op mij, ook al was hij nog maar 16 en ik al 21”

“We horen genoeg verhalen van mensen die dachten dat het gras groener was aan de overkant, maar na een jaar begint de ellende”. Het is een unicum in showbizzland, maar na bijna 25 jaar zijn acteur Jelle De Beule (43) en schrijfster Sylvia Van Driessche (48) nog steeds onafscheidelijk. Het koppel blikt in ‘Story’ terug op hun eerste ontmoeting, verklapt

Lees meer »

“Terras had nooit mogen opengaan”: fouten in constructie zorgden wellicht voor dodelijke instorting van terras in Mallorca

Het (pas vernieuwde) dakterras dat donderdag is ingestort op het Spaanse eiland Palma de Mallorca, en zo aan vier mensen het leven kostte, was veel te zwaar voor de draagstructuur waarop het rustte. Dat er fouten zijn gebeurd door de aannemer valt dus niet te ontkennen. Volgens een eerste conclusie was het terras ook niet vergund: “Dat terras had nooit

Lees meer »

“Unieke kans om te verbinden”: Tien jaar Käthe Kollwitz Museum met vijf Duitse kunstenaars

Het Käthe Kollwitz Museum bestaat tien jaar en opent een expo in het kader van het Westtoer-themajaar ‘Landscapes’. De tentoonstelling was in Duitsland opgezet voor de 100ste verjaardag van het einde van WOI en is nu te bezichtigen in Koekelare. Vijf Duitse kunstenaars geven hun visie op de achtergebleven oorlogssporen in het landschap rond Verdun.
The post “Unieke kans

Lees meer »

Ezel Berry is klaar voor de tocht van 500 km naar Parijs

Het einde van de Sint-Martinusroute ligt in Tours, maar zaterdag vat ezel Berry de etappe Oekene-Parijs aan, goed voor 500 km en voor het goede doel. “We hopen Parijs binnen te geraken, want blijkbaar verbiedt een of ander reglement de toegang voor ezels”, lacht Piet Ternest.
The post Ezel Berry is klaar voor de tocht van 500 km naar

Lees meer »

Een gestolen plek in de finale

Manchester City wint zondag de FA Cup Final tegen Manchester United, dat is volgens Filip Joos evident. Gelukkig moeten Kevin De Bruyne en Jérémy Doku niet spelen tegen Coventry City.

Lees meer »

Schilderij van Clarisse (12) prijkt tussen grootmeesters Claus en Raveel in Mudel in Deinze: “Een droom die uitkomt”

De collectie van het Museum van Deinze en de Leiestreek (Mudel) heeft er sinds kort een opvallend, nieuw schilderij bij: "Meisje met de parel". Niet het bekende werk van Johannes Vermeer, maar wel zijn schilderij in de versie van Clarisse Cornaert uit Rollegem, bij Kortrijk. Clarisse is 12 jaar, schildert graag en droomde ervan haar schilderij in een museum te

Lees meer »

Voormalig provinciaal voorzitter van de voetbalbond Willy Ozeel (75) is overleden

In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is Willy Ozeel (75) uit Poperinge overleden. Meer dan elf jaar was hij provinciaal voorzitter van de voetbalbond. Nadien werd hij lid van het Uitvoerend Comité van de KBVB, het hoogste bondsorgaan. Willy verloor de oneerlijke strijd tegen een slepende ziekte.
The post Voormalig provinciaal voorzitter van de voetbalbond Willy Ozeel (75)

Lees meer »

Assisen Spuikommoord – Ex-partner kreeg regelmatig klappen van Al-Baghdadi

De voormalige echtgenote van Khaldoon Al-Baghdadi (42) heeft op zijn assisenproces geen fraai beeld geschetst van de beschuldigde. Sophie R. vertelde hoe ze meermaals geslagen, bedreigd en vernederd werd. Toch zocht ze telkens weer contact met de Iraakse Oostendenaar.
The post Assisen Spuikommoord – Ex-partner kreeg regelmatig klappen van Al-Baghdadi appeared first on KW.be.

Lees meer »