De Antwerpse architectenfamilie die Denemarken mooi maakte: afgebrand beursgebouw ontworpen door broers Van Steenwinckel

Het beursgebouw van Kopenhagen dat dinsdag in vlammen opging, is een ontwerp van de broers Hans en Laurens Van Steenwinckel, telgen van een roemrijk Antwerps geslacht van steenhouwers en architecten. Wat deden die sinjoren, tijdgenoten van Rubens en Van Dyck, eigenlijk in Kopenhagen?

 

Meer krantenkoppen in België

Van nieuwslezeres, fitnessleraar of ex-druggebruiker tot in het paleis: deze royals bewijzen dat sprookjes soms écht bestaan

In ‘Máxima’ krijgen we te zien hoe de vonk tussen het Nederlandse vorstenpaar destijds oversloeg. Willem-Alexander (57) was te gast op een feestje in Sevilla als kroonprins, Máxima (53) was er als fotografe. Geen liefde op het eerste gezicht, maar toch het begin van iets moois. En zij zijn niet de enigen die elkaar op opvallende wijze vonden. Van Filip

Lees meer »

Voetbaltornooi voor de jeugd in Deerlijk

Veel ploegen en veel supporters waren aanwezig voor het jeugdvoetbaltornooi van Deerlijk Sport. Enkel de zaterdagnamiddag zorgde een lange regenbui voor wat hinder.
The post Voetbaltornooi voor de jeugd in Deerlijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

OVERZICHT. Ronaldo naar zijn zesde EK- Spanje rekent niet meer op Ramos, wel op Lamine Yamal in voorselectie EK

Het EK begint pas over een maand, maar mondjesmaat lopen de EK-selecties binnen. Hongarije maakte hun selectie dinsdag al bekend en nu mag ook Duitsland bijgeschreven worden op het lijstje. Het gastland loste de afgelopen dagen op ludieke wijze al enkele namen, nu is ook de volledige kern bekendgemaakt. Op de selectie van de Belgen is het nog wachten tot

Lees meer »

De Hoge Kouter viert zijn medaillewinnaars op 40ste Special Olympics: “In 2025 gaan de Special Olympics door in Kortrijk”

Het voorbije Hemelvaartweekend werden 946 gouden, 910 zilveren, 842 bronzen en 2.582 deelnamemedailles uitgereikt op de Special Olympics in La Louvière, waaronder aan 45 atleten van BuSO De Hoge Kouter. “Met onder meer netbal behaalden we goud en ons voetbalteam werd bekroond met de fair play beker”, zegt directeur Sem Vanhessche. Op 28 mei 2025 vindt de 41ste editie van

Lees meer »