Crisis in Franstalig België: volgens MR-voorzitter Bouchez hebben PS en Ecolo “stekker uit regering getrokken”

Volgens MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez hebben PS en Ecolo “de stekker uit de regering van de Franse Gemeenschap getrokken” door in de nacht van dinsdag op woensdag het veelbesproken ‘décret Paysage’ over het hoger onderwijs door te drukken met de steun van oppositiepartij PVDA. Minister-president Pierre-Yves Jeholet – ook van MR – sprak eerder van een “messteek” van zijn coalitiepartners. Zijn regering bevindt zich voortaan in “lopende zaken”. 

Meer krantenkoppen in België

Björn Rzoska legt oorlogsgeheimen van zijn beide grootvaders bloot. “Dit sloeg een gat in mijn hart. Was dát mijn lieve bompa?”

Groen-politicus Björn Rzoska (51) is de kleinzoon van een Vlaamse oostfronter én van een Poolse bevrijder. Maar klopten de verhalen wel die rondgingen over zijn grootvaders, elk aan hun kant van de geschiedenis? Rzoska ging graven in archieven en stootte op leugens, geheimen en pure SS-gruwel van uitzinnig geweld. “Dit sloeg een gat in mijn hart. Was dát mijn lieve

Lees meer »

Wilfried (75) voor 15de keer bijzitter in stembureau: “Eerste keer kon ik er een verkeersboete mee ontwijken, nu doe ik het gewoon graag”

Er zijn mensen die in een kramp schieten als ze een oproepingsbrief krijgen om te zetelen als bijzitter en je hebt de 75-jarige Wilfried Buseyne uit Heule. Op 9 juni trekt hij voor de 15de keer als vrijwilliger naar het stembureau in Heule. “Ik doe het gewoon graag omwille van het sociaal contact”, zegt de alleenstaande zeventiger, “en omdat ik

Lees meer »

Stewardess krijgt compensatiepakket van zes cijfers na breken been op zeven plaatsen tijdens turbulentie: “Ik sta voor altijd aan de grond”

Eden Garrity (31) was in de weer met een trolley toen de Thomas Cook-vlucht van Cuba naar Manchester in een hevige hagelstorm boven de Atlantische Oceaan terechtkwam in augustus 2019. Ze werd tegen de vloer gekwakt en brak haar been op zeven plaatsen. Wat volgde was zenuwschade en een depressie. Een toegekende schadevergoeding van zes cijfers verzacht het leed, maar

Lees meer »

Wilfried (75) voor 15de keer bijzitter in stembureau: “Eerste keer kon ik er een verkeersboete mee ontwijken, nu doe ik het gewoon graag”

Er zijn mensen die in een kramp schieten als ze een oproepingsbrief krijgen om te zetelen als bijzitter en je hebt de 75-jarige Wilfried Buseyne uit Heule. Op 9 juni trekt hij voor de 15de keer als vrijwilliger naar het stembureau in Heule. “Ik doe het gewoon graag omwille van het sociaal contact”, zegt de alleenstaande zeventiger, “en omdat ik

Lees meer »