Cliënten hARTwerk maken potten voor Arreli Keukens

Tijdens het opendeurweekend van 20 en 21 april bij Arreli Keukens & Interieur in Roeselare pakt het bedrijf uit met handgemaakte attenties voor hun klanten.

“We zochten een uniek, handgemaakt geschenk en besloten samen te werken met het kleiatelier van Dominiek Savio. Vorig jaar hebben we bier gebrouwen en dit jaar kozen we voor handgemaakte potten, vervaardigd door de cliënten van Dominiek Savio. In ons bedrijf staat ambacht centraal en we willen tevens iets doen voor de samenleving. De handgemaakte, ruwe en robuuste potten die gevuld kunnen worden met kruiden of keukengerei staan prachtig in onze massief eiken keukens”, aldus Simon Glorieux en Stephen Van de Vijver. Bij hARTwerk worden alle creatieve initiatieven van de volwassen cliënten in het dagcentrum gebundeld. In het atelier werken mensen met een (neuro-)motorische beperking of een hersenletsel. Elk stuk werd met de grootste zorg vervaardigd.

Toewijding

“Het is een bijzondere samenwerking, want ambacht staat in beide organisaties centraal. We zijn dan ook blij en vereerd met deze samenwerking met de mensen van Dominiek Savio. Onze cliënten vervaardigden met veel toewijding deze potten. Het geeft hen een kans om hun vaardigheden en talenten te tonen. De makers stralen van trots, wetende dat hun potten de keukens van Arreli zullen sieren. We merken ook dat onze cliënten er veel over vertellen tegen vrienden en familie”, vertelt atelierbegeleider Inge. (EVG)

The post Cliënten hARTwerk maken potten voor Arreli Keukens is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Uitzonderlijke sneeuwval in de Alpen is goed nieuws voor gletsjers en zomerskiërs (maar hindert het vrijmaken van de wegen)

Hoewel het al eind mei is, zijn medewerkers van de Alpenpassen nog steeds druk bezig om de wegen er sneeuwvrij te maken. Op onder andere de Galibier, Stelvio, Timmelsjoch en de Gotthardpas zijn sneeuwschuivers voortdurend in de weer. Dit jaar is het werk extra zwaar en gevaarlijk, want aan het einde van de winter is uitzonderlijk veel sneeuw gevallen in

Lees meer »

Ist al?

Lien Vansteenbrugge vertelt over haar leven in Tielt.
The post Ist al? appeared first on KW.be.

Lees meer »

MVC Bordje Sabine wint bekercompetitie Kern Brugge

In de kerncompetitie Brugge minivoetbal zijn de prijzen verdeeld. MVC Bordje Sabine won in de finale van de beker met 9-1 tegen MVK Dibo. Bordje Sabine verzekerde zich eerder al van de eerste plaats in reeks 1 van de competitie. In reeks twee van de Brugse kerncompetitie kroonde Bocca met spek zich tot kampioen. Zij het nipt voor ’t Comptoirtje.

Lees meer »

Suzanne Leplae (96), bezige bij in Rollegem, maand na platina jubileum overleden

In de parochiekerk van Rollegem werd vanmorgen afscheid genomen van Suzanne Leplae, die op 21 mei op 96-jarige leeftijd overleden is. Zij was, samen met haar man Michel Hoornaert, overbekend in Rollegem. Beiden waren ook erg actief in het sociale leven van het dorp.
The post Suzanne Leplae (96), bezige bij in Rollegem, maand na platina jubileum overleden appeared

Lees meer »

Plechtige Memorial Day ter ere van gesneuvelde Octaaf Desmet

Afgelopen donderdag werd naar jaarlijkse traditie op de militaire begraafplaats in Ingooigem een stijlvolle ceremonie georganiseerd door de American Overseas Memorial Day Association Belgium (AOMDA). Sinds 1923 bestendigen zij de herinnering aan de Amerikaanse strijdkrachten die stierven in de verdediging van de vrijheid en begraven liggen in België. Dit gebeurde tijdens de plechtigheid Memorial Day waarop de gesneuvelde soldaat Ingooigemnaar

Lees meer »

“Israël heeft alles gedaan om burgers te sparen”: maar waarom kwamen er dan 45 om bij aanval op tentenkamp in Rafah?

Het Israëlische leger spreekt tegen dat het zondag in Rafah toesloeg in een veilige zone, waar het zelf burgers naartoe gestuurd had. Het zegt er alles aan gedaan te hebben om burgerslachtoffers tegen te gaan. Maar hoe komt het dan dat er minstens 45 onschuldigen stierven, onder wie acht kinderen? We reconstrueren de feiten, met aandacht voor de precieze locatie

Lees meer »

LIVEBLOG RONDE VAN NOORWEGEN. Nys moet de beteren laten rijden op de slotklim

Vandaag staat de koninginnenrit van de Ronde van Noorwegen op het programma. De klim naar aankomstplaats Gullingen is 5,5 km lang met een gemiddelde van 8,8%. Het stijgingspercentage is vrij egaal. Kan Thibau Nys zijn leiderstrui behouden en mengt Wout van Aert zich in de debatten? Volg alle actie op de voet via onderstaande liveblog of in onze livestream!

Lees meer »