Bioboer Hugues Falys sleept TotalEnergies voor de rechter: ‘De klimaatverandering raakt ons hard’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

LIVE. 350 Franse speurders ingezet voor “publieke vijand nummer 1”, Interpol stuurt ‘red notice’ uit voor ontsnapte gevangene in Normandië

De klopjacht op de 30-jarige crimineel Mohamed Amra – aka ‘De Vlieg’ – en zijn kompanen, die hem gisteren in commandostijl hebben bevrijd, gaat verder. In totaal worden meer dan 450 politieagenten en gendarmes ingezet, “ongezien” in Frankrijk. Maar liefst 350 speurders van de gerechtelijke politie moeten proberen de “verdachten te identificeren, te arresteren en voor het gerecht te brengen”.

Lees meer »

Opmerkelijke beelden: beste golfer ter wereld in de boeien geslagen nadat hij in paniek agent “mishandelt”

Opmerkelijke beelden van de beste golfer ter wereld. Scottie Scheffler (27) werd in de boeien geslagen omdat hij na een dodelijk ongeval in paniek de file wilde omzeilen uit vrees niet tijdig op het belangrijke PGA Championship-toernooi te arriveren. De nummer één stopte daarbij niet voor een politieagent en sleurde hem zelfs een tiental meter mee. De arrestatie werd gefilmd.

Lees meer »

Studente wil zelfgemaakte vulkaan laten uitbarsten, maar chemische reactie is heviger dan verwacht

Een chemieproject van een studente uit het Amerikaanse Denver kwam vorige week niet goed ten einde. Het meisje wilde een zelfgemaakte vulkaan laten uitbarsten in het bijzijn van haar klasgenoten, maar de chemische reactie was heviger dan verwacht. De ‘lava’ spoot uit de vulkaankrater en kwam in haar gezicht terecht. Gelukkig wisten haar medestudenten wat ze moesten doen. “Was je

Lees meer »

Zieke Cian Uijtdebroeks verlaat de Giro: “Dit is een enorme tegenslag”

Een zware domper voor Cian Uijtdebroeks (21). Onze landgenoot, drager van de witte trui en vijfde in het algemene klassement, verlaat ziek de Giro. Gisteren vertelde hij al keelpijn te hebben, nu hebben de viruskiemen hem helemaal te pakken. Hij is na Robert Gesink, Christophe Laporte en Olav Kooij al de vierde renner van Visma-Lease a Bike die moet opgeven.

Lees meer »

Nieuwe Kruispoortbrug lost Brugse bruggenmiserie niet op

Tegen 2028 wordt de Kruispoortbrug in Brugge vervangen door een nieuwe tafelbrug. Dat werd deze week aangekondigd tijdens een groot persmoment. Maar dat betekent niet dat het einde van de bruggenmiserie in zicht is. Daarvoor zijn er nog te veel werven. Een overzicht.
The post Nieuwe Kruispoortbrug lost Brugse bruggenmiserie niet op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gecrashte helikopter Iraanse president gevonden door reddingsteams, onduidelijkheid over lot inzittenden

Volgens de Iraanse staatstelevisie zou de neergestorte helikopter, met aan boord Iraans president Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian, zijn teruggevonden door reddingswerkers. Die zouden contact hebben gelegd met een passagier en een lid van de bemanning. Over de toestand van de inzittenden is momenteel nog niet geweten. De helikopter stortte neer in bergachtig gebied in het

Lees meer »

Hij raakte vermist als tiener, 26 jaar later wordt Omar levend gevonden in huis van ontvoerder op 100 meter van ouderlijke woning

In 1998 raakte Omar – toen nog een tiener – vermist in Algerije. 26 jaar later wordt hij levend teruggevonden in de kelder van het huis van zijn vermeende ontvoerder – op slechts honderd meter van het huis waar hij woonde. Zijn familie dacht dat hij was omgekomen tijdens de burgeroorlog in het land, alleen zijn moeder bleef al die

Lees meer »

Gratis dubbel tuinconcert bij Huis Proot

In de tuin van Huis Proot in de Noordomstraat zal prachtige muziek weerklinken op pinkstermaandag 20 mei tijdens een dubbelconcert van de Koninklijke Fanfare Sint-Joris Koekelare en de Koninklijke Fanfare Sint-Martinus van Dilsen en Sint-Dyonisiuis uit Opoeteren. De Limburgse gasten zijn op repetitieweekend in West-Vlaanderen aan de kust en sluiten hun weekend af in Koekelare met een tuinconcert samen met

Lees meer »

Nawal Farih (CD&V) bij Luk Alloo: “Ik had die vonk met Sammy niet zien aankomen, maar vandaag is het genieten en verliefd zijn”

Elke dag tot aan de verkiezingen brengt televisiemaker Luk Alloo een gesprek met een bekende politicus die een parlementszetel ambieert. Velen hadden een jaar geleden nog niet gehoord van Nawal Farih (35). Maar sinds CD&V-voorzitter Sammy Mahdi haar voorstelde als zijn nieuwe vriendin, doet het federaal parlementslid toch al meer belletjes rinkelen. Farih is lijsttrekker op de Limburgse lijst voor

Lees meer »

Francis kroont zich tot koning bij Sint-Sebastiaan Beselare

Op de staande wippen aan de Kortekeer in Beselare werd de 1 meischieting georganiseerd door de Koninklijke Schuttersvereniging Sint-Sebastiaan Beselare om de jaarkoning aan te duiden.
The post Francis kroont zich tot koning bij Sint-Sebastiaan Beselare appeared first on KW.be.

Lees meer »