Biden wil importtaks op Chinees staal verdrievoudigen

13:52 De Amerikaanse president Joe Biden roept op de douaneheffingen op Chinees staal en aluminium te verdrievoudigen. Dat is volgens hem nodig om ‘oneerlijke concurrentie’ weg te werken. 

Meer krantenkoppen in België

Kaaiman kiest keurig | Immo Verlinden

01:00 Er heeft zich weer een sterk geval van immanente gerechtigheid voorgedaan: Peter Verlinden moet zijn huis verkopen. Verlinden heeft al uit alle ruiven gehapt: heeft gewerkt voor de nationalisten van d…

Lees meer »

Bedrijf riskeert alsnog veroordeling na fatale val Geert (53) in Ooigem: arbeidsauditoraat gaat in beroep

In het dossier rond de dodelijke valpartij van arbeider Geert Ramboer (53) nabij het sluizencomplex in Ooigem, is het doek dan toch nog niet gevallen. De Diksmuidse firma Vandezande werd voor de Brugse strafrechtbank vrijgesproken, maar het arbeidsauditoraat gaat in beroep.
The post Bedrijf riskeert alsnog veroordeling na fatale val Geert (53) in Ooigem: arbeidsauditoraat gaat in beroep appeared

Lees meer »

“Mijn verwachtingen zijn heel laag gezakt”: stevent ‘Blind gekocht’ af op een fiasco?

“Ik kan dit moeilijk plaatsen.” Nee, ‘Blind gekocht’-deelnemers Heleen en Balder lopen niet over van enthousiasme wanneer ze hun nieuwe woning voor het eerst zien. Makelaar Kinga Kantorska en interieurarchitecte Dorien Boven zullen dus serieus hun best moeten doen om de mening van het koppel bij te stellen. En ook de wensen van nieuwe kandidaten Seppe en Niels vormen een

Lees meer »

Rusland start met eerste fase van oefeningen met kernwapens

Het Russische ministerie van Defensie kondigt aan dat Rusland begonnen is met nucleaire oefeningen. In een eerste fase gaat het om “praktische opleidingen voor de voorbereidingen en het gebruik van niet-strategische nucleaire wapens” in het zuidelijke militaire district, klinkt het, en de oefening heeft betrekking op Iskander- en Kinzhal-raketten.

Lees meer »

Zware domper: zieke Cian Uijtdebroeks stapt uit koers

Zware domper voor Cian Uijtdebroeks (21). Onze landgenoot, drager van de witte trui en vijfde in het algemene klassement, verlaat ziek de Giro. Hij vertelde gisteren na de tiende etappe, waar hij wat tijd verloor, dat hij te kampen had met keelpijn. Opnieuw iemand van Visma-Lease a Bike die moet opgeven. Volg het nieuws en de elfde etappe in onderstaande

Lees meer »

Piepjong duo trekt spoor van vernieling door Knokke tijdens ‘dronken avondje uit’: “Porsche Panamera moest eraan geloven”

Twee 21-jarige mannen riskeren voor de Brugse rechtbank zes maanden cel voor het beschadigen van een hele resem wagens in Knokke. En daar zaten dure exemplaren tussen.
The post Piepjong duo trekt spoor van vernieling door Knokke tijdens ‘dronken avondje uit’: “Porsche Panamera moest eraan geloven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Comma viert verjaardag met prestigieus label

Comma brand strategists viert zijn twintigste verjaardag. Als kers op de taart mocht het marketingbedrijf nu ook het B Corp-label ontvangen, het internationale label voor duurzaam en sociaal ondernemen. “Het gaat over veel meer dan zonnepanelen leggen en papier recycleren”, aldus zaakvoerders Greetje Demuelenaere en Wouter Casteleyn.
The post Comma viert verjaardag met prestigieus label appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wat voor weer voorspellen langetermijnmodellen voor zomer 2024: warm of koud, droog of nat?

De meteorologische lente komt stilaan ten einde. Tijdens deze regenachtige dagen kijken velen onder ons al halsreikend uit naar een zonnige zomer. Maar wat hebben de weergoden voor ons in petto tijdens de maanden juni, juli en augustus? Veel zon en hoge temperaturen? Of nog meer wolken en regen? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters dook in de langetermijnvoorspellingen van verschillende weermodellen

Lees meer »

Kuurne hijst de IDAHOT-vlag aan het gemeentehuis

Vrijdagmorgen om klokslag negen uur werd op het voorplein van het gemeentehuis van Kuurne de IDAHOT-vlag gehesen en dit in het teken van de dag van de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie.
The post Kuurne hijst de IDAHOT-vlag aan het gemeentehuis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Britse prinses Kate lanceert nieuw project (maar geen sprake van terugkeer naar openbaarheid): “Nog altijd ruimte en privacy nodig om te herstellen”

De Britse prinses Kate is de drijvende kracht achter een nieuw rapport dat bedrijven oproept om gezinsvriendelijker te werken. Dat melden Britse media. Volgens bronnen in het koninklijk paleis mag die bekendmaking echter niet geïnterpreteerd worden als een terugkeer van de prinses in de openbaarheid: Kate herstelt nog steeds van haar behandeling voor kanker.

Lees meer »

Richard en Rosalie vieren diamant

Richard Comein is in 1940 geboren in Oostende en zijn toekomstige echtgenote, Rosalie Dewitte, zag het levenslicht in Vosselaar in 1942.
The post Richard en Rosalie vieren diamant appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Als ik écht een aanwezige vader wil zijn, moet ik stoppen met ‘Familie’”: combinatie carrière en gezin niet evident voor Roel Vanderstukken

Roel Vanderstukken (47) heeft er een loodzwaar jaar opzitten. Niet alleen had hij opnames voor ‘Familie’, er waren ook de voorstellingen van ‘The Broken Circle Breakdown’ én de overname van het restaurant Frans & Yvonne in Kontich. Een langverwachte droom, maar wel eentje die veel vraagt van Roel en z’n gezin, vertelt hij in ‘Primo’. “Mijn vrouw Anne-Sophie had haar

Lees meer »

Café ’t Poatersgat in Brugge failliet, maar hoopt op snelle doorstart

’t Poatersgat, het bekende café in de kelder van het voormalig Jezuïetenklooster in de Vlamingstraat in het centrum van Brugge, heeft het faillissement aangevraagd. Tom Decock, de zoon van de overleden uitbater, wil de zaak nieuw leven inblazen.
The post Café ’t Poatersgat in Brugge failliet, maar hoopt op snelle doorstart appeared first on KW.be.

Lees meer »