Beveiligingsbedrijf ontdekt onbekende, Russische malware in systemen van Microsoft

Het Finse beveiligingsbedrijf WithSecure heeft een – tot nu toe – onbekende malware (soort virus, red.) ontdekt die een virtuele achterdeur in bepaalde systemen van Windows installeert. Daardoor zou het makkelijker zijn om cyberaanvallen te plegen. 

Meer krantenkoppen in België

Als artificiële intelligentie té echt is: bedrijf achter ChatGPT door het stof na klacht van Scarlett Johansson

OpenAI-baas Sam Altman moet voor de zoveelste keer door het stof, deze keer nadat zijn bedrijf de stem van actrice Scarlett Johansson ‘trukeerde’. Ook intern rommelt het: tal van veiligheidsexperts gaven er de voorbije dagen de brui aan: “We investeren blijkbaar liever in hippe AI-toepassingen, dan in manieren om artificiële intelligentie veilig te houden”, verwijten ze het bedrijf.

Lees meer »

Voormalig jeugdvoetbaltrainer (27) had al verbod op sociale media, maar kon het cyberlokken niet laten: “Onze zoon durft niet meer buiten te komen”

Hij had een voorwaardelijke celstraf van 3 jaar boven zijn hoofd hangen en mocht niet meer op sociale media. Maar toch begon een 27-jarige man uit Kortrijk bijna meteen na zijn vrijlating opnieuw online te chatten met minderjarigen. Hij vroeg hen naaktfoto’s en liet hen in ruil voor virtuele muntjes perverte video-opdrachten uitvoeren. “Voor hem was het misschien een spelletje

Lees meer »

Rapper Sean ‘Diddy’ Combs geeft mishandeling van ex-vriendin toe: “Ik walg van mezelf” 

Amerikaanse rapper Sean ‘Diddy’ Combs geeft in een video op Instagram toe dat hij zijn ex-vriendin en zangeres Cassandra ‘Cassie’ Ventura heeft mishandeld. Vrijdag bracht nieuwszender CNN bewakingsbeelden naar buiten waarop te zien was hoe Combs zijn toenmalige vriendin sloeg, stampte en door de gang van een hotel sleurde. Combs, die de beschuldigingen altijd heeft ontkend, biedt nu in een

Lees meer »

Bestuurder kan maar net vermijden dat zelfrijdende Tesla tegen trein op overweg botst: “En het is niet de eerste keer”

Craig Doty II reed begin mei met zijn Tesla in zelfrijd-modus nabij een spoorweg in Ohio, maar moest plots ingrijpen om een zwaar ongeval te vermijden. Het voertuig had volgens de Amerikaan niet gezien dat de overweg gesloten was voor een passerende trein. “En dat is niet de eerste keer”, klinkt het op het forum van Tesla Motor Club waar

Lees meer »

Comma viert verjaardag met prestigieus label

Comma brand strategists viert zijn twintigste verjaardag. Als kers op de taart mocht het marketingbedrijf nu ook het B Corp-label ontvangen, het internationale label voor duurzaam en sociaal ondernemen. “Het gaat over veel meer dan zonnepanelen leggen en papier recycleren”, aldus zaakvoerders Greetje Demuelenaere en Wouter Casteleyn.
The post Comma viert verjaardag met prestigieus label appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duitse prins schrijft grijnzend geschiedenis met “vergevorderd” coupplan

Een gesoigneerde zeventiger met glanzend grijs haar, gestoken in een marineblauw jasje en een merinowollen trui. Zo kwam prins Heinrich Reuss de 13de, de gearresteerde vastgoedondernemer uit Thüringen, dinsdag de rechtszaal in Frankfurt ingelopen. Negen verdachte Reichsbürger verschenen daar voor de rechter vanwege het beramen van een staatsgreep.

Lees meer »