Benefietwandeling voor zieke broertjes Jules en Otis

Vrienden en familieleden organiseren op zondag 5 mei een benefietwandeling om de ouders van Jules (11) en Otis (9) Voet een financieel duwtje in de rug te geven. Door de spierziekte van de broertjes moeten de ouders een aantal aanpassingen doen in hun huis.

Broertjes Jules (11) en Otis (9) Voet zijn allebei belast met de ziekte Duchenne Spierdystrofie. Doordat hun spieren steeds verder verzwakken, hebben de jongens veel extra hulpmiddelen nodig. De kosten daarvan beginnen steeds hoger op te lopen voor de jonge ouders Joey Voet (45) en Joke Opsomer (41). Hun huis moet verbouwd worden om onder andere een lift te installeren.

“We wouden altijd al iets doen om Joke en Joey financieel te steunen. Toen de opa van Jules en Otis een aantal weken geleden een crowdfunding op poten zette, kwamen wij ook samen om te brainstormen over een initiatief om geld in het laatje te brengen. Uiteindelijk besloten we om een benefietwandeling te organiseren. Zo ontstond ‘op stap voor Jules en Otis’. Op die manier willen we de mensen zoveel mogelijk betrekken bij het verhaal van de broertjes”, vertelt Tim Hooghe.

Bewegwijzerde wandelroutes

“De wandelaars kunnen kiezen tussen drie wandelroutes van 5, 10 of 15 km. De routes zijn volledig aangeduid met pijltjes langs de kant van de weg. De start van de drie tochten is in Moen, maar de tochten zelf zijn totaal verschillend. Ze overlappen niet met elkaar”, legt Tim uit.

Achteraf is iedereen welkom om iets te drinken. “We organiseren een bar in de Vrij Bassischool in Moen waar de wandelaars hun dorst kunnen lessen. We zullen ‘s middags ook iets van eten voorzien, waarschijnlijk worden het frietjes.”

Met de benefietwandeling hopen de vrienden en familie van het gezin Voet-Opsomer zoveel mogelijk te steunen. “Gelukkig kunnen we rekenen op de hulp van meerdere sponsors, waardoor de kosten voor ons heel laag blijven en we Joke en Joey zoveel mogelijk financieel kunnen steunen. Ze kunnen alle kleine beetjes gebruiken.”

Wil je ook graag meewandelen om Jules en Otis te steunen? Schrijf je dan in via www.opstopvoorjulot.hendriklanduyt.eu

The post Benefietwandeling voor zieke broertjes Jules en Otis is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Liveblog Olympische Spelen – Rapper Snoop Dogg draagt olympische fakkel, Belgische delegatie “wil beter scoren dan in Tokio”

Vanavond wordt tijdens een grote openingsceremonie in hartje Parijs het officiële startschot gegeven van de Olympische Spelen. De dag begint echter dramatisch. Na doelgerichte brandstichtingen afgelopen nacht op het Franse spoor is het TGV-netwerk ernstig verstoord. Het BOIC heeft zijn sportieve ambitie uitgesproken: "Beter scoren dan in Tokio." Toen behaalde de Belgische delegatie 7 medailles.

Lees meer »

De laatste voorspelling voor de Spelen: 12 Belgische medailles (dankzij de terugkeer van een oude bekende)

Vrijdagavond wordt Parijs in een feestelijk jasje gestoken voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen 2024. De atleten leggen de laatste hand aan hun voorbereiding, statistiekenbureaus stellen hun laatste prognose voor. Bij het gerenommeerde databureau Gracenote heeft ons land op de valreep nog een extra plak bemachtigd. Volgens hun voorspelling zou België 12 medailles meenemen uit Frankrijk.

Lees meer »

25.000 toeschouwers zien Girmay nat na-Tourcriterium Herentals winnen

Groene trui Biniam Girmay heeft in een overvol Herentals het na-Tourcriterium Herentals Fietst gewonnen. Bij de na-Tourcriteriums in Aalst en Roeselare stond hij al op het podium, maar in Herentals kwam hij als eerste over de meet. Het was gezellig druk in Herentals. "Het is vooral de ambiance. De wielrenners zijn mooi meegenomen."

Lees meer »

OVERZICHT. Deze zomer al zeker 89 Belgen overleden in het buitenland: deze landgenoten stierven op vakantie

Berichten over Belgen die zijn omgekomen in het buitenland: het lijkt in deze zomerperiode schering en inslag. Buitenlandse Zaken heeft weet van 89 overlijdens sinds begin juni, maar dat aantal ligt waarschijnlijk hoger. Toch is er geen sprake van een stijgende tendens. Wel waren er verschillende tragische verhalen over overleden landgenoten in het buitenland die veel aandacht hebben gekregen. Wij

Lees meer »

“Het Europese niveau is cruciaal, maar vreemd genoeg vinden onze partijvoorzitters niemand om Eurocommissaris te worden”

De partijvoorzitters lijken voorlopig niemand te vinden die voor ons land de komende jaren naar de Europese Commissie gestuurd kan worden. “Dat de Europese vacature voor hen momenteel eerder een vloek dan een zegen is, doet wenkbrauwen fronsen”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Hoe vaak wordt ons niet verteld dat het Europese niveau cruciaal is? Maar nu ze iemand uit de

Lees meer »

Brusselse YouTuber post opnieuw filmpje waarop te zien is hoe hij emmer met olie, water en bietensap over metropassagier gooit 

Op YouTube is er opnieuw een filmpje opgedoken van de Brusselse YouTuber ‘YaNike’ die toont hoe hij een mengsel van water, olie, bietensap en takken maakt en het daarna over een metropassagier gooit. De YouTuber werd in november al eens opgepakt en aangehouden voor eenzelfde filmpje. Vervoersmaatschappij MIVB heeft opnieuw een klacht ingediend.

Lees meer »