Benefietwandeling voor zieke broertjes Jules en Otis

Vrienden en familieleden organiseren op zondag 5 mei een benefietwandeling om de ouders van Jules (11) en Otis (9) Voet een financieel duwtje in de rug te geven. Door de spierziekte van de broertjes moeten de ouders een aantal aanpassingen doen in hun huis.

Broertjes Jules (11) en Otis (9) Voet zijn allebei belast met de ziekte Duchenne Spierdystrofie. Doordat hun spieren steeds verder verzwakken, hebben de jongens veel extra hulpmiddelen nodig. De kosten daarvan beginnen steeds hoger op te lopen voor de jonge ouders Joey Voet (45) en Joke Opsomer (41). Hun huis moet verbouwd worden om onder andere een lift te installeren.

“We wouden altijd al iets doen om Joke en Joey financieel te steunen. Toen de opa van Jules en Otis een aantal weken geleden een crowdfunding op poten zette, kwamen wij ook samen om te brainstormen over een initiatief om geld in het laatje te brengen. Uiteindelijk besloten we om een benefietwandeling te organiseren. Zo ontstond ‘op stap voor Jules en Otis’. Op die manier willen we de mensen zoveel mogelijk betrekken bij het verhaal van de broertjes”, vertelt Tim Hooghe.

Bewegwijzerde wandelroutes

“De wandelaars kunnen kiezen tussen drie wandelroutes van 5, 10 of 15 km. De routes zijn volledig aangeduid met pijltjes langs de kant van de weg. De start van de drie tochten is in Moen, maar de tochten zelf zijn totaal verschillend. Ze overlappen niet met elkaar”, legt Tim uit.

Achteraf is iedereen welkom om iets te drinken. “We organiseren een bar in de Vrij Bassischool in Moen waar de wandelaars hun dorst kunnen lessen. We zullen ‘s middags ook iets van eten voorzien, waarschijnlijk worden het frietjes.”

Met de benefietwandeling hopen de vrienden en familie van het gezin Voet-Opsomer zoveel mogelijk te steunen. “Gelukkig kunnen we rekenen op de hulp van meerdere sponsors, waardoor de kosten voor ons heel laag blijven en we Joke en Joey zoveel mogelijk financieel kunnen steunen. Ze kunnen alle kleine beetjes gebruiken.”

Wil je ook graag meewandelen om Jules en Otis te steunen? Schrijf je dan in via www.opstopvoorjulot.hendriklanduyt.eu

The post Benefietwandeling voor zieke broertjes Jules en Otis is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zeven doden bij zware storm in Houston

De zware storm die donderdag grote schade aanrichtte in Houston, de grootste stad van de Amerikaanse staat Texas, heeft al zeven mensenlevens geëist. Dat melden de plaatselijke autoriteiten vrijdag. In een eerdere balans was donderdag sprake van vier doden.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Netanyahu tegen soldaten: “Strijd om Rafah is beslissend” – Spanje weigert schip met explosief materiaal voor Israël toegang

Israël zal extra troepen inzetten bij het grondoffensief in Rafah. Dat heeft de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant donderdag verklaard. De gevechten zullen er ook “intenser” worden. De slag om Rafah is “beslissend voor Israël”, vatte de Israëlische premier Benjamin Netanyahu wat later samen tijdens een toespraak voor soldaten. “Het is een strijd die veel dingen zal beslissen in

Lees meer »

Rector UGent spreekt zich uit tegen totale boycot Israëlische samenwerkingen tijdens overleg met ruim 200 pro-Palestijnse actievoerders  

In de binnentuin van het UFO-gebouw van de UGent hebben ruim 200 actievoerders verzameld voor een open gesprek met rector Rik Van de Walle. De rector geeft toe dat het overleg te lang op zich liet wachten. De actievoerders blijven eisen dat de UGent een totale, voorlopige boycot instelt voor Israëlische samenwerkingen. Daar sprak de rector zich tegen uit.

Lees meer »

Ian Lefere heeft na Vlaams en Belgisch ook Europees succes in jiujitsu

Ian Lefere heeft op het EK jiujitsu brons behaald. De 14-jarige Hoogledenaar is niet aan zijn proefstuk toe, want zowel in 2023 als dit jaar won hij goud op het Vlaams en Belgisch kampioenschap. Tijd voor een introductie.
The post Ian Lefere heeft na Vlaams en Belgisch ook Europees succes in jiujitsu appeared first on KW.be.

Lees meer »

Michiel Vandeweert zou amper 12 worden, maar is intussen al 25: “De meisjes die ‘gewoon vrienden’ willen blijven, ik kan het ze niet kwalijk nemen”

Zijn lijf is stokoud – het kraakt, het hapert en het doet pijn – maar in zijn hoofd is hij precies de leeftijd die hij is: 25 jaar. Michiel Vandeweert is een medisch mirakel. Hij zou twaalf worden en is er intussen bijna 26, maar hoe ouder hij wordt, hoe meer zijn jonge geest clasht met de limieten van zijn

Lees meer »

Politie Oostende houdt extra toezicht op verschillende pleinen na overlast: “Werk maken van aangename en leefbare buurten”

De politie van Oostende zal extra toezicht houden op het Prinses Stefanie- en het Prinses Clementinaplein. Druggebruikers, daklozen en personen zonder papieren zorgen er al een tijdje voor overlast. Ook op andere pleinen zal het toezicht opgekrikt worden.
The post Politie Oostende houdt extra toezicht op verschillende pleinen na overlast: “Werk maken van aangename en leefbare buurten” appeared first

Lees meer »

Debuutfilm ‘Julie zwijgt’ van Leonardo van Dijl, enige Belg in Cannes, gaat in wereldpremière

Op het Filmfestival van Cannes gaat vandaag ‘Julie zwijgt’, het langspeelfilmdebuut van de Belgische regisseur Leonardo van Dijl (33) in wereldpremière. De film gaat over een jonge beloftevolle tennisspeelster, van wie de coach verdacht wordt van grensoverschrijdend gedrag. De film is geselecteerd in de nevensectie Semaine de la Critique en maakt kans op de Caméra d’Or.

Lees meer »