Belegger komt op adem | Adidas verhoogt jaarprognose

06:35 In Europa trappen LVMH en ASML het rapporteringseizoen over het eerste kwartaal af. 

Meer krantenkoppen in België

Club Brugge, landskampioen met dichtgeknepen billen

Zo indrukwekkend de remonte van Club Brugge in de competitie was, zo kleintjes kwam het voor de dag in de seizoensfinale tegen Cercle. Club is voor de negentiende keer kampioen van België dankzij de halvering van de punten, een spectaculaire trainerswissel en een portie meeval in de meest prangende VAR-fase van het seizoen.

Lees meer »

KIJK. Catalanen woedend omdat Louis Vuitton bekendste park van Barcelona afsluit voor prestigieuze modeshow met wereldsterren: politie treedt hard op

In de buurt van het wereldberoemde Park Guëll in Barcelona, wereldberoemd van Antoni Gaudi’s architectuur en mozaïek, zijn er hevige protesten uitgebroken nadat de toeristische trekpleister donderdag werd afgesloten voor een besloten mode-evenement. Chaotische beelden tonen hoe het tot escalaties komt tussen de politie en de Catalanen. Die laatsten verzetten zich tegen het “privatiseren” van de publieke ruimte voor een

Lees meer »

Anonieme campagne tegen Vlaams Belang trekt de aandacht: “Zeer gevaarlijke strategie”

“Geen gezeik, stem rijk.” Op sociale media circuleren al een hele week video’s van Ons Vlaanderen, een anonieme anti-campagne tegen Vlaams Belang. De opdrachtgever van de actie wenst te allen prijze anoniem te blijven, maar wat bereikt die hier nu juist mee? Reinout Van Zandycke, expert politieke communicatie, legt uit. “Dit zet de deur open voor zeer extreme toestanden.”

Lees meer »

Belg Christophe (49) doodgeschoten door landgenoot (42) in Thailand: dader probeerde lichaam nog te verbranden

Een Belg van 49 jaar is vrijdagavond met drie kogels doodgeschoten door een landgenoot, een 42-jarige man. De feiten speelden zich af in Seka Tai, een dorp bij de grens met Laos, op zo’n 700 kilometer van de hoofdstad Bangkok. Dat melden lokale media. Het slachtoffer, de 49-jarige Christophe Hercot, was afkomstig uit de Naamse gemeente Havelange, maar verhuisde enkele

Lees meer »

België verzet zich tegen Frans windmolenpark voor de kust van Duinkerke

Nog tot 1 juni kan iedereen opmerkingen en voorstellen indienen bij de Franse overheid in het openbaar onderzoek betreffende het project voor een offshore windmolenpark voor de kust van Duinkerke en de elektrische aansluiting ervan.
The post België verzet zich tegen Frans windmolenpark voor de kust van Duinkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opnieuw een autosalon van Brussel in 2025

Na een jaar afwezigheid komt er in februari volgend jaar opnieuw een autosalon van Brussel. Dat meldt organisator Febiac donderdag. Het salon keert terug naar de hallen van Brussels Expo, van vrijdag 14 tot en met zondag 23 februari 2025. Een meerderheid van de automobielmerken en -groepen die actief zijn op de Belgische markt heeft zich volgens Febiac hiervoor uitgesproken.

Lees meer »

“Dat Limburg Sterk Merk een correcte financiering van Limburg in de weg staat, is eigenlijk godgeklaagd”

Zaterdag eindigt het prestigieuze filmfestival van Cannes. Met twee prijzen voor de Vlaamse film ‘Julie zwijgt’, een pakkend eerbetoon aan regisseur-acteur Kevin Costner en de aanwezigheid van smoking-vedetten en dames in doorkijkjurken was deze editie een voltreffer. Ook Limburg maakt zich op voor een avond vol glitter en glamour. Met een heuse nocturne op de Hasseltse Corda Campus blaast de

Lees meer »

Eva vertrekt zonder tranen bij boer Bert in ‘Boer zkt vrouw’: “Hij is echt wel van de oude stempel”

“Ik ga voor de ware.” Het moest er boenk op zijn voor vlasboer Bert (28) uit het West-Vlaamse Oeselgem. Uitverkorenen Melissa (27) en Eva (27), allebei kleuterjuf en uiterlijk dezelfde types, zijn qua karakter echter heel verschillend. Bert nam uiteindelijk Melissa mee op romantische trip. Al had Eva meteen door bij aankomst op de boerderij dat het niets zou worden.

Lees meer »

Thibaut Courtois voelt zich “100 procent klaar” voor CL-finale, maar weet nog niet of hij speelt: “Áls ik start, zal ik de ploeg kunnen helpen”

Officieel weet hij nog niet of hij de Champions League-finale speelt, maar Thibaut Courtois (32) voelt zich wel “100 procent klaar” om zaterdag onder de lat te staan op Wembley. “Dat ik nu helemaal fit ben, is mijn grootste overwinning.” Over het EK en de Rode Duivels repte Courtois dan weer met geen woord.

Lees meer »