Baggerwerken voor bouw nieuwe Scheldetunnel gestart

In Antwerpen zijn de baggerwerken voor de nieuwe Scheldetunnel gestart. De bouwheer baggert eerst een tijdelijke vaargeul in de bodem van de Schelde, zodat schepen tijdens de werken kunnen blijven doorvaren. Daarna wordt een sleuf gegraven voor de tunnel die er moet komen. Als alles volgens plan verloopt, wordt de Scheldetunnel tegen 2030 in gebruik genomen. 

Meer krantenkoppen in België

Nonkel Luc blijkt fan van onze krant

Dat is toch duidelijk in de wekelijkse recap van Nonkels die gedeeld wordt op sociale media. Opmerkelijk: eerder was De Krant van West-Vlaanderen al te zien in Chantal.
The post Nonkel Luc blijkt fan van onze krant appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Als je kiest voor spelers die in vorm zijn, hoe kan je Vanaken dan niet meenemen?”: ‘Deviltime’ verrast over keuze Vermeeren

Geen Batshuayi, maar ook geen Vanaken in de EK-selectie van de Rode Duivels. Vooral het ontbreken van de tweevoudige Gouden Schoen, dé uitblinker van de Champions’ Play-offs, ten voordele van Arthur Vermeeren vinden onze analisten in ‘Deviltime’ onbegrijpelijk. Marc Degryse: “Hoezo, Vermeeren kan ervaring opdoen? Het EK is nú! Heel bizar”.

Lees meer »

Elisa Decostere is nieuwe voorzitter Unizo

Unizo Ardooie-Koolskamp heeft de bestuursploeg herschikt. Deze vereniging voor zelfstandige ondernemers en vrije beroepen verdedigt de belangen van de leden in de gemeente. Advocate Elisa Decostere is de nieuwe voorzitter. Het bestuur bestaat uit Griet Spruytte, Sofie Lievens, Brecht Devos, Marnik Vandenberghe, Tony Seys, Martine De Meersserman, Wouter Lafaut, Elke Verstuyft, Nele Vandenberghe, Lore Van
The post Elisa Decostere

Lees meer »

“Noord-Korea vuurt onbekend projectiel af”

Noord-Korea heeft een “ongeïdentificeerd projectiel” afgevuurd, maar de lancering is mislukt. Dat bevestigt Pyongyang, nadat het Zuid-Koreaanse leger en de Japanse kustwacht dat eerder meldden. Enkele uren voordien had Pyongyang Japan op de hoogte gebracht dat het zich voorbereidde op de lancering van een nieuwe spionagesatelliet.

Lees meer »

Video toont hoe ambtenaren verdachte dossiers bespreken op dienst onder Van Quickenborne: “Er gebeuren hier gevaarlijke dingen”

De financiële puinhoop op de overheidsdienst die Justitie helpt digitaliseren, is ongezien. Dat blijkt uit rapporten, mails en video-opnames die HLN kon inkijken. Tijdens een meeting eind 2023 zaten ambtenaren met de handen in het haar toen ze beseften dat er voor 8 miljoen euro aan problematische dossiers zijn. “Om dit op te kuisen hebben we minstens een jaar nodig.”

Lees meer »

Vakbonden beschuldigen na Het Poetsbureau nu ook ander dienstenchequebedrijf : “Ze staken tientallen miljoenen euro’s in eigen zak”

“Niet alleen Het Poetsbureau, maar ook dienstenchequebedrijf Trixxo weigert om de afgesproken minimumlonen aan zijn personeel te betalen. Ze steken tientallen miljoenen in eigen zak”, klonk het donderdag in vakbondskringen aan de arbeidsrechtbank in Hasselt. Daar startte een rechtszaak van 30 huishoudhulpen tegen Het Poetsbureau.

Lees meer »

“Uw ingang is afgeschaft”: Greenpeace en Grootouders voor het Klimaat protesteren aan ingang provincieraad in Hasselt tegen afschaffing bushaltes

Actievoerders van Greenpeace hebben een spandoek opgehangen en 2 ingangen geblokkeerd aan het provinciehuis in Hasselt. Om 17 uur is de provincieraad er begonnen. Raadsleden hebben een andere ingang moeten zoeken om binnen te gaan, maar gingen ook het gesprek aan met de actievoerders. Met de actie protesteren ze tegen de afschaffing van 500 bushaltes in Limburg.

Lees meer »

Netanyahu kan argumentatie Strafhof niet doorprikken

Het arrestatieverzoek tegen Israëlische toppolitici en Hamaskopstukken ziet er objectief en grondig onderbouwd uit. Ook het expertenverslag waarop hoofdaanklager Karim Khan steunt, heeft geen ideologische kleur. Enkele pro-Palestijnse activisten die expert Amal Clooney eerder de volle laag gaven, krabbelden maandag publiekelijk terug.

Lees meer »

Gemeente Kinrooi krijgt slecht rapport van Audit Vlaanderen: “Geen verrassing, maar we pakken het meteen aan”

In een nieuw rapport is Audit Vlaanderen opvallend hard voor de organisatiestructuur binnen het gemeentebestuur van Kinrooi. Na een routine-doorlichting blijkt dat het bestuur erg zwak scoort als het gaat over management, financieel bestuur, interne communicatie en IT-beheer. "We doen het wel goed op vlak van dienstverlening, maar onze interne werking kan inderdaad beter", erkent schepen van Communicatie Peter Nies

Lees meer »

Acht smaken van Kortrijks ijssalon Crèmeux te vinden in Delhaize St. Rochus

Nieuwe uitbaters Jeroen Demeersseman (35) en Shalane Vandemaele (35) van Delhaize St. Rochus lanceren in hun winkel het label ‘100% Kortrijk’. Verschillende nieuwe, lokale leveranciers werden toegevoegd aan het assortiment, waaronder de potten ijs van Judith (30) en Rachel Ostyn (25), de zussen achter ijssalon Crèmeux. “We zijn heel dankbaar voor de opportuniteit.”
The post Acht smaken van Kortrijks

Lees meer »