Baggerwerken voor bouw nieuwe Scheldetunnel gestart

In Antwerpen zijn de baggerwerken voor de nieuwe Scheldetunnel gestart. De bouwheer baggert eerst een tijdelijke vaargeul in de bodem van de Schelde, zodat schepen tijdens de werken kunnen blijven doorvaren. Daarna wordt een sleuf gegraven voor de tunnel die er moet komen. Als alles volgens plan verloopt, wordt de Scheldetunnel tegen 2030 in gebruik genomen. 

Meer krantenkoppen in België

“Dit is de bakermat van de Belgian Cats”: samen supporteren voor Emma Meesseman op de Spelen kan in Iepers sportcentrum

In het Ieperse sportcentrum met muurschildering van Emma Meesseman kunnen haar stadsgenoten de basketster aan het werk zien tijdens de Olympische Spelen. Piet en Nathalie plaatsen een groot scherm op de plek waar Emma en andere Belgian Cats groot werden.
The post “Dit is de bakermat van de Belgian Cats”: samen supporteren voor Emma Meesseman op de Spelen kan

Lees meer »

Stap voorwaarts voor nieuwe Kunstacademie Poperinge: akkoord met bouwpartners

Er werd een akkoord bereikt met de groep bouwpartners (het consortium) die straks de nieuwe Kunstacademie van Poperinge op de Vroonhofsite zullen bouwen. De Vlaamse regering maakte een overeenkomst met het consortium ‘Schoolkracht’.
The post Stap voorwaarts voor nieuwe Kunstacademie Poperinge: akkoord met bouwpartners appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zuid-Korea: “Noord-Korea stuurde opnieuw ballonnen met afval de grens over”

Noord-Korea heeft volgens Zuid-Korea opnieuw meerdere ballonnen met afval de grens over gestuurd. De ballonnen zijn volgens het Zuid-Koreaanse leger onderweg naar de provincie Gyeonggi, die aan Noord-Korea grenst en de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel omringt, meldt het persagentschap Yonhap zondag. De bevolking krijgt de raad de ballonnen niet aan te raken en aangifte te doen bij de politie.

Lees meer »

Jongeman (18) opgepakt die schoten lost met alarmpistool in Duffel

In Duffel is een jongeman (18) opgepakt die schoten heeft gelost met een alarmpistool. Dat bevestigen politie en parket. Intussen is de man opnieuw vrijgelaten. Het is nog niet duidelijk wat er precies aan de hand was. Op sociale media reageerden heel wat ongeruste buurtbewoners die de schoten hadden gehoord en een helikopter hadden zien overvliegen. Er vielen geen gewonden.

Lees meer »

Fenomenale wielercarrière zit er nu echt op: Peter Sagan rijdt vandaag laatste mountainbikewedstrijd

Nu ook de volledige afscheid van de professionele wielersport. Peter Sagan (34) rijdt vandaag zijn laatste wedstrijd als mountainbiker, zo stuurt zijn ploeg deze ochtend de wereld in. In juni zette Sagan al een punt achter zijn carrière op de weg, waar hij driemaal wereldkampioen werd. De Slowaak kreeg eerder dit jaar af te rekenen met hartproblemen en werd tweemaal

Lees meer »

Ann Hoste uit Avelgem blikt tevreden terug op deelname ‘Met Vier in bed’: “Maar niet alles kwam in beeld”

Ann Hoste en haar dochter Cinzia van B&B De Gouden Klokke schitterden afgelopen dinsdag in het VTM-programma ‘Met Vier in Bed’. De goedlachse dames kunnen terugblikken op een mooi geslaagd avontuur.
The post Ann Hoste uit Avelgem blikt tevreden terug op deelname ‘Met Vier in bed’: “Maar niet alles kwam in beeld” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Peiling: nek-aan-nekrace tussen Harris en Trump om presidentschap VS

Kamala Harris is Donald Trump op één procentpunt genaderd. Althans, dat blijkt uit een peiling die dagblad ‘The New York Times’ hield vlak nadat president Joe Biden aangaf niet op te gaan voor een tweede termijn. Op ruim drie maanden van de stembusgang lijkt er sprake van een nek-aan-nekrace tussen beide kandidaten.

Lees meer »