Anderlecht verliest proces tegen journalist, rechter laakt “gratuite wijze” waarop club schadevergoeding eiste

 

De Brusselse rechtbank van eerste aanleg heeft de schade-eis van voetbalclub RSC Anderlecht tegen journalist Jan Hauspie afgewezen. In het vonnis stelt de rechtbank dat het zich niet van de indruk kan ontdoen dat de procedure minsten deels werd ingesteld met de bedoeling te intimideren.

 

Meer krantenkoppen in België

Eerste deelwagen in Houthulst staat voorlopig aan Markthuis

Ook in Houthulst kan men voortaan gebruik maken van een deelwagen. “De eerste deelwagen is er een op benzine”, vertelt burgemeester Jeroen Vandromme. “In januari komt er nog een tweede. Die zal elektrisch zijn.”
The post Eerste deelwagen in Houthulst staat voorlopig aan Markthuis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Snelle, maar gevaarlijke fatbike ook bij ons steeds populairder: “In minder dan 20 seconden drijf je de snelheid op tot 50 per uur”

In Nederland spreken ze al van een ‘plaag’. Maar ook bij ons duikt de stoere elektrische fatbike almaar meer op in het straatbeeld. Wat maakt de coole fiets met dikke banden die er als een brommer uitziet bij de jeugd écht zo populair, en gevaarlijk? En moeten we ons, na de e-step, ook over de fatbike in Vlaanderen zorgen maken?

Lees meer »

“We praten over het weer, niks gewichtigs”: Filip en Mathilde graag gezien op Île d’Yeu, hun vakantie-oase aan Franse westkust

Nu de nationale feestdag achter de rug is, kunnen koning Filip (64) en koningin Mathilde (51) beginnen aan hun zomervakantie. Die speelt zich grotendeels af op hun favoriete vakantie-eiland: Île d’Yeu, aan de westkust van Frankrijk. Filip en Mathilde zijn al jarenlang verknocht aan de idyllische plek. En de liefde is wederzijds: de eilandbewoners zien het koninklijk gezin maar al

Lees meer »

Uitbraak Nipah-virus in India lijkt voorlopig onder controle, Marc Van Ranst: “Dit virus komt niet naar Europa”

Nadat het Nipah-virus eerder deze week dood van een 14-jarige jongen had veroorzaakt in India en de gezondheidsautoriteiten aan de alarmbel trokken, lijkt de situatie in het onmetelijke land vooralsnog onder controle. Al 17 testen uit de omgeving van de jongen zijn negatief teruggekomen. “Tot nu toe zijn er geen onverklaarde uitbraken”, zo stelt viroloog Marc Van Ranst gerust.

Lees meer »