Anderlecht verliest proces tegen journalist, rechter laakt “gratuite wijze” waarop club schadevergoeding eiste

 

De Brusselse rechtbank van eerste aanleg heeft de schade-eis van voetbalclub RSC Anderlecht tegen journalist Jan Hauspie afgewezen. In het vonnis stelt de rechtbank dat het zich niet van de indruk kan ontdoen dat de procedure minsten deels werd ingesteld met de bedoeling te intimideren.

 

Meer krantenkoppen in België

Baasje gezocht voor kleine Cas: “Hij wacht al meer dan een jaar”

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje, want niet alle huisdieren vinden makkelijk een nieuwe thuis. Deze week gingen we langs bij de Pandora Stichting. Zij zoeken een thuis voor Cas (1), een klein straathondje uit Roemenië dat maar niet geadopteerd geraakt.
The post Baasje gezocht voor kleine Cas: “Hij wacht

Lees meer »

Na “schokkende” onthullingen in VTM-programma ‘Ze zeggen dat’: Nationale Loterij schorst verkooppunt waar minderjarige liefst zeventig krasloten kocht

In het VTM-programma ‘Ze zeggen dat’ is donderdagavond te zien dat minderjarigen in verschillende verkooppunten van de Nationale Loterij krasloten kunnen kopen. In één verkooppunt kon een minderjarige zelfs zeventig krasloten kopen, blijkt uit een fragment dat VTM Nieuws donderdagmiddag al toonde. De Nationale Loterij reageert “geschokt” en laat weten dat het verkooppunt werd geschorst. Er is een onderzoek gestart.

Lees meer »

2023 was in Spanje tweede warmste jaar ooit

2023 was het tweede warmste jaar in Spanje sinds het begin van de metingen in 1961. Dat heeft de Spaanse meteorologische dienst Aemet donderdag laten weten. Het record staat op naam van 2022 toen de gemiddelde jaartemperatuur met bijna 15,5 graden voor de eerste keer uitkwam boven de 15 graden.

Lees meer »

Steeds minder restafval in Anzegem

Na Kruisem scoort Anzegem het tweede best uit de regio wat betreft het aantal kilo opgehaald restafval per inwoner per jaar. Terwijl dat in 2022 nog 136 kilogram bedroeg per hoofd, is dit in 2023 113,63 kilogram. De doelstelling tegen 2030 is om dit cijfer nog te laten dalen tot 90 kilo per inwoner. “Uit onderzoek blijkt dat de tweewekelijkse

Lees meer »

FC De Kampioenen inspireren kermisweekend

Van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni draait de kermis in Zwevezele op volle toeren. Het Feestcomité maakt er weer een boeiende driedaagse van, met als hoogtepunten een stratenloop op vrijdag, een festivalsfeertje op zaterdag, en een gastoptreden van acteur Herman Verbruggen (Marc Vertongen in FC De Kampioenen) op zondag.
The post FC De Kampioenen inspireren

Lees meer »

Christelijke vakbond ACV verliest terrein bij sociale verkiezingen, maar is wel opnieuw de grootste

ACV blijft met afstand de grootste vakbond van het land. De christelijke vakbond behaalde bij de voorbije sociale verkiezingen nationaal 53,3 procent van de zitjes in de ondernemingsraden, zo heeft minister van Werk Piere-Yves Dermagne (PS) bekendgemaakt. In 2020 was dat nog 55,6 procent van de zitjes. Het gaat om voorlopige resultaten (95,8 procent van de ondernemingen).

Lees meer »

Swipe naar de juiste vakman: ‘Tinder voor bouwers’ komt naar Vlaanderen

Trustup, de Waalse ‘Tinder voor (ver)bouwers’, komt naar Vlaanderen. Het opzet van het platform: een match vinden tussen de bouwheer en een betrouwbare aannemer, één die wél komt opdagen en zijn afspraken nakomt. Hoe werkt het gratis systeem om een dakwerker, schilder of ander vakman te vinden? Zitten er op deze ‘datingsite’ echt geen rotte appels? En hoe achterhaal je

Lees meer »