Alaska Airlines houdt alle vliegtuigen in VS aan de grond na melding luchtvaartautoriteit

Alaska Airlines houdt al zijn vliegtuigen in de Verenigde Staten tijdelijk aan de grond na een oproep van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA. Het is niet duidelijk wat er precies aan de hand is. 

Meer krantenkoppen in België

“Vastberadener dan ooit” of “campagne op laatste benen”: hoe realistisch is het dat president Biden dit weekend uit de race stapt?

Terwijl de druk op de Amerikaanse president Biden almaar toeneemt, zet hij door om de democratische presidentskandidaat te worden. Na zijn coronabesmetting wil hij volgende week zelfs opnieuw campagne gaan voeren, tot ongenoegen van een groeiende groep democraten. “De dam is gebroken”, zegt Amerikakenner Willem Post in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Zet Biden dit weekend een stap opzij?

Lees meer »

Waarom stapt Joe Biden dan toch op? En kan Kamala Harris president worden?

Joe Biden stapt op als presidentskandidaat voor de Democraten. Na zijn flaters van de afgelopen weken die Trump zijn kans op winnen alleen maar vergrootten, trekt Biden zich dan toch terug. Vicepresident Kamala Harris lijkt klaar te staan om het stokje over te nemen. Wat betekent dit voor de presidentsverkiezingen? En maakt Kamala Harris een kans om Trump te verslaan?

Lees meer »

Twee kinderen buiten levensgevaar na tragisch ongeval met Antwerps gezin in Namen

“Alles lijkt erop dat de vader van het gezin de snelheid van het landbouwvoertuig verkeerd ingeschat heeft.” Dat zegt Valérie Lecompte, de burgemeester van Somme-Leuze, nadat een dodelijk ongeval in haar gemeente zaterdag twee levens eiste. Een vader uit het Antwerpse overleefde de klap niet, net als zijn zoon. Maar de twee andere kinderen in de auto zijn intussen wel

Lees meer »

Arts mag nooit meer werken na masturberen tijdens videogesprek met patiënte

Een plastisch chirurg mag zijn beroep niet meer uitoefenen, omdat hij in een videoconsult met een patiënte zichzelf heeft bevredigd. “Ernstig seksueel grensoverschrijdend gedrag”, noemen tuchtrechters in Nederland dat vrijdag. Een rechtbank had de arts eerder dit jaar veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf maanden en een schadevergoeding van 500 euro.

Lees meer »

Ze drijven de pleinen tot wanhoop, maar de nachtwinkels doen gouden zaken: “We werken zelfs met een portier om het volk te spreiden”

Er wordt te weinig gedronken tijdens de Gentse Feesten. Tenminste, aan de togen op de pleinen. Nachtwinkels doen intussen gouden zaken, maar daardoor krijgen de pleinen het moeilijk om de gratis optredens te financieren. Het einde van de Gentse Feesten dreigt, zeggen de organisatoren. “Maar wij hebben ook recht op onze broodwinning. Geloof me: we werken keihard.”

Lees meer »

Cercle trapt seizoen op gang met gelijkspel op bezoek bij Kilmarnock in Europa League

Cercle Brugge heeft zijn eerste wedstrijd van het seizoen niet kunnen winnen. De Vereniging bleef donderdagavond in de heenwedstrijd van de tweede voorronde van de Europa League – zijn eerste Europese duel in veertien jaar tijd – steken op een 1-1-gelijkspel tegen het Schotse Kilmarnock. De terugwedstrijd is volgende week in het Jan Breydelstadion.
The post Cercle trapt seizoen

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. ‘Botram!’-kot gevandaliseerd na boze reacties op vegan uuflakke, Buffalo-fans maken zich klaar voor ploegvoorstelling

Dag vier van de Gentse Feesten is in mineur begonnen. Het ‘Botram!’-kraam werd gevandaliseerd. Gelukkig heeft het Sint-Baafsplein vanavond heel wat in petto om de sfeer weer op te krikken: om 18.30 uur is het tijd voor de ploegvoorstelling van KAA Gent en om 23 uur klimt Eurosong-winnaar Johnny Logan op het podium. Ook dj Kat Kerhofs en Absynthe Minded

Lees meer »