Acht mensen opgepakt na autozwendel met draaischijf in Drogenbos

De politiezone Rode heeft een internationale autodievenbende opgerold. Op een afgelegen terrein in Drogenbos verzamelden ze gestolen auto’s in een zeecontainer. Die auto’s bleken gestolen in Nederland. Acht mensen zijn opgepakt. 

Meer krantenkoppen in België

Opvallende verkiezingsbelofte: ontslagnemend premier Sunak wil dienstplicht weer invoeren voor Britse jongeren

Als het van de Britse Conservatieven afhangt, wordt in het Verenigd Koninkrijk volgend jaar opnieuw de dienstplicht ingevoerd. 18-jarigen zouden volgens het plan kunnen kiezen tussen een voltijdse militaire dienst of vrijwilligerswerk elders, één weekend per maand of 25 dagen per jaar. Verdere details zouden nog uitgewerkt moeten worden door een speciale commissie, maar het plan zou zo’n 2,5 miljard

Lees meer »

In Europees water zit veel hardnekkig PFAS-afbraakproduct

Een afbraakproduct van PFAS werd in tien Europese landen in aanzienlijke hoeveelheden in zowel grond- als oppervlaktewater aangetroffen. In België ook in een Waals riviertje. Het is een hardnekkige stof, die er amper uit te zuiveren valt. De Europese ngo Pesticide Action Network (PAN) vraagt een verbod.

Lees meer »

Wie 67-plus en alleenstaand is valt twee keer uit de boot

Het is ongerijmd. Het aandeel 67-plussers op het totaal van de Vlaamse bevolking wordt jaar na jaar groter. Maar de samenleving blijft onverstoorbaar gericht op jongeren en gezinnen in de actieve leeftijd. Het aandeel mensen dat alleen woont neemt ook toe, om de simpele reden dat er dus meer 67-plussers zijn en die wonen vaker alleen. In de komende jaren

Lees meer »

Cvo MIRAS opent fototentoonstelling ‘diversiteit in beeld’ op Internationale Dag van de Culturele Diversiteit

Het centrum voor volwassenenonderwijs (cvo) MIRAS viert hun rijke culturele diversiteit met een inspirerende fototentoonstelling in hun gebouw aan het Nelson Mandelaplein, die loopt van 22 mei tot en met 12 juni en is vrij toegankelijk te bezoeken tijdens de openingsuren. De Internationale Dag van de Culturele Diversiteit op 21 mei markeerde de start van de tentoonstelling.
The post

Lees meer »

DJ Afrojack is na 4 jaar alweer uitgekeken op kasteeldomein in Kalmthout: kasteel en vijf hectare grond te koop voor 7 miljoen euro

Het kasteel op het prestigieuze domein De Markgraaf in Kalmthout staat alweer te koop. Zo’n vier jaar geleden kocht de Nederlander Nick van de Wall, beter bekend als DJ Afrojack, het domein over van de Nederlandse zakenman Jan Rijsdijk. Een prijs werd er nooit bekendgemaakt, maar die lag volgens ingewijden toch hoger dan 7 miljoen euro waarvoor het nu te

Lees meer »

Man die zich onterecht uitgeeft als boekhouder krijgt geldboete

Een 49-jarige man uit Diksmuide moet een geldboete van 1.600 euro, de helft met uitstel, betalen, omdat hij zich zonder erkenning uitgaf als boekhouder of accountant. Het bedrijf waar hij bij werkte krijgt daar nog eens een geldboete bovenop.
The post Man die zich onterecht uitgeeft als boekhouder krijgt geldboete appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe staat het met de moraal van de soldaten? “De Oekraïners hebben geen schrik meer”, zegt Gentse wondzorgexpert die helpt aan front

Nu de recente opmars van de Russen rond Charkiv gestuit lijkt: hoe staat het met de moraal van de Oekraïense frontsoldaten? “Off duty vallen ze in slaap waar ze gaan zitten”, vertelt de Gents-Oekraïense wondzorgexpert Ihor Vitenko (57). “In de eerste oorlogsmaanden dronken ze sloten energiedrank en koffie, nu pompen we hen vol vitaminepreparaten en aminozuren.” Sinds dit voorjaar zijn

Lees meer »

Nostalgie+ krijgt opnieuw boete voor te veel non-stopmuziek op radiozender

De Vlaamse Regulator voor de Media heeft SBS Media Belgium, een joint venture tussen mediabedrijven Mediahuis en Play Media, een boete van 7.500 euro opgelegd. Radiozender Nostalgie+ zendt te veel non-stopmuziek uit. De meerderheid van de programma’s bovendien bevat “nauwelijks presentatie of variatie” en is “grotendeels onderling inwisselbaar”, zegt de VRM. Nostalgie+ vervangt NRJ sinds 29 september op de FM-band.

Lees meer »

Belgische astronaut Raphaël Liégeois vliegt in 2026 naar internationaal ruimtestation: “Ik had niet verwacht dat ik meteen al geselecteerd zou zijn”

Onze ESA-astronaut Raphaël Liégeois is samen met zijn collega Sophie Adenot officieel toegewezen aan een ruimtevlucht naar het internationaal ruimtestation (ISS) in 2026. ESA-directeur-generaal Josef Aschbacher kondigde deze belangrijke mijlpaal vandaag aan tijdens de Ruimteraad die plaatsvindt in Brussel. Liégeois is hiermee een van de eerste twee astronauten van de astronautenklas van 2022 die naar de ruimte mogen vliegen. “Het

Lees meer »