700 leden van Okra Wetteren voelen zich in de steek gelaten door de gemeente: “Er is niet eens een seniorenraad”

De ouderenvereniging Okra in Wetteren wil dat er meer naar hen geluisterd wordt in de gemeente. Er is al 6 jaar geen seniorenraad, en dus ook geen inspraak of advies. In een politiek stuk schrijven ze hun frustraties neer. "We voelen ons niet gehoord", klinkt het. 

Meer krantenkoppen in België

Veehouder Johan plant 500 bomen om CO2 uit de lucht ondergronds te steken: “Prachtig voorbeeld van carbon farming”

Twee jaar geleden startte Colruyt Group een samenwerking met onderzoeksinstituut Inagro en de coöperatie Vlaams Hoeverund. Het doel was en is om via diverse projecten koolstof in de bodem te fixeren, carbon farming dus. Veehouder Johan Pattyn uit Ardooie plantte in dat kader 500 bomen en struiken aan. “Dit is een en-en-en-verhaal, er bestaan talloze voordelen”, vertelt hij.
The

Lees meer »

Filmpje

Ik zag een filmpje van een schreeuwende vader die een baby zonder hoofd vasthoudt. In de ochtend heb ik therapie. Ik praat over mijn werk en de uitdagingen die me bezighouden. Over het belangrijke gesprek dat ik had dat voortborduurde op thema’s uit de vorige sessie. Ik vertel over lastige familiebanden en over toekomstwijfels. Positief rond ik de sessie af.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland oefent met gebruik tactische kernwapens

Het Russische leger is “niet ver van Oekraïne” begonnen met oefeningen voor het praktische gebruik van tactische kernwapens. Dat melden de Russische strijdkrachten zelf. Intussen heeft het leger van Oekraïne “tastbare resultaten” geboekt in de regio rond de noordoostelijke stad Charkiv, zegt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Lees hier alle ontwikkelingen.

Lees meer »

Moeder en dochter naar ziekenhuis nadat auto kantelt na aanrijding

Een 39-jarige moeder en haar negenjarige dochter zijn woensdagmiddag gewond geraakt bij een stevig verkeersongeval in Oostduinkerke. Hun wagen kantelde op de zijkant na een botsing. Door het ongeval was de drukke Kinderlaan een tijdlang afgesloten.
The post Moeder en dochter naar ziekenhuis nadat auto kantelt na aanrijding appeared first on KW.be.

Lees meer »

Serena Williams deelt herkenbare strijd met zwangerschapskilo’s terwijl ze jeansrok probeert aan te trekken: “Ik wil wel huilen”

Negen maanden na haar bevalling deelt Serena Williams (42) een video op Instagram waarin ze een jeansrok probeert te passen. De oud-toptennisster zou graag terug in haar rok van Valentino kunnen. “Ik sport veel, maar ik weet niet of het iets gaat veranderen”, vertelt ze in de video. De rok past nog niet en daar is ze niet gelukkig mee,

Lees meer »

Testaankoop ontdekt gevaarlijke stoffen in 10 van de 25 geteste kinderkleren van Shein

De Chinese webshop Shein is in heel Europa aan een grote opmars bezig. Daarom vond Testaankoop het noodzakelijk om de kleren die er verkocht worden aan een kwaliteitstest te onderwerpen. De consumentenorganisatie koos 25 kinderkleren en -schoenen en liet ze testen op de aanwezigheid van hormoonverstoorders, PFAS, zware metalen en andere schadelijke stoffen. Wat blijkt? In 10 van de 25

Lees meer »

Minister Crevits bezoekt renovatiewerken landhuis Zonnedaele

De renovatiewerken aan het landhuis Zonnedaele in Zonnebeke zijn van start gegaan. Dit dienstencentrum in wording wordt een open ruimte voor inwoners en bezoekers. Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits kende een subsidie toe van 756.000 euro en bracht een bezoek aan de werf.
The post Minister Crevits bezoekt renovatiewerken landhuis Zonnedaele appeared first on KW.be.

Lees meer »

IN KAART. De Russische doelwitten die Oekraïne niet mag raken, terwijl het dat eigenlijk wel zou kunnen

Oekraïne moet nog altijd vechten met één arm op de rug. Zo beschrijft gewezen NAVO-baas Anders Fogh Rasmussen het verbod om Amerikaanse wapens te gebruiken tegen doelwitten op Russische bodem. Nu de discussie daarover oplaait en zelfs buitenlandminister Antony Blinken ervoor gewonnen lijkt om die beperking op te heffen, brengen we in kaart om welke doelwitten het gaat. Een ‘veilige

Lees meer »

Ontbossing in Cerrado in Brazilië overstijgt die in Amazonegebied

De ontbossing in de Cerrado in Brazilië, het savanneachtige gebied dat bekendstaat om zijn rijke biodiversiteit, is sterk toegenomen in 2023. Ze is voor het eerst zelfs groter dan de ontbossing in het Amazonegebied. Dat blijkt dinsdag uit het jaarrapport van MapBiomas, een collectief van ngo’s en Braziliaanse universiteiten.

Lees meer »

‘Over and out’ voor onderzoek Bende van Nijvel? “Dit is een zware blamage voor justitie en een kaakslag voor de slachtoffers”

Wordt het dossier van de Bende van Nijvel na al die jaren gewoon geklasseerd? Het is de grote vrees van de nabestaanden. Ze ontvingen allemaal een brief van het gerecht en worden op 28 juni uitgenodigd in Brussel. Hun advocaten leiden hieruit af dat het onderzoek mogelijk na 38 jaar afgesloten wordt. “Het zal op die 28 juni geen goednieuwsshow

Lees meer »

Clubsupporters eisen een nieuw stadion tijdens kampioenenviering op de Markt in Brugge

‘Stadion, stadion’. Met die woorden riepen Clubsupporters ‘boe’ op de Markt in Brugge, toen burgemeester Dirk De fauw de spelers feliciteerde met hun negentiende titel. Het was de enige smet tijdens de kampioenenviering maandagavond die door duizenden supporters bijgewoond werd.
The post Clubsupporters eisen een nieuw stadion tijdens kampioenenviering op de Markt in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »