250 agenten vallen binnen in grootste kraakpand van Frankrijk: evacuatie gestart

In Frankrijk zijn de ordediensten woensdagochtend gestart met de evacuatie van het grootste kraakpand van het land, waar tot 450 migranten verblijven. Dat hebben journalisten van het Franse nieuwsagentschap AFP vastgesteld. De evacuatie vindt plaats op 100 dagen van de start van de Olympische Spelen in Frankrijk.

 

Meer krantenkoppen in België

Mysterie van het vrouwelijk sporthart: waarom lezen we alleen over plotse dood bij mannelijke (top)sporters?

Christian Eriksen die ineenstuikt op het veld tijdens het EK voetbal in 2021, Sep Vanmarcke die een punt achter zijn carrière moest zetten door hartritmestoornissen of Sergio Agüero van FC Barcelona die noodgedwongen moest stoppen met voetballen door hartproblemen. Topsport blijkt niet zo onschuldig voor het hart. Maar geldt dat ook voor topsportsters? Uit onderzoek blijkt dat negen op tien

Lees meer »

Meer geluid en ook voelen: provincie Antwerpen maakt 7 toeristische trekpleisters meer toegankelijk voor blinden en slechtzienden

De provincie Antwerpen wil 7 populaire toeristische attracties extra toegankelijk maken voor mensen met een visuele beperking. Het zijn de Abdij van Bornem, Tabloo, het Gasthuismuseum, Hidrodoe, het Speelgoedmuseum, Technopolis en het Jakob Smitsmuseum. Er zijn aanpassingen in de gebouwen, maar ook meer klank en mogelijkheden om te voelen aan voorwerpen.

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. Kan Merlier nog eens scoren in biljartvlakke etappe?

Voor het in de Giro enkele dagen aan de klassementsmannen is, krijgen de sprinters nog een keer de mogelijkheid om zich te tonen. De dertiende etappe van Riccione naar Cento is namelijk haast volledig vlak. Kan Tim Merlier de frustraties van z’n declassering van woensdag van zich af sprinten en een tweede ritzege pakken? Volg het op de voet in

Lees meer »

“Zaak rond Joost Klein in juni naar openbare aanklager”: politie geeft update over onderzoek naar Songfestivalincident

De Zweedse politie heeft een update gegeven in het onderzoek naar het incident dat is voorgevallen tussen Joost Klein en een cameravrouw in de backstage van het Eurovisiesongfestival. Het onderzoek werd eerder al afgerond, maar de aanklacht komt nu in een versneld proces terecht. “Ergens begin juni zal de zaak overgedragen worden aan openbare aanklager.” Dat zegt Emil Andersson, hoofd

Lees meer »