1.332 ex-werknemers Van Hool schrijven zich in bij VDAB

1.332 ex-werknemers van busbouwer Van Hool hebben zich ingeschreven bij VDAB. De 2.500 ontslagen werknemers kregen tot gisteren de kans om dat te doen. Al meer dan 100 bedrijven hebben interesse getoond in hen. Vorige week werd Van Hool officieel failliet verklaard. 

Meer krantenkoppen in België

“PV voor slagen en verwondingen opgesteld”: politie op zoek naar Club-fan die Cercle-keeper slag in gezicht gaf tijdens veldbestorming

De voetbalcel van de Brugse politie is een onderzoek gestart naar een incident tijdens de veldbestorming zondagavond in het Jan Breydelstadion. Daarbij werd Cercle-doelman Warleson tegen de grond gewerkt en kreeg hij een slag in het gezicht. Bij de politie bevestigen ze dat er proces-verbaal werd opgesteld.
The post “PV voor slagen en verwondingen opgesteld”: politie op zoek naar

Lees meer »

Noord-Koreaanse spionagesatelliet ontploft kort na lancering

Noord-Korea heeft een “ongeïdentificeerd projectiel” afgevuurd, maar de lancering is mislukt. Dat bevestigt Pyongyang, nadat het Zuid-Koreaanse leger en de Japanse kustwacht dat eerder meldden. Enkele uren voordien had Pyongyang Japan op de hoogte gebracht dat het zich voorbereidde op de lancering van een nieuwe spionagesatelliet.

Lees meer »

REACTIES. “We drinken alles behalve bier, dat lusten we niet”: ‘papa’ Mechele en ‘zoon’ Spileers vieren vannacht samen

Club is kampioen en dat zal in Brugge stevig gevierd worden. Meteen na de wedstrijd reageerden Andreas Skov Olsen, Brandon Mechele en Michiel Jonckheere op het onwaarschijnlijke seizoenseinde. Ook Hans Vanaken, Maxime De Cuyper, Simon Mignolet en Jorne Spileers gaven interviews, de ene al wat meer lucide dan de andere. De meest nuchtere van hen allemaal was Nicky Hayen, zoals

Lees meer »

Honderden mensen rollen vrijwillig om ter snelst van berg in jaarlijkse kaasrol-race: “Heerlijke traditie”

De jaarlijkse kaasrol-race heeft dinsdag weer heel wat deelnemers gelokt naar het Britse Gloucestershire. Mannen, vrouwen én kinderen rolden daar vrijwillig van een berg achter een bol kaas. Wie eerst beneden is, wint een double Gloucester van liefst 3,5 kilo. De traditie gaat al honderden jaren door op de heuvel ‘Cooper’s Hill’, de plek waar de kaas wordt gemaakt. Sommige

Lees meer »

Julio stelt thuis kunstwerken tentoon

Julio Maetens (75) woont samen met zijn echtgenote Marleen Roggemans in de Cassierslaan in Houthulst. Julio is een selfmade kunstenaar die verrassend mooie tekeningen en schilderijen tevoorschijn tovert. Op 25 en 26 mei stelt hij bij hem thuis tentoon.
The post Julio stelt thuis kunstwerken tentoon appeared first on KW.be.

Lees meer »

OCAD volgt steeds meer minderjarigen in terreurdreigingsdossiers: “Ze vinden elkaar op extremistische socialemediakanalen”

Staatsveiligheid en antiterreurorganisatie OCAD bevestigen wat scholen merken: steeds meer jongeren duiken op in dreigingsdossiers. Momenteel volgen ze zelfs tien minderjarigen van wie ze vrezen dat ze hun radicale ideeën willen omzetten in daden. De jongste is amper veertien. “We merken zowel aan islamitische als aan extreemrechtse kant dat jongeren het systeem in vraag gaan stellen.”

Lees meer »