Westen moet Oekraïne op dezelfde manier helpen als Israël, vindt Zelensky

Volodymyr Zelensky (46) roept de westerse landen, en dan vooral de Verenigde Staten, op om Oekraïne op dezelfde manier tegen raketaanvallen te beschermen als Israël. “We hebben nu gezien dat een bundeling van krachten mogelijk én efficiënt is”, benadrukt de Oekraïense president. 

Meer krantenkoppen in België

Inge stapte op haar 43ste in onderwijs en verdient tot 600 euro minder dan sommige jongere zijinstromers: “Deze toestand klopt niet”

Inge Aerts (55) uit Zoersel behaalde op haar 43ste een bachelor als leerkracht geschiedenis-Nederlands na een succesvolle sportcarrière in het buitenland en werkervaringen in de privésector. Toen ze als zijinstromer voor het onderwijs koos, kon ze haar anciënniteit niet meenemen. Tegenwoordig is dat wel mogelijk, tot vijftien jaar, waardoor ze minder verdient dan sommige jongere zijinstromers. “Er gaat veel te

Lees meer »

Van Quickenborne reageert voor het eerst op gerechtelijk onderzoek naar vermeend gesjoemel: “Niks illegaals gedaan”

Voormalig minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) vindt dat hij onterecht verdacht gemaakt wordt nu er een gerechtelijk onderzoek blijkt te lopen naar vermeend gesjoemel op een dienst die gelinkt was aan zijn kabinet. “De beschuldigingen zijn manifest onwaar.” Kamerlid Michael Freilich (N-VA) denkt daar anders over en diende begin mei een strafklacht in. Dat onderzoek kijken zowel

Lees meer »

Huiszoeking in Europees Parlement in onderzoek naar Russische inmenging

Belgische speurders zijn binnengevallen in de kantoren van het Europees Parlement. De huiszoeking kadert in een onderzoek naar Russische inmenging door het Voice of Europe-netwerk, waar ook Vlaams Belangers interviews gaven. “De huiszoeking is vanmorgen gebeurd”, bevestigt Eric Van Duyse, woordvoerder van het federaal parket. “Die vindt plaats in het kantoor van een parlementariër.”

Lees meer »

Noord-Korea stuurt ballonnen met uitwerpselen naar Zuid-Korea

Noord-Korea heeft meer dan tweehonderd ballonnen met afval naar Zuid-Korea gestuurd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap op basis van het leger. De ballonnen, die verspreid over een groot deel van het land zijn neergekomen, zaten vol met onder andere plastic flessen, batterijen, onderdelen van schoenen en mest.

Lees meer »

Maxime Prévot (46) van Les Engagés leidt de derde grootste partij in Wallonië. Wie is de man die weleens de morele winnaar van de verkiezingen kan worden?

Volgens de peilingen wordt Maxime Prévot (46) dé morele winnaar van de verkiezingen, maar in Vlaanderen kent haast niemand hem. Wie is de man die de ex-christendemocraten in Wallonië uit de dood doet herrijzen? De voorzitter van Les Engagés, tevens burgemeester van Namen, is een gentleman, hij spreekt Nederlands, hij wil hervormen en besparen, hij is niet vies van N-VA

Lees meer »