Waarom wetsvoorstel zo de gemoederen beroert en zelfs tot vechtpartij leidt in Georgisch parlement: “Ze slepen ons rechtstreeks richting Rusland”

Ondanks grootschalige protesten zet de Georgische regering door met een wet gericht tegen organisaties die geld uit het buitenland ontvangen. De wet, die inspiratie put uit Rusland, kan de toenadering van Georgië tot de EU hypothekeren.

 

Meer krantenkoppen in België

“We zijn klaar voor een tweede hoofdstuk”: voormalig taverne Poesta heropent volgende maand als feestzaal

Liefst 20 jaar stonden de gebouwen leeg, maar dankzij Carla Verhooghe (49), de oudste dochter van toenmalig uitbater en eigenaar Hubert Verhooghe, krijgt de Poesta vanaf deze zomer een tweede leven als feestzaal en eventlocatie. De voormalige taverne midden in het Tieltse groen onderging in de voorbije twee jaar een grondige metamorfose.
The post “We zijn klaar voor een

Lees meer »

Mensen komen in Seoul samen voor wedstrijd om helemaal niets te doen

In de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul konden mensen afgelopen zondag deelnemen aan een wedstrijd om helemaal niets te doen. De persoon met op het einde de laagste en meest consistente hartslag won, dat schrijft ‘The Guardian’. Mensen van alle leeftijden en klassen kwamen voor het iconische Gyeongbokgung-paleis samen.

Lees meer »

Grondtroepen in Oekraïne? België denkt er (nog) niet aan

België overweegt niet om grondtroepen naar Oekraïne te sturen. Dat zei minister Defensie Ludivine Dedonder (PS) donderdag. Maar volgens afscheidnemend stafchef Michel Hofman lijkt het een kwestie van tijd voor ook wij het gaan overwegen. “Er zijn geen plannen, maar dat kan evolueren in de komende maanden.”

Lees meer »

Brugse Uitpas wordt uitgebreid om de drempel voor verenigingen te verlagen

De Brugse gemeenteraad keurde dinsdagavond een wijziging goed aan het reglement van de Uitpas. Van zodra verenigingen (sport, jeugd of cultuur) meer dan 10 procent leden hebben met recht op het kansentarief wordt er voortaan een extra compensatie voorzien vanuit de stad Brugge. Dit om de instapdrempel in de Uitpas voor verenigingen te verlagen.
The post Brugse Uitpas wordt

Lees meer »

‘Vis’ maakt voor één avondje comeback in café Metropol (nu Plectrum) waar hij 20 jaar de patron was: “Ik kijk er naar uit”

Jean-Claude Vilez, in het Izegemse uitgaansleven genoegzaam bekend als Vis, keert voor één avond terug op de stek waar hij jarenlang furore maakte als cafébaas van het toenmalige café Metropol. Nu runt Juri Rommens er ’t Plectrum en inviteerde die Vis om eens een avondje terug te keren. En dat gebeurt op vrijdag 1 juni.
The post ‘Vis’ maakt

Lees meer »

Jan Ullrich haalt zélf tijdritfiets op in Koers om die in eigen museum plekje te geven: “Dit is een enorm inspirerende plaats”

Hoog bezoek in Koers, het museum van de wielersport in Roeselare. Niemand minder dan Tourwinnaar Jan Ullrich kwam langs om er een tijdritfiets in ontvangst te nemen. Die krijgt, samen met een bijhorende helm en handschoenen, een plekje in het Jan Ullrich Cycling Museum, dat nu vrijdag in Bad Dürrheim de deuren opent.
The post Jan Ullrich haalt zélf

Lees meer »

Banden De Brabandere neemt Banden Mortier uit Ardooie over

Banden De Brabandere, een gevestigde naam in de bandensector met vestigingen in Waregem, Gent, Deinze en Moeskroen, is verheugd om met ingang van 1 juni 2024 de overname van Banden Mortier in Ardooie aan te kondigen. Zowel De Brabandere als Mortier Ardooie maken deel uit van de Profile bandengroepering.
The post Banden De Brabandere neemt Banden Mortier uit Ardooie

Lees meer »