Waarom wetsvoorstel zo de gemoederen beroert en zelfs tot vechtpartij leidt in Georgisch parlement: “Ze slepen ons rechtstreeks richting Rusland”

Ondanks grootschalige protesten zet de Georgische regering door met een wet gericht tegen organisaties die geld uit het buitenland ontvangen. De wet, die inspiratie put uit Rusland, kan de toenadering van Georgië tot de EU hypothekeren.

 

Meer krantenkoppen in België

Richard Williams, vader van Venus en Serena, gedreven door woede en geld: “Hij vond tennis idioot, maar wilde 2 kinderen om er multimiljonair mee te worden”

Het leven van Richard Williams (82), de man die zijn dochters Venus (44) en Serena (42) eigenhandig naar de tennistop katapulteerde, zou als een sprookje kunnen lezen. Maar de werkelijkheid is anders. Zijn levenspad is geplaveid met racisme, wraak, misdaad en geweld. En zelfs op zijn 82ste lijkt aan de ellende nog geen eind te komen.

Lees meer »

Alpinist maakt dodelijke val op Zwitserse Zumsteinspitze

Twee alpinisten zijn vrijdag ten val gekomen op de Zumsteinspitze, de 4.563 meter hoge top in het bergmassief van de Monte Rosa op de grens van Italië en Zwitserland, in de Zwitserse gemeente Zermatt. Een van hen raakte dodelijk gewond. De tweede, een Zwitser van dertig jaar, raakte zwaargewond.

Lees meer »

“Na Tour tot zeven uur ‘s ochtends gedronken met De Lie”: Campenaerts fietst virtueel na-Tourcriterium en geeft inkijk in festiviteiten

Tijdens een virtueel na-Tourcriterium, georganiseerd door Zwift, hebben Lotto Dstny-renners Victor Campenaerts (32) en Brent Van Moer (26) vrijdagochtend een rit van 46,6 kilometer afgelegd. Ze blikten samen met ongeveer negentig andere deelnemers terug op de voorbije Tour de France. “Jammer dat Netflix niet bij ons heeft gefilmd, we hadden sowieso de beste verhalen.”

Lees meer »

“Kan ik een dag vrij krijgen? Ik heb morgen iets te doen”: FBI reconstrueert laatste dagen van schutter Crooks

Na de aanslag op Trump hebben FBI-onderzoekers intussen honderden getuigen geïnterviewd en de handel en wandel van schutter Thomas Matthew Crooks in kaart gebracht. Aan de hand van die bevindingen en eigen onderzoek reconstrueerde ‘The Wall Street Journal’ de laatste dagen en maanden van Crooks. “Hey Tom. Is dat niet gek? Ze denken dat jij het bent.”

Lees meer »

Gouden Pluim viert haar kaartkampioenen

Onlangs vierden de kaarters van de Gouden Pluim hun kampioenen in restaurant-hotel Shamrock in Tielt. Met die jaarlijkse en zeer gesmaakte groepsactiviteit sluit de club een zeer spannend seizoen af.
The post Gouden Pluim viert haar kaartkampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Joe Biden trekt zich terug als presidentskandidaat en schuift vicepresident Kamala Harris naar voren als mogelijke opvolger

De Amerikaanse president Joe Biden trekt zich terug als presidentskandidaat voor de Democraten. Hij schuift zijn vicepresident Kamala Harris naar voren als mogelijke opvolger. Biden blijft wel president van de Verenigde Staten tot aan de verkiezingen. De voorbije weken was er steeds meer druk op de Amerikaanse president om de handdoek in de ring te gooien.

Lees meer »

“Pompen als straf? Dat mag niet meer, het wordt als lijfstraf gezien”: onze reporter wordt 10 dagen reservist en merkt dat het leger minder hard is dan verwacht

Soldaten laten pompen voor straf, mag niet meer in het Belgisch leger. En voor reservisten zijn onderofficieren en officieren sowieso mild, stelt onze reporter Kasper Goossens vast tijdens zijn tiendaagse opleiding. Vrijwilligers zoals hij, ziet Defensie maar al te graag komen. “Reservisten radbraken, zou een héél slechte pr- en hr-tactiek zijn”, schrijft hij. “Toch heb ik afgezien.”

Lees meer »

Jaar nadat Juliette (4) sterft aan bacterie krijgt Annelies (42) nieuwe baby: “Ik heb ze al aan elkaar voorgesteld. Met hem in mijn armen aan haar grafje”

Juliette’tje Kroketje. U herinnert zich het meisje van vier misschien nog. In april vorig jaar stierf ze in amper zes dagen tijd aan een agressieve infectie. Het internet werd – op vraag van mama Annelies (42) – met hartjes en eenhoorns overspoeld. Iets meer dan een jaar na haar dood krijgt Juliette er een broertje bij: Clément. “Hij is absoluut

Lees meer »

LIVE TOUR. Recordman Cavendish neemt afscheid van de Ronde van Frankrijk

Behoudens pech en ongelukken is de Tour al beslist, maar er ligt toch nog een prestigieuze zege te wachten. De Ronde van Frankrijk eindigt namelijk met een pittige tijdrit van net geen 34 kilometer tussen Monaco en Nice. Kan Remco Evenepoel ook deze race tegen de klok naar zijn hand zetten? Hij is om 18u41 aan zet. Een pak vroeger,

Lees meer »