Waalse overheid en Ethias pompen miljoenen in snelladers van Vlaams Sparki

01:05 Enkele weken nadat het Vlaamse laadpalenbedrijf Sparki een investeringsplan van 100 miljoen euro heeft gelanceerd, komen twee nieuwe financiers aan boord: de investeerder Wallonie Entreprendre en de v… 

Meer krantenkoppen in België

Kamer in bibliotheek toont valrisico’s

In het kader van de Week van de Valpreventie pakt de gemeente Moorslede in samenwerking met de plaatselijke bibliotheek uit met een opmerkelijk initiatief. In de bibliotheek werd een kamer nagebouwd waarin een aantal situaties worden gesimuleerd die aanleiding kunnen geven tot vallen.
The post Kamer in bibliotheek toont valrisico’s appeared first on KW.be.

Lees meer »

Francesco Vanderjeugd dinsdag voor de rechter in zaak rond mogelijke belangenvermenging

Op twintig dagen voor de verkiezingen verschijnt Francesco Vanderjeugd (Open VLD) dinsdag voor de rechter in Kortrijk. De burgemeester van Staden moet zich verantwoorden voor belangenneming. Wellicht verschijnen ter zitting enkel de raadslieden en worden enkel conclusietermijnen en de pleitdatum bepaald.
The post Francesco Vanderjeugd dinsdag voor de rechter in zaak rond mogelijke belangenvermenging appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grondtroepen in Oekraïne? België denkt er (nog) niet aan

België overweegt niet om grondtroepen naar Oekraïne te sturen. Dat zei minister Defensie Ludivine Dedonder (PS) donderdag. Maar volgens afscheidnemend stafchef Michel Hofman lijkt het een kwestie van tijd voor ook wij het gaan overwegen. “Er zijn geen plannen, maar dat kan evolueren in de komende maanden.”

Lees meer »

MULTILIVE PREMIER LEAGUE (17u). Basisspelers De Bruyne én Doku moeten City aan de titel helpen – Ook Trossard in de basiself

Wordt het Manchester City, of toch nog Arsenal? De Citizens zijn bij winst tegen West Ham altijd zeker van een vierde opeenvolgende landstitel. Arsenal staat voor de slotspeeldag op twee punten en moet dus rekenen op puntenverlies van De Bruyne en Doku en zelf winnen van Everton. Krijgen we een thriller in Engeland? Volg beide wedstrijden op de voet in

Lees meer »

WZC Samen en Kloosterhof organiseren feestweekend

Woonzorgcentrum SAMEN en domein Kloosterhof in Wakken organiseren opnieuw een feestweekend voor bewoners van hun zorgvoorzieningen én alle inwoners van de gemeente.
The post WZC Samen en Kloosterhof organiseren feestweekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cerclespelers op bezoek in basisschool De Zessprong

Wanneer drie spelers van Cercle Brugge naar je school komen, wil uiteraard niemand deze belangrijke gebeurtenis missen. Het was dan ook gezellig druk op het grasveld naast de Sint-Willibrorduskerk in Sint-Andries waar de leerlingen van het zesde leerjaar van basisschool De Zessprong een tornooi speelden onder het toeziend oog van Nils Dewilde, Edgaras Utkus en
The post Cerclespelers op

Lees meer »

Parket Oost-Vlaanderen op zoek naar getuigen van steekpartij in Zottegem

Het parket van Oost-Vlaanderen heeft een opsporingsbericht verspreid naar getuigen van een steekpartij zondagnacht in Zottegem. Daarbij raakte een man levensgevaarlijk gewond. Om te weten wat er precies gebeurd is, is het parket op zoek naar mensen die het slachtoffer tussen 3 uur en 3.45 uur nog gezien hebben, of die getuige waren van de feiten.

Lees meer »

Rusland start met eerste fase van oefeningen met kernwapens

Het Russische ministerie van Defensie kondigt aan dat Rusland begonnen is met nucleaire oefeningen. In een eerste fase gaat het om “praktische opleidingen voor de voorbereidingen en het gebruik van niet-strategische nucleaire wapens” in het zuidelijke militaire district, klinkt het, en de oefening heeft betrekking op Iskander- en Kinzhal-raketten.

Lees meer »

Eerste communie in Beerst en Vladslo

Op zondag 5 mei was het feest voor de kinderen van Beerst en Vladslo: ze mochten voor het eerst naar de communie gaan. De communicanten in de Sint-Wandregesiluskerk in Beerst heten Roxan Bolle, Lisa De Buck, Juul Denoo, Zhar Desmet, Yasmine Driesse, Nand Malfait, Theo Martens, Yuna Plaetinck, Iyaro Rigole, Nolan Soenen, Asaya Temmerman, Thibaut
The post Eerste communie

Lees meer »