Twee verdachten naar de strafrechter voor steekpartij in Oostende

De Brugse raadkamer heeft twee twintigers naar de correctionele rechtbank verwezen op verdenking van een moordpoging in Oostende. Bij de steekpartij liep een 34-jarige man ernstige verwondingen op.

Het incident deed zich op woensdag 31 mei 2023 voor langs de Torhoutsesteenweg, nabij het kruispunt met de Oude Molenstraat. Twee mannen geraakten in een hoogoplopende ruzie verwikkeld, al zijn de precieze omstandigheden van dat conflict nog niet duidelijk. Op een bepaald moment werden snijwonden toegebracht aan een 34-jarige man. Het slachtoffer viel uiteindelijk neer op de hoek met de Frére-Orbanstraat. Hij werd met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeerde niet in levensgevaar. De dader nam na de steekpartij de benen.

Poging tot moord

Ondertussen werd op 22 juli een andere mogelijke betrokkene ingerekend. De 27-jarige Algerijn liep tegen de lamp naar aanleiding van enkele winkeldiefstallen in Oostende. Ibrahim H. zou de dag voor de feiten een mes in de buurt verstopt hebben, maar ontkent dat met klem. Vervolgens werd in oktober ook de vermoedelijke dader van de steekpartij ingerekend. Het gaat om een 22-jarige Noord-Afrikaanse man. De Brugse raadkamer oordeelde dinsdagochtend dat beide verdachten zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor poging tot moord.

Het proces gaat wellicht al binnen enkele weken van start. De raadkamer besliste dat de twintigers minstens tot aan hun proces in de gevangenis moeten blijven.

The post Twee verdachten naar de strafrechter voor steekpartij in Oostende is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Yves Lampaert wint individuele tijdrit op Na-Tourcriterium in Roeselare

Het Na-Tourcriterium in Roeselare werd afgetrapt met een individuele tijdrit over een ronde. Daarin bleek Yves Lampaert, de winnaar van de tijdrit van de Tour de France van 2022 in Kopenhagen, de beste. Mathieu van der Poel won vervolgens het Na-Tourcriterium.
The post Yves Lampaert wint individuele tijdrit op Na-Tourcriterium in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE TOUR. Recordman Cavendish neemt afscheid van de Ronde van Frankrijk

Behoudens pech en ongelukken is de Tour al beslist, maar er ligt toch nog een prestigieuze zege te wachten. De Ronde van Frankrijk eindigt namelijk met een pittige tijdrit van net geen 34 kilometer tussen Monaco en Nice. Kan Remco Evenepoel ook deze race tegen de klok naar zijn hand zetten? Hij is om 18u41 aan zet. Een pak vroeger,

Lees meer »

Vader en zoon (12) sterven bij tragisch ongeval op weg naar vakantie in de Ardennen: “De jongste ontwaakt morgen uit zijn coma. Hij weet nog niet dat zijn papa en broer er niet meer zijn”

Wat een fijne uitstap moest worden, is voor een Antwerps gezin uitgedraaid op een drama. Zaterdag botsten ze in het Waalse Sinsin met de wagen tegen een landbouwvoertuig. Vader en oudste zoon Mathias (12) waren op slag dood. Lukaz (5) en Kyalo (8), de twee andere zoons, raakten zwaargewond. “Ze keken ongelooflijk uit naar hun vakantie.”

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Tientallen doden bij Israëlische aanval in zuiden van Gaza – Israël hekelt akkoord tussen Fatah en Hamas

De Palestijnse terreurbeweging Hamas heeft in China een akkoord gesloten met diverse Palestijnse organisaties, waaronder Fatah van Mamhoud Abbas, de president van de Palestijnse Autoriteit. De deal roept op tot nationale eenheid en moet voorkomen dat buitenlandse partijen hun wil opleggen, aldus een Hamas-functionaris. Israël hekelt het akkoord. En bij Israëlische aanvallen op de stad Khan Younes in het zuiden

Lees meer »

Dartskampioenviering bij Hummeltje uit Ichtegem

Tijdens een gezellige feestviering met barbecue in Café Brouwershof maakte dartsclub Hummeltje uit Ichtegem tijd om de kampioenen in de kijker te plaatsen.
The post Dartskampioenviering bij Hummeltje uit Ichtegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ze werd snel familiair: vrijwel meteen stuurde ze aan op een ontmoeting”: na BV’s wilde ‘Eveline’ ook naaktfoto’s van parketmagistraten

Een nieuwe naam én een nieuw doelpubliek. Gregory R. (31) die eerder al naaktfoto’s en filmpjes ontfutselde bij BV’s als ‘Eveline’, had het vlak voor zijn opsluiting vorig jaar als ‘Emily’ gemunt op magistraten en politiemensen. Twee magistraten met lange staat van dienst worden als slachtoffers beschouwd. Robrecht De Keersmaecker, advocaat-generaal in Antwerpen en expert cybercrime, ontving ook ‘familiaire’ berichtjes:

Lees meer »

Twee Vlamingen getuigen: “Ik kreeg nog nooit een snelheidsboete, maar reactie van andere chauffeurs maakt me zenuwachtig”

Nooit eerder kregen meer chauffeurs een snelheidsboete dan in 2023. Er werden er bijna zeven miljoen uitgedeeld. Toch zijn er Vlamingen die nog nooit een flitsboete hebben gehad. Twee van hen vertellen waarom ze zich steeds nauwgezet aan de snelheidslimieten houden, hoe ze dat voor elkaar krijgen en – vooral – hoe de andere chauffeurs daarop reageren.

Lees meer »