Twee verdachten naar de strafrechter voor steekpartij in Oostende

De Brugse raadkamer heeft twee twintigers naar de correctionele rechtbank verwezen op verdenking van een moordpoging in Oostende. Bij de steekpartij liep een 34-jarige man ernstige verwondingen op.

Het incident deed zich op woensdag 31 mei 2023 voor langs de Torhoutsesteenweg, nabij het kruispunt met de Oude Molenstraat. Twee mannen geraakten in een hoogoplopende ruzie verwikkeld, al zijn de precieze omstandigheden van dat conflict nog niet duidelijk. Op een bepaald moment werden snijwonden toegebracht aan een 34-jarige man. Het slachtoffer viel uiteindelijk neer op de hoek met de Frére-Orbanstraat. Hij werd met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeerde niet in levensgevaar. De dader nam na de steekpartij de benen.

Poging tot moord

Ondertussen werd op 22 juli een andere mogelijke betrokkene ingerekend. De 27-jarige Algerijn liep tegen de lamp naar aanleiding van enkele winkeldiefstallen in Oostende. Ibrahim H. zou de dag voor de feiten een mes in de buurt verstopt hebben, maar ontkent dat met klem. Vervolgens werd in oktober ook de vermoedelijke dader van de steekpartij ingerekend. Het gaat om een 22-jarige Noord-Afrikaanse man. De Brugse raadkamer oordeelde dinsdagochtend dat beide verdachten zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor poging tot moord.

Het proces gaat wellicht al binnen enkele weken van start. De raadkamer besliste dat de twintigers minstens tot aan hun proces in de gevangenis moeten blijven.

The post Twee verdachten naar de strafrechter voor steekpartij in Oostende is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hoe relevant is de Brugse priester-dichter Guido Gezelle nog 125 jaar na zijn dood?

125 jaar geleden stierf de Brugse priester-dichter Guido Gezelle. Is de beste West-Vlaamse dichter anno 2024 nog relevant? We vroegen het aan acteurs Chris Lomme en Zouzou Ben Chikha, die komend weekend tijdens het Brugs stadsfestival Mirage voordragen uit zijn oeuvre.
The post Hoe relevant is de Brugse priester-dichter Guido Gezelle nog 125 jaar na zijn dood? appeared first

Lees meer »

Demi Moore zet zich opnieuw op de kaart met bloederige horrorfilm: “Het zijn een paar uitdagende jaren geweest”

Van “walgelijk” en “verontrustend” tot “meesterlijk” en “onvergetelijk”. Op het Filmfestival van Cannes roept de nieuwe horrorfilm ‘The Substance’ heftige reacties op. Maar over één ding zijn alle kijkers het eens: Demi Moore schittert op haar 61ste als nooit tevoren. Al was de Amerikaanse actrice haar glans bijna kwijtgeraakt. Van een bijzonder moeilijke jeugd tot enkele mislukte relaties: de ex

Lees meer »

Voor het eerst in vier jaar weer tegenover elkaar: hoe de relatie tussen Bart De Wever en Alexander De Croo helemaal verzuurde

Tien jaar geleden boksten ze samen hun gedroomde Zweedse coalitie in elkaar, maar de vorming van de Vivaldi-regering leidde tot een vertrouwensbreuk. Vier jaar spraken Bart De Wever (N-VA) en Alexander De Croo (Open Vld) niet met elkaar. Ook tijdens de kiescampagne kwam het nog niet tot een confrontatie — tot nu, in de tweede aflevering van ‘Het conclaaf’. Hoe

Lees meer »

Stedelijke sportraad wil nieuw sportcomplex op locatie oude tribune: “Sportstadion heeft facelift nodig”

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen lanceert de stedelijke sportraad een visietekst waarin het adviesorgaan aangeeft hoe het sportlandschap er zou moeten uitzien in de nabije en de verre toekomst. Met prioritair twee projecten: de ingebruikname van een nieuw zwembad én de bouw van een modern sportcomplex op de plaats van de oude tribune op het sportstadion Benny Vansteelant.

Lees meer »

Renovatie Zomerloos zit in laatste rechte lijn

De grondige renovatie van het cultuur- en vrijetijdscentrum Zomerloos zit in een laatste rechte lijn. In drie fases wordt hard doorgewerkt aan de oplevering en opening. Een eerste fase daarin is gepland voor 25 juni, de laatste voor begin oktober.
The post Renovatie Zomerloos zit in laatste rechte lijn appeared first on KW.be.

Lees meer »

Thibaut Courtois voelt zich “100 procent klaar” voor CL-finale, maar weet nog niet of hij speelt: “Áls ik start, zal ik de ploeg kunnen helpen”

Officieel weet hij nog niet of hij de Champions League-finale speelt, maar Thibaut Courtois (32) voelt zich wel “100 procent klaar” om zaterdag onder de lat te staan op Wembley. “Dat ik nu helemaal fit ben, is mijn grootste overwinning.” Over het EK en de Rode Duivels repte Courtois dan weer met geen woord.

Lees meer »

België verzet zich tegen Frans windmolenpark voor de kust van Duinkerke

Nog tot 1 juni kan iedereen opmerkingen en voorstellen indienen bij de Franse overheid in het openbaar onderzoek betreffende het project voor een offshore windmolenpark voor de kust van Duinkerke en de elektrische aansluiting ervan.
The post België verzet zich tegen Frans windmolenpark voor de kust van Duinkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »