Twee magistraten blijven geschorst na geval van examenfraude: “Burger moet blind kunnen vertrouwen op justitie”

De twee magistraten die geschorst werden na een geval van examenfraude, blijven geschorst. Dat heeft de tuchtrechtbank beslist.

 

Meer krantenkoppen in België

Hitmusical ‘Grease’ krijgt met Tinne Oltmans (Sandy) en Danny Dorland (Danny) een droomkoppel

Vlaanderen mag zich opmaken om dit najaar overspoeld te worden door een ware epidemie. Een niet te stuiten opstoot van het Greasevirus kondigt zich namelijk aan. Symptomen: jeukende dansbenen, een zonnig humeur, dromen over zwoele zomernachten, aanstekelijke liedjes die niet uit het hoofd te krijgen zijn en een onstuitbare drang naar strakke jeans, leren jekkers, brylcream en popcorn. Enige remedie

Lees meer »

LIVE GAZA. België maakt 4 miljoen euro extra vrij voor Palestijnse steun

Israël zal extra troepen inzetten bij het grondoffensief in Rafah. Dat heeft de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant donderdag verklaard. De gevechten zullen er ook “intenser” worden. De slag om Rafah is “beslissend voor Israël”, vatte de Israëlische premier Benjamin Netanyahu wat later samen tijdens een toespraak voor soldaten. “Het is een strijd die veel dingen zal beslissen in

Lees meer »

Leuvens parket trekt 515 rijbewijzen in tijdens actiemaand ‘gsm-gebruik achter het stuur’

Tijdens de afgelopen maand maart heeft het Leuvense parket voor de 4e maal een actiemaand gehouden rond gsm-gebruik achter het stuur. Daarbij werden 515 bestuurders van motorvoertuigen betrapt terwijl ze een mobiel elektronisch apparaat gebruikten achter het stuur. Zij zagen hun rijbewijs meteen ingetrokken worden voor een periode van 15 dagen. Dat meldt het Leuvense parket maandag.

Lees meer »

Belgische staat aan boord bij Umicore

18:42 De Belgische staat heeft via zijn financiële arm SFPIM een belang van 5 procent opgebouwd in Umicore. Hij verankert daarmee de Belgische materialengroep en is voortaan de vijfde grootste aandeelhouder…

Lees meer »

KIJK. Koppel verlooft zich tijdens optreden Pommelien Thijs, zangeres en publiek gaan compleet uit hun dak

Pommelien Thijs trad gisteren op in het kunstencentrum VIERNULVIER in Gent en daar kreeg het publiek een grote verrassing. Een fan ging op de knieën en vroeg haar vriendin ten huwelijk net voor het nummer ‘Ongewoon’. Dat nummer heeft een speciale betekenis voor het koppel. “Door dat specifieke nummer heb jij de stap durven wagen om met mij een relatie

Lees meer »

Witte rook na bijna zes maanden: Nederland krijgt rechtse regering

Het is zover: bijna zes maanden na de verkiezingen krijgt Nederland een rechtse regering. De rechts-radicale PVV, de liberale VVD, het nieuwe NSC van Pieter Omtzigt en de BoerBurgerBeweging hebben een akkoord gesloten. “Historisch”, aldus Wilders. Zijn partij zat nooit eerder in een kabinet. Ronald Plasterk is volgens bronnen van De Telegraaf de beoogd premierskandidaat.

Lees meer »

Na België en Napels is Dries Mertens nu ook onsterfelijk in Galatasaray: “Hij gedraagt zich niet als al die andere voetballers”

Dries Mertens (37) had kunnen uitbollen in Qatar, Saudi-Arabië of China. All-in-resorts voor de bijna-voetbalgepensioneerde. Hij koos met Galatasaray voor de adrenaline. Kenners van het Turkse voetbal vertellen hoe Mertens er op zijn manier de meest bepalende en populairste speler is geworden. “Hij zal nooit zo’n kreefteter zijn.” Dit weekend kan hij Galatasaray kampioen maken. Met zoontje Ciro (2) weer

Lees meer »

“Altijd constructief geweest”: vennootschappen van Conway weerleggen verklaringen voorlopige bewindvoerder KV Oostende

De vennootschappen van Paul Conway, die aandelen bezitten in KV Oostende, betwisten “formeel” de verklaring “die onjuiste informatie bevat” van Werner Van Oosterwyck, de voorlopige bewindvoerder bij de tweedeklasser. Dat hebben ze woensdagavond in een persbericht gemeld.
The post “Altijd constructief geweest”: vennootschappen van Conway weerleggen verklaringen voorlopige bewindvoerder KV Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »