Twee magistraten blijven geschorst na geval van examenfraude: “Burger moet blind kunnen vertrouwen op justitie”

De twee magistraten die geschorst werden na een geval van examenfraude, blijven geschorst. Dat heeft de tuchtrechtbank beslist.

 

Meer krantenkoppen in België

Powerlifter Ricardo Kimpe over zijn recent parcours: “Europees kampioen, maar wat teleurgesteld”

Hij kreeg af te rekenen met een Moldavisch professioneel team dat enkel tevreden was met de titel, maar daar stak hij een stokje voor: Ricardo Kimpe uit Diksmuide won in april in zijn gewichtscategorie een Europese titel powerlifting. Daarbij verbeterde hij een Belgisch record, maar niet het record dat hij voor ogen had. “Ik was een beetje teleurgesteld.”
The

Lees meer »

Nieuwe Zorgcampus krijgt nieuwe naam: ’t Huis

De nieuwe campus van Zorg Kortrijk aan de Condédreef nadert zijn voltooiing. Een nieuwe campus verdient een nieuwe naam. De keuze is gevallen op ’t Huis. “Daarmee zet de stad het concept van de zorgcampus nog eens extra in de verf: het moet een open huis worden waar iedereen welkom is”, zegt Philippe De Coene, schepen van Zorg.
The

Lees meer »

Proces rond Thermomixbende uit Waregem loopt vertraging op door mogelijke procedurefout met telefoongegevens

Het proces rond de Thermomixbende loopt vertraging op door een procedurekwestie. De bende stal in 2021 voor een miljoen euro aan keukenmachines bij een groothandel in Beveren-Leie, bij Waregem. 9 verdachten moeten zich voor de rechter verantwoorden, maar tijdens het onderzoek is er gebruik gemaakt van illegale telefoniegegevens zegt de rechter. Daarom mogen bepaalde stukken uit het dossier niet gebruikt

Lees meer »

Hoe rollercoaster KV Oostende abrupt ten einde kwam

Na enkele Houdini-acts eerder dit jaar lijkt het doek voor KV Oostende nu toch te gaan vallen. Het faillissement van de kustclub lijkt onafwendbaar en zo komt er een abrupt een eind aan de rollercoaster waarop KVO zich al jaren bevindt. Van Europese hoogdagen onder Marc Coucke, naar twee jaar miserie met ‘den Amerikaan’.
The post Hoe rollercoaster KV

Lees meer »

Zeven politici brengen weekend door in één kasteel: achter de schermen van ‘Het conclaaf’. “De maskers vallen soms echt af”

Vanavond start op VTM een vierdelige reeks, waarin Eric Goens zeven politieke kopstukken een weekend lang opsloot in een kasteel in de Ardennen. De politici kregen het vuur aan hun schenen gelegd, door Goens én de andere deelnemers. Van Bart De Wever die een staking afkondigde tot premier De Croo die ervandoor ging: wij doken achter de schermen van ‘Het

Lees meer »

Gouden jubileum voor Raphaël en Lena

Op 20 april 1974 stapten Raphaël Busschaert (76) en Lena Delporte (72) in het huwelijksbootje. De jubilarissen waren hun hele leven lang landbouwers en veehandelaars op het erf aan de Blekerijweg in Proven. Na hun pensioen gingen ze wat verderop in dezelfde straat wonen, waar ze blijven genieten van de natuur en vooral van de open
The post Gouden

Lees meer »

Doodrijder studente Hannelore (21) tekent tóch beroep aan tegen ‘rechtvaardige’ straf, familie: “We zijn echt ontgoocheld”

“Een strenge, maar rechtvaardige straf.” Dat was het oordeel van de toenmalige advocaat van W.D. (42) toen die drie maanden geleden drie jaar celstraf en vijf jaar rijverbod kreeg. De man reed onder invloed van heroïne studente Hannelore Reyniers (21) dood op haar fiets in Wulpen. En tóch vond W.D. zijn straf zelf te zwaar: hij gaat nu in beroep.

Lees meer »