TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Hezbollah: drie commandanten gedood bij Israëlische aanval in Libanon

De prijs van ruwe olie stijgt nu Israël gewaarschuwd heeft voor een tegenreactie op de Iraanse aanval. Een vat olie van de Noordzeesoort Brent – toonaangevend in Europa – stijgt richting 91 dollar per vat. Een vat Amerikaanse WTI-olie stijgt naar 86 dollar. Intussen zijn in het Al Shifa-ziekenhuis in Gaza-Stad tot nu toe tien lichamen geborgen uit een massagraf dat eerder op maandag werd ontdekt. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 16 april terug. 

Meer krantenkoppen in België

Bonte stoet met tweedehandskledij trekt door Tielt tegen ‘fast fashion’

In het kader van de derde editie van de ‘Zero Waste Week’ trok zaterdagnamiddag een opvallende stoet door het centrum. Onder de noemer ‘Expeditie Textiel(t)berg’ stapte een twintigtal deelnemers namelijk met een hele berg tweedehandskledij door de centrumstraten.
The post Bonte stoet met tweedehandskledij trekt door Tielt tegen ‘fast fashion’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

President Macron roept noodtoestand uit in Nieuw-Caledonië na dagenlang zware rellen: al 3 doden en honderden gewonden

In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië, een eiland ten noordoosten van Australië, zijn zware rellen uitgebroken in de hoofdstad Nouméa. De rellen zijn het gevolg een uit de hand gelopen protest tegen een wetswijziging die meer Franse eilandbewoners stemrecht zou geven. Daarbij zijn al drie mensen om het leven gekomen. Er vielen ook honderden gewonden. Meer dan 130 mensen zijn

Lees meer »

“Ik ken het jongetje goed, want we spelen vaak samen”: buurt reageert geschokt op familiedrama in Borgerhout

“Plots hoorde ik mijn vriendje ‘Papa! Papa!’ roepen.” Een 9-jarig onderbuurtje is één van de schijnbaar weinig getuigen van het familiedrama dat zich zondagochtend afspeelde in Borgerhout. Hij hoorde hoe de vader en moeder van het gezin in het appartement boven hem felle ruzie maakten. Het zou gaan om een gezin dat oorspronkelijk uit Yemen komt en nog maar een

Lees meer »

Mandel United haalt ervaren verdedigers: Gauthier Libbrecht (30, Winkel Sp.) keert terug; ook Jarric Buysse (32, RFC Knokke) zet handtekening

Dat het Mandel United menens is om meteen mee te spelen om de hoofdprijzen in derde afdeling, dat mag duidelijk zijn. Na de degradatie werden alle nieuwkomers en spelers die hadden bijgetekend overtuigd om ook effectief de kleuren van Mandel te verdedigen. Met Gauthier Libbrecht haalt men nu nog een ervaren verdediger in huis. Hij komt over van Winkel Sport

Lees meer »

LIVE. Massale klopjacht op ontsnapte gangster in Frankrijk: twee uitgebrande auto’s gevonden, moeder reageert

Twee cipiers werden doodgeschoten, twee anderen verkeren in kritieke toestand. Dat is de zware balans van een raid in het Franse departement Eure (Normandië) gisterochtend op een busje dat gedetineerden vervoert. De gevangene, de 30-jarige crimineel Mohamed Amra, kon zo ontsnappen. Inmiddels zijn twee uitgebrande voertuigen teruggevonden, maar de daders en de gevangene zijn nog altijd op de vlucht. De

Lees meer »

Banken weigeren over de brug te komen na online fraude, zelfs niet als ombudsdienst zich ermee bemoeit: “Wees altijd achterdochtig”

Wie als slachtoffer van online fraude geen gehoor krijgt bij z’n bank, kan de hulp inroepen van Ombudsfin, de ombudsdienst voor financiële diensten. Maar zelfs als die vindt dat een slachtoffer compensatie verdient, betaalt de bank dat maar in één op de drie gevallen uit. Wat is de reden voor die terughoudendheid? En welke steken laten de banken zélf vallen

Lees meer »