Strafschop voor de geschiedenis: spits laat in minuut 97 gelijkmaker pijnlijk liggen (en eindigt in ziekenhuis)

De penalty die je zelf nooit wil trappen. Ante Budimir van Osasuna gaat de wereld rond met een absurde strafschopmisser. In de slotminuut van de wedstrijd tegen Valencia mislukte zijn panenka compleet. Door zijn pijnlijke misser verloor Osasuna de wedstrijd ook nog en als klap op de vuurpijl belandde de Kroaat nog in het ziekenhuis. 

Meer krantenkoppen in België

Derde, tweede of toch nog eerste: hoe de uitkomst van zondag het ritme van de mercato van Anderlecht zal bepalen

Behoudt Anderlecht uitzicht op de Champions League of moet paars-wit vrede nemen met de Europa of Conference League als troostprijs. Het resultaat van zondag op Antwerp – en dat van zowel Club Brugge als Union – zal bepalend zijn voor het ritme van de zomermercato op Neerpede. Derde, tweede of toch nog eerste, wat zijn de ‘gevolgen’? En wat met

Lees meer »

Picknicken op een bijzondere erfgoedplek

In het kader van het Kastelen- en Abdijenjaar, wordt op zondag 2 juni een (h)eerlijke picknick georganiseerd in de tuinen van de Priorij van Bethanië in Loppem.
The post Picknicken op een bijzondere erfgoedplek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Familie van Michael Schumacher krijgt 200.000 euro na “wansmakelijk” nepinterview waar al koppen door rolden

De familie van Michael Schumacher (55) heeft haar slag thuisgehaald. Het krijgt een schadevergoeding van 200.000 euro van ‘Die Aktuelle’, het Duitse magazine dat in april vorig jaar een nepinterview met de zevenvoudige wereldkampioen publiceerde. Het misleidende artikel beweerde de medische toestand van Schumacher na diens ski-ongeval te kennen, maar was gemaakt via artificiële intelligentie en dus volledig vals. Het

Lees meer »

Bijen in de bloemetjes tijdens Week van de Bij

Vanaf zondag 26 mei start de Week van de Bij. Meulebeke wil in die week extra inzetten op nestgelegenheid, voldoende voedselaanbod en pesticide-reductie voor bijen en andere bestuivers. Schepen van Leefmilieu Danny Bossuyt legt uit: “Op dinsdag 28 mei is er om 19.30 uur een informatieve avondsessie in het lokaal dienstencentrum. Op zaterdag 1 juni
The post Bijen in

Lees meer »

Ontsnapte crimineel Mohamed Amra (30) had toegang tot smartphones in Franse gevangenis: “Hij gaf instructies vanuit de cel”

De voortvluchtige crimineel Mohamed Amra (30), die vorige week bevrijd werd door een gewapend commando in het Franse departement Eure (Normandië), kon zijn criminele netwerk vanuit een gevangenis in Parijs blijven leiden. Amra had immers toegang tot smartphones waarmee hij zijn handlangers kon bereiken, schrijft de Franse krant ‘Le Parisien’. Bij Amra’s gewelddadige bevrijding werden twee cipiers doodgeschoten.

Lees meer »