Spanningen in Midden-Oosten duwen prijzen voor olie en gas omhoog: “Het zou wel eens een spannende zomer kunnen worden”

De prijzen voor ruwe olie zijn dinsdagochtend flink gestegen, vooral uit vrees voor een escalerend conflict tussen Israël en Iran. Ook gas werd duurder. In de loop van de dag koelden de markten wat af. “Het zou op vele fronten wel eens een spannende zomer kunnen worden”, zegt hoofdstrateeg Philippe Gijsels van BNP Paribas Fortis.

 

Meer krantenkoppen in België

38 vrolijke gezichtjes op lentefeest

In De Branding Middelkerke is het jaarlijkse lentefeest gehouden. Het lentefeest wordt georganiseerd voor de leerlingen die in Middelkerke wonen of er naar school gaan en zedenleer volgen. Groep 1 bestond uit de leerlingen uit de gemeenteschool Middelkerke en Westende. Groep 2 waren de leerlingen uit de gemeenteschool Leffinge. Dit jaar namen in totaal 38
The post 38 vrolijke

Lees meer »

Manon Verbrugghe (17) uit Marke is finaliste Miss Grace Benelux

Met nummer 16 maakt Manon Verbrugghe (17) deel uit van de 19 finalistes van Miss Grace Benelux. “Mijn mama Kelly en mijn zus Axelle motiveerden me om deel te nemen. Een missverkiezing ligt buiten mijn comfortzone, net daarom was het heel spannend om iets nieuws te proberen.”
The post Manon Verbrugghe (17) uit Marke is finaliste Miss Grace Benelux

Lees meer »

‘Miskend’ uitvinder Gustaaf Beckers heeft plein in zijn dorp bij Laakdal: “Hij werd razend als hij zag dat anderen met zijn ideeën gingen lopen”

Precies honderd jaar na zijn geboorte heeft de jarenlang miskende uitvinder Gustaaf – Staf – Beckers in zijn dorp Groot-Vorst (Laakdal) een plein gekregen. Gerechtigheid is daarmee eindelijk geschied. Beckers is allicht de échte uitvinder van de revolutionaire wankelmotor en niet zijn Duitse ‘rivaal’ Felix Wankel. “Natuurlijk zijn we erg trots”, zegt zijn zoon Jan Beckers. “Mijn vader zou het

Lees meer »

“Als ik écht een aanwezige vader wil zijn, moet ik stoppen met ‘Familie’”: combinatie carrière en gezin niet evident voor Roel Vanderstukken

Roel Vanderstukken (47) heeft er een loodzwaar jaar opzitten. Niet alleen had hij opnames voor ‘Familie’, er waren ook de voorstellingen van ‘The Broken Circle Breakdown’ én de overname van het restaurant Frans & Yvonne in Kontich. Een langverwachte droom, maar wel eentje die veel vraagt van Roel en z’n gezin, vertelt hij in ‘Primo’. “Mijn vrouw Anne-Sophie had haar

Lees meer »

Spetterende verjaardagsfuif voor diamanten Doskom

Volleybalclub Doskom Moorslede vierde het diamanten jubileum. Als opener van dat verjaardagsfeest werd er op het speelplein Levet Scone waar de eerste competitiewedstrijden gespeeld werden, een volleybaltoernooi afgewerkt.
The post Spetterende verjaardagsfuif voor diamanten Doskom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Monument onthuld ter ere van geallieerde piloten in Wakken: “Mijn vader en ik waren destijds als eerste ter plaatse bij de gecrashte Spitfire”

In Wakken werd zondag een oorlogsmonument onthuld ter ere van de geallieerde piloten uit de Tweede Wereldoorlog. In een veld aan de Oostdreef stortte er in september 1944 namelijk een Brits Spitfire-vliegtuig neer. Mee dankzij de zorgen van de lokale bevolking overleefde de toen 18-jarige piloot Robert Wigley die crash. Jean Dendauw (96), die op een boogscheut van het veld

Lees meer »

Acid neemt het op voor Joost Klein in nieuwe video: “Hij heeft iets gedaan wat niet mocht, maar ze knijpen wel de ogen toe voor Israël”

In een nieuwe video bespreekt Acid de hele heisa rond de deelname én diskwalificatie van Joost Klein op het Eurovisiesongfestival. Eerder had Acid al in geuren en kleuren uitgelegd waarom hij ervan was overtuigd dat Joost als winnaar van deze 68ste editie uit de bus zou komen. Zelf werkte Acid twee jaar geleden samen met de Nederlandse artiest voor het

Lees meer »

Gratis dubbel tuinconcert bij Huis Proot

In de tuin van Huis Proot in de Noordomstraat zal prachtige muziek weerklinken op pinkstermaandag 20 mei tijdens een dubbelconcert van de Koninklijke Fanfare Sint-Joris Koekelare en de Koninklijke Fanfare Sint-Martinus van Dilsen en Sint-Dyonisiuis uit Opoeteren. De Limburgse gasten zijn op repetitieweekend in West-Vlaanderen aan de kust en sluiten hun weekend af in Koekelare met een tuinconcert samen met

Lees meer »

UGent bouwt voor het eerst zelfrijdende elektrische racewagen en hoopt als 1e Belgische universiteit deel te nemen aan internationale wedstrijd

De Universiteit van Gent heeft voor het eerst een zelfrijdende elektrische racewagen gebouwd. De UGent wil daarmee als eerste Belgische universiteit deelnemen aan internationale wedstrijden. Dat wordt spannend, want ook in Leuven is zo’n wagen gebouwd. De UGent hoopt nog vóór Leuven de nodige keuringen te krijgen om aan een wedstrijd te mogen deelnemen.

Lees meer »

Iraanse president Raisi omgekomen bij helikoptercrash

De Iraanse president Ebrahim Raisi is zondag omgekomen bij een helikopterongeluk. Ook minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian kwam bij de crash om het leven, net als de overige zeven inzittenden van het toestel. Dat bevestigt een Iraanse overheidsfunctionaris deze ochtend vroeg aan persbureau Reuters. Ook de Iraanse vicepresident Mansouri bevestigt op X het overlijden van president Raisi, maar er

Lees meer »

“Ik ben jong en ik doe wat ik wil”: Pauline Slangen spreekt klare taal na ‘korte romance’ met Olivier Deschacht

Pauline Slangen, Jamie-Lee Six, Jonatan Medart, Gerben Tuerlinckx en Malik Mohammed gaan op VTM GO ‘De strijd om goud’ aan. Iedereen vertegenwoordigt zijn/haar eigen provincie in vijf verschillende sportopdrachten. De reeks is in samenwerking met Sport Vlaanderen. “Vandaag moeten we moutainbiken in de bossen in Limburg, maar we zijn bijvoorbeeld ook al gaan boksen”, vertelt influencer Jamie-Lee.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Prins Laurent bereidt compleet nieuw leven voor in buitenland: “En daar heb ik geen dotatie voor nodig”

Prins Laurent (60) is “een nieuw leven aan het voorbereiden”, bekent hij ons aan de telefoon. Hij wil minder publieke taken uitvoeren en laat zelfs uitschijnen dat hij zich liever niet meer beschikbaar wil stellen voor het koningshuis. Over zijn eerste project in dat “nieuwe leven” heeft de prins zelfs al een akkoord getekend. In dit interview vertelt Laurent exclusief

Lees meer »