‘Snow farming’: redt deze techniek de wintersport en de gletsjers?

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

COLUMN. “Wat er na 9 juni gebeurt? Niets”

Christophe Deborsu is al 36 jaar Wetstraatjournalist, nu bij RTL. Hij leeft in Namen en Schelle. Elke week schrijft hij over hoe de Walen leven en (echt) denken. Ook over de Vlamingen. Vandaag: welke coalitie wordt gevormd na 9 juni? “De heren Magnette en De Wever zullen het deze keer absoluut samen moeten doen. En wie nog?”

Lees meer »

Nieuwe klimaatzaak tegen TotalEnergies: voor het eerst worden bestuursleden én aandeelhouders voor de rechter gedaagd

In Parijs hebben 8 klimaatslachtoffers, onder wie 1 Belg, een klacht neergelegd tegen TotalEnergies bij de strafrechtbank. Ze verwijten de raad van bestuur en de aandeelhouders van het energiebedrijf dat ze nieuwe gas- en olieprojecten hebben geopend. Daardoor zouden ze de klimaatrampen hebben verergerd die vrienden en familieleden het leven hebben gekost. Het is de eerste keer dat een klimaatzaak

Lees meer »

Kenny V. krijgt vier jaar cel na fatale seksdate met Xavier (36): “In plaats van de hulpdiensten te bellen sms’te hij met andere mannen”

Kenny V. uit Erpe-Mere is dinsdag door de Dendermondse voorzitter schuldig bevonden aan de dood van Xavier Vandenbroucke (36) uit Zwevegem. De twee hadden een seksdate, maar die liep voor Xavier fataal af. Na de feiten in 2020 zat de man nog geen dag in de cel, maar daar komt nu verandering in. Hij krijgt vier jaar cel, waarvan twee

Lees meer »

Goed nieuws voor West-Vlaamse foodies: Jong Keukengeweld komt tóch terug

Jonge liefhebbers van de betere gastronomie mogen opgelucht ademhalen: na een korte pauze laat de organisatie van Jong Keukengeweld weten dat de actie tóch zal doorgaan dit jaar, hetzij pas na de zomer. Begin dit jaar maakten ze bekend dat de samenwerking tussen Horeca Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen niet zou verlengd worden, maar daar werd blijkbaar intussen een oplossing op

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. België wil gesprekken EU-toetreding Kiev starten voor juli – Duitsland pleit voor meer luchtafweer voor Oekraïne

Het Belgische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie wil nog voor eind juni de toetredingsgesprekken met Oekraïne en Moldavië starten. Dat heeft buitenlandminister Hadja Lahbib (MR) dinsdag bevestigd. Hongarije, dat in juli het voorzitterschap overneemt, blijft in die onderhandelingen namelijk de belangrijkste hinderpaal. De Duitse buitenlandminister heeft vandaag bij aankomst in Kiev opgeroepen tot meer luchtverdediging voor Oekraïne.

Lees meer »