Ruzie onder magistraten, disfuncties en ‘indicaties’ van kerkelijke druk in Operatie Kelk dat misbruik in de kerk onderzocht

De Hoge Raad voor de Justitie heeft een reeks disfuncties vastgesteld in het gerechtelijk onderzoek naar seksueel misbruik in de kerk. Hij verwijst onder meer naar de teruggave van de in beslag genomen stukken en de lange duur van het onderzoek. “Maar er is geen formeel bewijs dat het gerecht moedwillig, onder druk van de kerk, zaken in de doofpot heeft gestoken.”

 

Meer krantenkoppen in België

Zijn buitenschoolse activiteiten en kinderopvang voldoende bekend?: “Oproep! Vul onze vragenlijst in”

De Vlaamse overheid roept de gemeenten op om een krachtig beleid uit te werken rond buitenschoolse opvang en activiteiten. Lendelede doet dat met de in 2023 opgerichte BOA-werkgroep met vertegenwoordigers uit het middenveld en de lokale politiek. “We willen via een vragenlijst een helder beeld krijgen over de kennis en het gebruik van ouders van het huidige aanbod aan buitenschoolse

Lees meer »

Geen supporters meer op het dak bij mogelijke kampioenenviering: frituur in Brugge hangt prikkeldraad

Een frituuruitbater uit Brugge heeft zijn voorzorgen genomen voor de derby tussen Club en Cercle Brugge morgen. Club kan landskampioen worden en bij een vorige viering zakten supporters door het dak van de frituur. Prikkeldraad moet verhinderen dat de supporters opnieuw op de frituur klimmen. Ook de andere horeca-uitbaters van De Platse in Sint-Andries hebben zich voorbereid.

Lees meer »

Renovatie Zomerloos zit in laatste rechte lijn

De grondige renovatie van het cultuur- en vrijetijdscentrum Zomerloos zit in een laatste rechte lijn. In drie fases wordt hard doorgewerkt aan de oplevering en opening. Een eerste fase daarin is gepland voor 25 juni, de laatste voor begin oktober.
The post Renovatie Zomerloos zit in laatste rechte lijn appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onvrede over toelage toegekende restauratiepremies Kasteel Bossuit: “Getuigt van weinig goed bestuur”

Eind 2014 diende het Kasteel Bossuit twee restauratiepremies in bij de Vlaamse Overheid. Negen jaar na datum werden de premies toegekend door minister Diependaele. Maar dat heeft nu onverwachte financiële gevolgen voor de gemeente Avelgem.
The post Onvrede over toelage toegekende restauratiepremies Kasteel Bossuit: “Getuigt van weinig goed bestuur” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Terras had nooit mogen opengaan”: fouten in constructie zorgden wellicht voor dodelijke instorting van terras in Mallorca

Het (pas vernieuwde) dakterras dat donderdag is ingestort op het Spaanse eiland Palma de Mallorca, en zo aan vier mensen het leven kostte, was veel te zwaar voor de draagstructuur waarop het rustte. Dat er fouten zijn gebeurd door de aannemer valt dus niet te ontkennen. Volgens een eerste conclusie was het terras ook niet vergund: “Dat terras had nooit

Lees meer »