“Pour une Wallonie prospère”: N-VA trekt met 77 kandidaten naar verkiezingen in alle Waalse provincies

De N-VA komt bij de federale verkiezingen in juni op in alle Waalse provincies. De partij zal in totaal met 77 kandidaten naar de kiezer trekken in Wallonië. 

Meer krantenkoppen in België

“Wat denkt Hoeness écht?”: Duitse media leggen toekomst van Kompany bij Bayern in handen van omstreden oud-voorzitter

De spanningsboog in München staat strak. In het dossier-Vincent Kompany kijken zijn traditionele media reikhalzend uit naar de mening van een man die voorlopig zwijgt. Temidden de vlijmscherpe kritiek en twijfel rond die ‘degradatiecoach’ klampen ze zich vast aan een brulboei. Hoe de polariserende erevoorzitter van FC Bayern, Uli Hoeness, de toekomst van Kompany mee bepaalt.

Lees meer »

Zomerbar Azuro keert terug naar de Pottelberg: “We kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit”

Na een lange zoektocht lanceren nieuwe zaakvoerders Tim Schelfhout (26) en Lennert Vintevogel (27) hun zomerbar met Ibiza gevoel nabij bouwcentrum Pottelberg, op Doenaertstraat 12. De officiële opening is gepland op vrijdag 31 mei. De toegang is gratis.
The post Zomerbar Azuro keert terug naar de Pottelberg: “We kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koning Charles krijgt eerste zaailing van omgezaagde ‘Robin Hood’-boom

De Britse koning Charles krijgt de eerste zaailing van de beroemde ‘Robin Hood’-boom, de esdoorn die in 2023 illegaal werd omgehakt in het noorden van Engeland. De koninklijke familie heeft maandag op Instagram aangekondigd dat de zaailing, zodra die genoeg gegroeid is, zal geplant worden in het park van Windsor, een stad niet ver van Londen.

Lees meer »

Christophe (43) is verzot op botsauto’s en beschikt over een unieke collectie: “Ik weigerde zelfs al een mooi bod van een Fransman”

Chroom, blitse kleuren en in-het-oog-springende koplampen? Christophe Vancoillie (43) beschikt in zijn loods niet over een collectie Amerikaanse sportwagens, maar over een verzameling van kleinere bolides. De man is compleet verzot op botsauto’s en heeft ondertussen enkele unieke exemplaren in zijn bezit. “Een Fransman bood flink wat geld voor de collectie, maar ik weigerde.”
The post Christophe (43) is

Lees meer »

“Ik zie haar echt graag!”: oud-bloemist Jozef (92) in de wolken na bezoek van zijn ‘muze’ Hilde Crevits

Maandag 27 mei was een bijzonder mooie dag voor Jozef Robesyn (92), een oud bloemist uit Sint-Andries. Vlaams minister Hilde Crevits, die hij naar eigen zeggen ‘erg graag ziet’, kwam bij hem op bezoek in het rusthuis. De minister neemt wat gas terug wegens gezondheidsproblemen van haar moeder, maar maakte toch graag tijd voor een babbeltje.
The post “Ik

Lees meer »

Minstens vier matchen EK voetbal op groot scherm op Torhoutse Markt

Het staat nu onomstotelijk vast. Minstens vier matchen van het Europees kampioenschap voetbal zullen op een groot scherm op de Torhoutse Markt gratis door de stad vertoond worden. Maandagavond heeft de gemeenteraad de veiligheidsmaatregelen goedgekeurd.
The post Minstens vier matchen EK voetbal op groot scherm op Torhoutse Markt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Real Deerlijk is primus van regionale play-off 2

Liefhebbersvoetbalclub Real Deerlijk speelde dit seizoen kampioen. De ploeg won overtuigend de laatste wedstrijd van de competitie (8-2) tegen FC Snooker Pocket Deerlijk en kroonde zich met deze overwinning tot kampioen in regionale play-off 2. “Het is de eerste keer in het 54-jarig bestaan van de club dat we kampioen spelen”, glunderde oud-secretaris Willy Vanhonnacker.
The post Real Deerlijk

Lees meer »

Actrice Cathérine Kools woont nu aan de kust: “Veel mensen dragen ‘Wittekerke’ hier nog altijd in hun hart”

Verrassing van jewelste voor de ‘Familie’-fans, want maandagavond wandelde Leen Van den Bossche plots het beeld in. Na zes jaar keert het personage terug uit Afrika, en dus hervat Cathérine Kools (42) haar rol. “Zowel Leen als ik hebben de voorbije jaren dingen gedaan waarvan we voelden dat ze moesten gebeuren”, vertelt de actrice over haar comeback en hoe haar

Lees meer »

Opnieuw dode op Mount Everest

Nabij de top van de Mount Everest (8.849 meter) in Nepal is het lichaam gevonden van een Keniaanse bergbeklimmer. Het is al de derde dode op de Everest in twee weken tijd, tijdens het hoogseizoen voor de beklimming van de hoogste berg ter wereld.

Lees meer »