Podcastmakers: ‘De trut zijn is een momentopname, geen permanente staat die van jou een slecht persoon maakt’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Ex-verpleegkundigen wzc De Zathe voor rechter na ‘grap’ met aerosoltherapie, oud-directeur vervolgd voor schuldig verzuim

Vijftien maanden nadat drie oud-medewerkers van woonzorgcentrum De Zathe in Nieuwpoort door de raadkamer werden doorverwezen, staat het drietal nu eindelijk voor een zetel van drie rechters in de rechtbank van Veurne. Het gaat om een toenmalige verpleegster en hoofdverpleegkundige: zij pasten ‘voor de grap’ aerosoltherapie toe op het achterste van een dementerende man. Ze worden vervolgd voor mensonterende behandeling.

Lees meer »

“De Swal is het project waar ik het meest trots op ben”: Georges Pollentier stopt na 50 jaar als voorzitter Natuurpunt

Het jubileum van 50 jaar Natuurpunt Ruidenberg valt samen met 50 jaar voorzitterschap door Georges Pollentier. Dat gaat niet ongemerkt voorbij, want op zaterdag 1 juni om 19 uur is er in zaal Zuudhove, in de Ichtegemstraat 14, een voorstelling en zal Georges meteen ook de fakkel doorgeven aan de nieuwe voorzitter, Hans Verplancke.
The post “De Swal is

Lees meer »

Eerste stap voor vernieuwing Hendrik Consciencestraat en Hugo Verrieststraat

In de gemeenteraad van 16 mei werd een eerste aanzet gegeven voor de heraanleg van de Hendrik Consciencestraat en Hugo Verrieststraat. Dit project sluit aan bij de vernieuwing van de Guido Gezellestraat die juni vorig jaar afgewerkt en geopend werd.
The post Eerste stap voor vernieuwing Hendrik Consciencestraat en Hugo Verrieststraat appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prins Laurent geeft directie Polet-De Pypere in Ardooie instructies hoe ze een boom moet planten

De nieuwe productiesite van handgereedschappenproducent Polet-De Pypere in de Stationsstraat 176 werd vandaag maandag ‘officieel’ geopend door prins Laurent, die directieleden van de groep de nodige instructies gaf om met twee spades – uiteraard van De Pypere én Polet – een boompje vakkundig in de grond te stoppen. Het begin van een groenzone rond het bedrijf.
The post Prins

Lees meer »

Acht kinderen vieren hun eerste communie in Bikschote

Op zaterdag 11 mei vierden acht kinderen hun eerste communie in de kerk van Bikschote. Op de foto zien we vooraan de communicanten Seppe Quaegebeur, Célestine Verhelst, Laurien Depestele, Emma Espeel, Daehan Castillo, Achille Sarrazin, Amelie Dewilde en Mathis Corneillie. Zij worden geruggensteund door priester Matthias Noë, schooldirecteur Martine Plouvier, Claudine Delalleau, Chantal Deweerdt, Annelies
The post Acht kinderen

Lees meer »