Opnieuw heel wat verkeershinder door regenweer: hoogtepunt van 300 kilometer file op Vlaamse snelwegen

Na het stormweer van maandag, is er vandaag opnieuw veel regen, met heel wat verkeershinder tot gevolg. De ochtendspits is uitzonderlijk vroeg op gang gekomen. Op het hoogtepunt stond er maar liefst 300 kilometer file op de Vlaamse snelwegen, intussen is dat nog ruim 200 kilometer. “Op veel plaatsen staan stevige files door grote drukte, natte rijomstandigheden, botsingen en werkzaamheden”, aldus Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. 

Meer krantenkoppen in België

Congolees regeringsleger zegt poging tot staatsgreep verijdeld te hebben

In Congo heeft het regeringsleger in de nacht van zaterdag op zondag een staatsgreep verijdeld. Dat meldt een woordvoerder in een korte toespraak op de staatszender. Er werden verschillende arrestaties verricht. Eerder op zondag was al duidelijk geworden dat bij een aanval op het huis in Kinshasa van kandidaat-parlementsvoorzitter Vital Kamerhe drie doden waren gevallen. De aanvallers waren er ook

Lees meer »

ARC, de sociaal-artistieke werking van Antigone, bestaat 25 jaar: “De verhalen zijn authentiek”

Dit jaar viert Antigone het 25-jarig bestaan van hun sociaal-artistiek project: ARC. Wat begon als een wijkproject groeide uit tot een vaste waarde in Kortrijk en ver daarbuiten. Om deze verjaardag niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, organiseert Antigone enkele festiviteiten met een groots verjaardagsfeest op 1 juni.
The post ARC, de sociaal-artistieke werking van Antigone, bestaat 25 jaar:

Lees meer »

Gilles (32) maakt zich op voor Kortrijk Loopt: “Leuke voorbereiding op marathon van Berlijn”

Traditioneel staat op pinkstermaandag Kortrijk Loopt op de kalender. Een loopfeest waar enkele duizenden, vooral streekgenoten, sportievelingen zich aan 6 of 11 kilometer wagen. Een van de deelnemers dit jaar is marathonloper Gilles Honoré.
The post Gilles (32) maakt zich op voor Kortrijk Loopt: “Leuke voorbereiding op marathon van Berlijn” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik ben al van 23 baby’s ‘tante’”: Dina Tersago bezoekt boeren van voorbije 20 jaar in speciale editie van ‘Boer zkt vrouw’

Exact 20 jaar geleden hielp Dina Tersago (45) de allereerste tien boeren aan een lief in ‘Boer zkt vrouw’. Tijd om eens langs te gaan bij tientallen ex-deelnemers. Vanaf dinsdag 28 mei – net voor de grote ontknoping van het zestiende seizoen – onthullen de boeren in een speciale jubileumreeks hoe het nu met hen gaat. Tegelijk stelt Dina zeven

Lees meer »

FamilieFestival komt naar Burggraaf Frimoutpark in Poperinge

CM Gezondheidsfonds, Skoebidoe, Wiegwijs en Huis van het Kind in heel Vlaanderen organiseren een FamilieFestival voor families en kinderen van 0 tot 12 jaar. Dit doen ze naar aanleiding van Week van de Opvoeding van 16 tot 23 mei. In Poperinge kan je op 15 mei vanaf 14 uur deelnemen aan gratis workshops, activiteiten en infosessies voor jong en oud

Lees meer »

Stadsbestuur zet licht op groen voor zeer grondige buitenrestauratie Broelkaai 6

Het stadsbestuur van Kortrijk heeft de grondige restauratie van de buitenschil van Broelkaai 6, de historische 18de-eeuwse patriciërswoning, goedgekeurd. Een belangrijke stap voor de herwaardering van het beschermde monument dat een grote icoonwaarde heeft in de stad. De kostprijs wordt geraamd op 1,4 miljoen euro waarvan 580.000 euro subsidie. Het einde van de werken is voorzien voor mei 26.

Lees meer »

De Russische economie is klaar voor een permanente oorlog

Net nu het Russische leger snel terrein verovert in het noordoosten van Oekraïne, vervangt de Russische president Poetin zijn minister van Defensie. Nog opvallender is dat de nieuwe minister van Defensie geen militair is, maar een econoom. Hij moet ervoor zorgen dat de Russische oorlogseconomie als een tierelier blijft draaien. Hoe sterk is die oorlogseconomie? En maakt Poetin zich klaar

Lees meer »

Vader kan dochtertje net op tijd redden wanneer ze uit buggy valt

Een papa met geweldige reflexen heeft zaterdag zijn dochtertje net op tijd gevangen toen ze uit de buggy viel. De man was het anderhalf jaar oude meisje eten aan het geven toen ze plots haar evenwicht verloor. Door de snelle reactie van haar vader viel ze net niet op de grond én bleef zelfs haar eetkommetje heel.

Lees meer »