Noor Debouck verkozen tot Rookie of The Year

Op de Volleyproms in Affligem werden maandagavond beste speler en speelster van het jaar uitgeroepen. In de categorie ‘rookie of the year’ won Noor Debouck.

De 18-jarige libero van Asterix Avo Beveren uit Madonna behaalde 57 punten. Ze won voor Eline Van Elsen (VDK Bank Gent Damesvolley, 13 punten) en Kaat Cos (Asterix Avo Beveren, 12 punten). Noor, die intussen ook deel uitmaakt van de Yellow Tigers, won met haar ploeg dit seizoen voor de tweede opeenvolgende keer de beker. Nu volgt er ook nog een titelstrijd tegen het Waalse Tchalou. De ploeg die als eerste twee wedstrijden wint, is kampioen. De eerste match is op verplaatsing, de tweede en mogelijke derde match speelt Asterix Avo thuis.

In de zomer volgt nog het Europees kampioenschap met de nationale ploeg U20. Naast Noor vielen er nog enkele ploegmates in de prijzen. De Nederlandse Iris Vos werd beste opposite in het dreamteam en werd ook nog eens MVP. De West-Vlaamse Manon Stragier ging later op de avond ook nog lopen met de award van speelster van het jaar.

The post Noor Debouck verkozen tot Rookie of The Year is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Schokkend” en “flagrante schending van internationaal recht”: wereld reageert scherp na Israëlische luchtaanval op Rafah

De Israëlische luchtaanval op een tentenkamp in Rafah lokt heel wat internationale kritiek uit. Bij die aanval kwamen volgens het Palestijnse ministerie van Gezondheid dan ook 45 mensen om het leven en geraakten nog eens 249 anderen gewond. Verschillende landen veroordelen de aanval en willen de druk opvoeren om het offensief in Rafah stop te zetten, zoals het Internationaal Gerechtshof

Lees meer »

Voetbal Vlaanderen maakt (voorlopige) reeksindeling voor seizoen 2024-2025 bekend: vijf reeksen in vierde provinciale

Voetbal Vlaanderen heeft de provinciale reeksindeling voor komend seizoen klaar. Clubs kunnen nog bezwaar indienen tot en met zondag 2 juni om middernacht. Op dinsdag worden de bezwaren behandeld, waarna de definitieve reeksen bekendgemaakt worden.
The post Voetbal Vlaanderen maakt (voorlopige) reeksindeling voor seizoen 2024-2025 bekend: vijf reeksen in vierde provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

ANALYSE. “Wie doet Vlaams Belang wat?”

“Deze verkiezingscampagne lijkt niet op dreef te komen. Ze is sloom, wat saai”, schrijft politicoloog Carl Devos in zijn wekelijkse analyse voor HLN. Devos legt uit hoe dat komt. “De overwinning van het Vlaams Belang lijkt een gespeelde match.”

Lees meer »

Nat, natter, natst: we komen in de buurt van de natste lente sinds 1965

We stevenen af op de natste meteorologische lente (van 1 maart tot 31 mei) sinds 1965. De afgelopen maanden viel er een enorme hoeveelheid regen, tot grote frustratie. Ook komende week wordt geen beterschap verwacht. Volgens onze weerman David Dehenauw zijn we goed op weg naar de natste lente sinds 2001, en in het slechtste geval misschien wel sinds 1965.

Lees meer »

LIVE GAZA. Leger Israël zegt grens tussen Gaza en Egypte helemaal te beheersen – Ondermijnen Internationaal Strafhof door Israël is mogelijk misdrijf

De bommen die Israël gebruikte voor de luchtaanvallen op een tentenkamp bij Rafah afgelopen zondag, zijn van Amerikaanse makelij. Dat schrijft ‘The New York Times’, op basis van video’s van munitieafval die de krant heeft geanalyseerd en voorgelegd aan wapenexperts. En volgens een onderzoek van onder meer ‘The Guardian’ blijkt dat Israël de vervolging (voor oorlogsmisdaden en misdaden tegen de

Lees meer »

Bekijk de straffe beelden! Kinderwagen met baby van zeven maand aangereden op zebrapad: “Hij is een gevaar voor de samenleving”

Een kinderwagen met daarin een baby van amper zeven weken oud, werd afgelopen donderdag aangereden op het zebrapad in Wervik. Het jongentje bleef gelukkig ongedeerd maar zijn ouders zijn enorm geschrokken. De bestuurder, een man van 94 jaar, beweerde achteraf dat hij niets gezien had. “Het is een gevaar voor de samenleving dat zo iemand nog mag rijden”, zegt vader

Lees meer »