Morenkopwandeling door nieuwe parcoursbouwers bij Nooit Moe Boezinge

BOEZINGE De midweekwandeling van wandelclub Nooit Moe Boezinge die voordien ‘Om en rond Boezinge’ heette, werd herdoopt tot Morenkopwandeling. Een zwarte morenkop met hoofdband en oorhangers van zilver siert of ontsiert het wapenschild van Boezinge, een niet voor de hand liggende wapenfiguur.

Er zijn tal van Boezingenaren die verwonderd zijn door de nieuwe naam. Heel wat theorieën omtrent de oorsprong van het wapenschild werden al onderzocht, vinden we terug in het archief van de Boezingenaar, het tweemaandelijks tijdschrift over Boezinge, Zuidschote en Pilkem toen en nu. Begin de 12de eeuw behoorde de parochie Sint-Michiel van Boezinge tot het bisdom Terwaan, een gebied dat zich uitstrekte waar vroeger de Keltische stam van de Morinen had gewoond, is één van de conclusies.

Eerste tocht nieuw seizoen

De eerste Morenkopwandeling, tevens de eerste tocht van het nieuwe wandelseizoen van Nooit Moe vertrekt vanuit OC Ten Vrielande in de Brugstraat in Boezinge op dinsdag 23 april. Er is vrije start van 7 tot 15 uur voor 4, 7, 12, 18 of 21 kilometer langs het Ieperleekanaal en landelijke wegen.

Het parcours voor dit jaar werd uitgetekend door de nieuwe parcoursbouwers Tom Vandenbussche en Bjorn Larnou. De afstanden vanaf 12 kilometer kunnen genieten van een doortocht en rustpost tussen de bloesems van fruitbedrijf Myngheer in Zuidschote. In de startzaal en rustpost zijn drankjes en versnaperingen verkrijgbaar aan wandelprijzen.

Deelnameprijs

Leden van Nooit Moe Boezinge stappen gratis, federatieleden kunnen op vertoon van hun lidkaart deelnemen aan 1,50 euro, niet-leden betalen 3 euro.

Aansluiten bij wandelclub Nooit Moe kan al aan 15 euro per persoon en daarvoor krijg je een attest, waarmee je eventueel de kosten nog kan terugkrijgen via het ziekenfonds. Het volstaat naam, adres, geboortedatum, mailadres en gsm-nummer over te maken aan het secretariaat via [email protected] en het bedrag per persoon te storten op het rekeningnummer van de club BE27 7380 0904 5573.

Info: Ronny Larnou, 0476 66 49 36, [email protected] of www.nooit-moe.be

The post Morenkopwandeling door nieuwe parcoursbouwers bij Nooit Moe Boezinge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GENTSE FEESTEN. Laura Tesoro bouwt feestje op de Korenmarkt

Dag twee van de Gentse Feesten is volop aan de gang! Of eerder, nacht twee. Het weer is zwoel, de pleinen staan vol. Niet in het minst de Korenmarkt, waar Laura Tesoro intussen op de planken staat. Het verwachte onweer blijft intussen uit en het ziet ernaar uit dat Gent voor de tweede nacht op rij een stevige bezoekerspiek mag

Lees meer »

Politiehonden Patch en Thor gaan op welverdiend pensioen: “Nu wacht hen een luilekkerleventje”

Wissel van de wacht bij de hondenbrigade van de Oostendse politie: Mechelse herders Patch (8) en Thor (9) gaan op rust. Hun begeleiders maken namelijk als pas gepromoveerde hoofdinspecteurs de overstap naar de interventiepolitie. Het is maar de vraag of de honden zelf het einde van hun eigen carrière betreuren, want zij mogen hun oude dag slijten bij de baasjes

Lees meer »

“Drie kilometer aan stickers”: Reflecta Graphics voorziet Belgisch verblijf op Olympische Spelen van publiciteit

Als pakweg de Red Lions of Nina Derwael op de Olympische Spelen in Parijs voor en na hun prestaties even tot rust willen komen, dan worden ze omringd door stickers van Izegemse makelij. Publiciteitsbedrijf Reflecta Graphics stond in voor de productie.
The post “Drie kilometer aan stickers”: Reflecta Graphics voorziet Belgisch verblijf op Olympische Spelen van publiciteit appeared first

Lees meer »

Hij was niet op het verjaardagsfeest van echtgenote Jennifer Lopez, maar wat heeft Ben Affleck dan wel gedaan?

“Dit wordt een geweldige dag.” Jennifer Lopez, die officieel pas woensdag jarig is, keek afgelopen weekend duidelijk uit naar haar verjaardagsfeest. Dat haar echtgenoot Ben Affleck er niet bij was, kon de zangeres duidelijk niet deren. Maar wat heeft de Amerikaanse acteur dan wel uitgespookt terwijl zijn vrouw haar verjaardag vierde? “Hij was opnieuw op pad zonder trouwring.”

Lees meer »

EXCLUSIEF. Binnenkijken in ‘het kleine Versailles van de Ardennen’: hier slapen Brad Pitt en Ines de Ramon

Geen vijfsterrenhotel in de stad. Wel een prachtig landgoed temidden kilometers groen. Brad Pitt en Ines de Ramon kozen voor hun verblijf in ons land het prestigieuze ‘Manoir de Lébioles’. Een architecturale parel in Spa die gekend staat om z’n fenomenale spa en culinaire hoogstandjes. Al vinden de geliefden er vooral hun hoogste goed. “Wij beloven iedere bezoeker onvoorwaardelijke discretie.”

Lees meer »

Geen uitspraak in kortgeding van Marc Coucke over tribune KV Oostende

Er is geen uitspraak in het kortgeding tussen ondernemer Marc Coucke en de stad Oostende over het voetbalstadion van KV Oostende. De rechtbank van eerste aanleg in Brugge verklaart zich onbevoegd en verwijst de zaak door naar de ondernemingsrechtbank. Marc Coucke spande het kortgeding aan omdat hij nog geld wil voor de tribune die hij bouwde voor KV Oostende toen

Lees meer »