‘Mijn punten zijn slecht. De gewapende jihad is mijn enige uitweg’: het algoritme van TikTok promoot neonazisme, zelfdoding en radicalisering

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Massale vechtpartij met ex-Wagner-soldaten in Russische stad

In de Russische stad Tsjeljabinsk, in het Oeralgebergte, heeft de politie drie verdachten opgepakt nadat voormalige huurlingen van de paramilitaire Wagner-groep op de vuist zijn gegaan met een aantal mannen. Volgens televisiezender RTVI zouden er tijdens de knokpartij ook schoten zijn gelost.

Lees meer »

CEO Sports Jesper Fredberg en Anderlecht blijven het vertrouwen behouden in Brian Riemer: “Wij gaan door met hem”

Nul op zes om de Champions’ Play-offs af te sluiten en veertien op dertig. Anderlecht sluit het seizoen af op een derde plaats en staat daarmee op z’n waarde geklasseerd. CEO Sports Jesper Fredberg is ontgoocheld over de laatste twee wedstrijden, maar ‘overall’ is hij tevreden met de stappen die paars-wit heeft gezet. “Wij hebben gekozen voor een duidelijk project

Lees meer »

Timeless danst de pannen van het dak

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 mei gaven 250 dansers van dansschool Timeless uit Ichtegem het beste van zichzelf tijdens drie spetterende en zo goed als uitverkochte shows in Sportcentrum De Klokkenput. Maxime Vulsteke (28) is dan ook terecht trots op de prestaties van haar dansers en docenten.
The post Timeless danst de pannen van het dak appeared first

Lees meer »

Doku, wiens goal te laat komt, voelt zich na verloren FA Cup-finale klaar voor EK: “Er alles aan doen om ons zo ver mogelijk te brengen”

De aansluitingstreffer van invaller Jérémy Doku kwam te laat. Manchester City heeft verrassend de FA Cup-finale van stadsgenoot en aartsrivaal Manchester United verloren met 1-2. Geen tweede ‘dubbel’ op een rij voor De Bruyne en co. ‘KDB’ speelde een zwakke finale en werd na een uur naar de kant gehaald. Doku: “Ik ben blij met mijn goal, maar de teleurstelling

Lees meer »

Vermogensbelasting is breekpunt voor Rousseau

Wat ex-partijvoorzitter Conner Rousseau betreft, kan Vooruit niet in de volgende federale regering stappen zonder dat er een vorm van vermogensbelasting in het regeerakkoord staat. Dat liet hij uitschijnen in ‘Het Conclaaf’ op VTM.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Italië kant zich tegen inzet van geleverde wapens tegen doelen op Russisch grondgebied

Het Oekraïense leger zegt dat Rusland in de nacht van zaterdag op zondag luchtaanvallen uitvoert. De doelen zouden vooral in het westen van Oekraïne liggen. Een gedegen beeld van de schade of slachtoffers is er nog niet. Bij een Russische raketaanval op een bouwmarkt in de oostelijke stad Charkiv kwamen zaterdag minstens zestien mensen om het leven, laat de gouverneur

Lees meer »

Moeder stapt naar politie nadat Tom Van Grieken filmpje heeft gedeeld waarin dochter klappen krijgt: “Hij gebruikt het uit eigenbelang”

Op sociale media circuleerde deze week een filmpje van een vechtpartij tussen tieners. Daarop is te zien hoe twee vriendinnen in elkaar worden geslagen bij een bushalte in Herentals. Ook Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken deelde het filmpje met zijn volgers, tot groot ongenoegen van de mama van een van de slachtoffers. “Ik begon te hyperventileren toen ik dat zag”,

Lees meer »