‘Mijn punten zijn slecht. De gewapende jihad is mijn enige uitweg’: het algoritme van TikTok promoot neonazisme, zelfdoding en radicalisering

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

“Over 14 uur lig ik onder het mes”: Van Gerwen heeft na bloedstollende ontknoping even andere dingen aan z’n hoofd

De World Matchplay kent zijn kampioen: Luke Humphries. De wereldkampioen trok in een spannende finale tegen Michael van Gerwen aan het langste eind. Het is zijn allereerste Phil Taylor-trofee, het maakt hem 200.000 pond (168.000 euro) rijker. Van Gerwen kan er wel mee leven, zeker omdat hij nu even andere dingen aan z’n hoofd heeft. “Over 14 uur ga ik

Lees meer »

Tesla gaat onderuit op Wall Street na tegenvallende resultaten

Tesla is onderuitgegaan op de aandelenbeurzen in New York. De fabrikant van elektrische auto’s zag de winst in het tweede kwartaal fors dalen door prijsverlagingen van zijn modellen en flinke investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). De resultaten van Tesla voldeden voor het vierde kwartaal op rij niet aan de verwachtingen. Het aandeel werd daarop 10 procent lager gezet.

Lees meer »

Wij leerden de festivalgangers van Tomorrowland Limburgs: “Haddig hé”

Als je op Tomorrowland een toevallige passant aanspreekt, is de kans groter dat je iemand uit Maleisië, Curaçao, Spanje, Israël, … aanspreekt dan iemand uit Vlaanderen. Als HBVL op Tomorrowland zagen we dus onze kans schoon om enkele bezoekers van ver en minder ver enkele belangrijke Limburgse woorden aan te leren: “How jong, die knoebelkesvlaai is vies lekker.”

Lees meer »

Hans en Elise zijn 60 jaar getrouwd

Het echtpaar Hans Van Roye (geboren in Brugge op 12 augustus 1942) en Elise Swimberghe (geboren in Brugge op 21 november 1943) uit de Pannenhuisstraat in Assebroek vierde op zondag 14 juli het diamanten huwelijksjubileum.
The post Hans en Elise zijn 60 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

André Dewaele is de nieuwe Deerlijkse Deureduwer

André Dewaele, al jarenlang van dichtbij betrokken bij tal van culturele verenigingen, is de laureaat van de vierde Deerlijkse Deureduwer. De award werd uitgereikt tijdens een druk bijgewoond ‘t Zomert aan het Gaverkasteel.
The post André Dewaele is de nieuwe Deerlijkse Deureduwer appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Harris wipt over Trump in nieuwe peiling – Biden verschijnt voor het eerst weer in het openbaar (en loopt vlotjes de trap op)

De Amerikaanse president Joe Biden is uit de presidentsrace gestapt. Alles lijkt erop dat vicepresident Kamala Harris de fakkel over zal nemen. Zij heeft intussen voldoende gedelegeerden achter zich om de nominatie van de Democraten veilig te stellen. Het ziet er dus naar uit dat zij het op 5 november zal opnemen tegen Republikeins kandidaat Donald Trump. Volg de aanloop

Lees meer »

Sean Dhondt maakt overstap naar Play Nostalgie

Na de zomer stapt Sean Dhondt over van Qmusic naar Play Nostalgie. Hij zal elke weekdag te horen zijn tussen 10u en 13u, met een gloednieuwe radioshow. Marcia Bwarody die de afgelopen jaren het voormiddagblok erg succesvol voor haar rekening nam, zal voortaan na Sean de middaguren van 13u tot 16u laten swingen.

Lees meer »